E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'daki Türkler'e virüs tahliyesi---

İtalya'daki Türkler'e virüs tahliyesi

İtalya'daki Türkler'e virüs tahliyesi
12 Mart 2020 - 15:08 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa'da korona virüs vakalarının en fazla görüldüğü ülke olan İtalya'daki Türk vatandaşların Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını hakkında telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, İtalyan mevkidaşına İtalya'daki can kayıpları nedeniyle taziyelerini sundu. Telefon görüşmesinde Türkiye ile İtalya arasında salgın nedeniyle destek ve dayanışma konusunda neler yapılabileceği de ele alındı. 

İtalya Dışişleri bakanıyla yapılan görüşmede, ülkedeki Türklerin geri getirilmesi için yapılan çalışmalar değerlendirildi.

İtalya'da son üç haftada salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 827'ye yükseldi, virüs bulaşanların sayısı ise 12 bin 462'ye ulaştı.

İtalya Başbakanı açıkladı: Ticari faaliyetler durduruldu

İtalya ülkede serbest dolaşımı zorunlu haller dışında sınırladı

Polonya ve Avusturya'da korona virüs nedeniyle ilk ölüm

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Meryem14 Mart 2020 12:47

    Yorumları okudum ve şu söze hak verdim yurt dışında yabancı memleketinde 2 kat yabancısın..10 tane uçak yollasalar yine gelmem çünkü karnım burda doyuyor ve 2. Memleketim..ben sadece annem için istiyorum..çocuklarıma bakmaya gelmişti ve tam gideceği gün iptal ettiler.

  • Hilmi 12 Mart 2020 18:05

    Kendimize hayrımız yok bide oraları seçen vatandaşlarımızı mı korumaya çalışcaz gebersinler

  • borsaci12 Mart 2020 18:19

    yuh sana hilmi sen geber 

  • Akıl12 Mart 2020 16:14

    Sanki Papua yeni gineden getiriyorlar. Zennedersin onlar dünyada biz aydayız. İtalya dediğin yer imkanları iyi olan bir ülke kaldı ki biz de artık temiz değiliz.

  • Nuri12 Mart 2020 15:27

    Aman getirin eksik kalmasın ülkemiz virüs ölümlerinde

  • Bika12 Mart 2020 15:19

    14 gün yetmez, 1 ay karantinaya alınsın.

  • delilik 12 Mart 2020 15:17

    yaw birader delimisiniz. getirmeyin kimseyi ülkeye hastalığı sokacaksınınz, bırakın italyada kalsınlar. İtalya medeni bir ülke gerekli sağlık hizmetini alırlar orada