E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya korona virüse servet harcıyor---

İtalya korona virüse servet harcıyor

İtalya korona virüse servet harcıyor
06 Mart 2020 - 10:51 borsagundem.com

İtalya'da korona virüs harcamaları iki kat artıyor. Harcanması planlanan 8.4 milyar dolarlık miktarsa halen yeterli görünmüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya, korona virüs salgınının ekonomi üzerindeki etkisini kontrol altına almak için ayırılan kaynağı iki katına çıkararak 8,4 milyar dolara yükseltecek. Yapılan açıklama bugüne kadar ülke çapında okulların kapatılması ve kamu etkinliklerinin yasaklanması gibi tedbirleri de içeren hükümetin tepkisinde belirgin bir artışa da işaret ediyor.

Başbakan Giuseppe Conte, Perşembe günü Roma'da Maliye Bakanı Roberto Gualtieri ile düzenlediği ortak basın toplantısında, fonların "ailelere ve işletmelere sadece sağlık alanında değil, aynı zamanda ekonomik alanda da acil durumla başa çıkılmasında yardım etmek" için kullanılacağını söyledi.
Maliye Bakanı ise aynı toplantıda, “Hiç kimse korona virüs yüzünden işinden olmamalı” dedi.

Salgının öncesinde zaten durgunluk riski altında olan ekonomisiyle kriz, otomobil üreticisi Fiat Chrysler da dahil olmak üzere büyük şirketlere ev sahipliği yapan ülkenin zengin kuzey bölgelerindeki iş faaliyetlerini felç etti. Ülke, hükümet ortakları harcamaların daha da artırılmasını talep ederken, ülkedeki kırılgan koalisyon üzerindeki baskı da artıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum06 Mart 2020 11:42

    Avrupa tuvalete gidip alini suya sürmeden çıkıyor ölümler çok yüksek sayıları bulur ama türkiyede çok düşük kalır cünkü Türkiye tuvaletten sonra dışarıdan eve gelince eller hep yıkanır halen türkiyeye gelmediğinden belli

  • Vb06 Mart 2020 11:15

    Amerika soğukkanlı, virüsü abartmıyor, biraz kuvvetli grip muamelesi yapıyor....