E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç geri adım attı---

İsveç geri adım attı

İsveç geri adım attı
30 Mayıs 2022 - 08:49 borsagundem.com

İsveç, Türkiye'ye karşı 2019 yılında bu yana uyguladığı silah satışı yasağında geri adım attı.

İsveç, bugünkü koşullarda Türkiye'ye silah ihracatı yapabileceğini açıkladı.

İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi (ISP) Başkanı Karl Evertsson, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye ile yürütülen müzakerelere ilişkin Expressen gazetesine açıklamada bulundu.

İsveç savunma komisyonunun talep ettiği koşullarda silah ihracatı yaptıklarını kaydeden Evertsson, "Türkiye'nin şu an bizim silahlarımıza ihtiyacı yok. Bizden silah almıyorlar. Savunma komisyonundan gelen uygulamaları duruma göre değerlendiriyoruz. Türkiye'ye bugünkü koşullarda silah satabiliriz" dedi.

Evertsson, İsveç yapımı tanksavar AT-4 silahlarının terör örgütü PKK'nın eline nasıl geçtiğine ilişkin soruya ise "Biz, bu silahları örgütlere ihraç etmiyoruz. Bu, söz konusu silahların ABD'nin lisansı altında da üretiliyor olması ve bunların üçüncü ülkelere gönderilmesine izin verilmemesi koşuluna dikkat etmemizden kaynaklanıyor olabilir" yanıtını verdi.

ISP, 15 Ekim 2019'da Türkiye'ye silah satışını yasaklamıştı.

Devlet radyosu SR'nin haberine göre, bu tarihten sonra 3 İsveç merkezli özel silah üreticisi şirketin, Türkiye'ye silah satma isteği kabul edilmemişti.

PKK yandaşları İsveç’te sokaklara döküldü

 

ABD'den Finlandiya ve İsveç açıklaması

 

Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin görüşmesi başladı

 

İbrahim Kalın'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozan02 Haziran 2022 12:14

    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner Türkiye aleyhine yapılan haksızlıklarin bedelini sadece İsveç ve Finlandiya değil diğer ülkelerde ödeyecek.

  • xyz30 Mayıs 2022 18:01

    Baran; sen iflah olmaz bir hastasın. Ama ilacın bende. Arkadaşlar kusura kalmayın Osmanlıya sığınan isveç kralı Demirbaş Şarl olacak. b harfi yerine d harfine basmışım. Osmanlının demirbaş defterine kaydettiği isveç ülkesinin kralı şimdi bizden çekindi diye seviniyorsunuz. Baran; ecdadımız kalksa sizin gibilerin yüzüne tükürür.

  • baran30 Mayıs 2022 20:35

    Be dangalak bırak şimdi Osmanlıyı sen ne anlatıyorsun? Seni ifşa ediyorum ve çok keskin iddialarıma dahi cevap veremiyorsan bayağı sorunlu bir durumun olduğunu açık etmişsin demektir.  Bir söz ediyorum sen l o sözü lastik gibi oraya buraya çekiyorsun!  Be aşağılık adam niye her konuya Türkiye nin düşmanları açısından bakarak mütemadiyen siper mevzi değiştirerek kah sosyalist kah konünist hatta bazan da vatansever pozlarına takılarak aklınca insanların zihnini karıştırmaya kalkıyorsun!  Bana bak ne olduğun belli bize hikaye anlatma.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ30 Mayıs 2022 17:05

    en az 10 sene süründürelim şerefsizleri.

  • xyz30 Mayıs 2022 14:55

    Baran; Isveç benim nazarımda mahalledeki dondurma yalayan çocuk. Bir ülkeyi fazlasıyla gözünde büyütür ve muhatap alırsan onun ayarına inersin. Isveç kralı demirdaş'ı unutma. Ülke yöneteceksen tarih bileceksin. Benim üzüntüm ülkemin düştüğü durum. Yarın Isveç ile BAE gibi olursunuz. Adınada siyaset dersiniz.

  • baran30 Mayıs 2022 16:05

    Yahu gerçekten cehaletini belli ediyorsun!  Senin nazarından bana ne?   Önemli olan bir türlü  Türk Ordusunu Türk gücünü Türk halkının yanında olmak istemiyorsunuz!   Bunu da gizlemek için münafıkça ve aptalca  kelime oyunları oynamaya kalkıyorsunuz ama devekuşu misali açıkta kalıyorsun!  İnsanımız da bunu gayet iyi görüyor.  Münafıkların kaderi aşağılandıkça aşağılanmaktır  kendi toplumlarından tecrit edildiği için hep başkalarının ağzına bakıp fırsat ararlar nereden vururum diye da sebep ararlar !  Bu sefil durum  yozlaşma kaçınılmaz hale gelince  Allah ın hükmü kesinlikle geri alınmaz!

  • xyz30 Mayıs 2022 12:51

    Isveç geri adım atmış ne yapalım sevinelim mi? Geçin bunları.

  • baran30 Mayıs 2022 13:00

    Düşman geri adım atar ise sen üzülürsün!   Senin beklentilerin çok farklı bize masal anlatma!   

  • baran30 Mayıs 2022 11:29

    Düşmanını küçük görmek çok büyük hatadır!  Allah tan bu İsveç in satmadığı silahları ve  teknolojisini geçen zaman içinde kompanse edecek bir teknolojiye nispeten ulaştık.  Bakın nasıl kaç yerden kaç konumdan Türkiye yi sarmala sokmaya çalışıyorlar.  Orta doğu Balkanlar Yunan adaları  adeta cadı kazanı!   Ama bazı şeref ve haysiyet fakirlerine göre düşman falan yok canım.  Onlar ''dış politikanın beceriksizliği'' imiş  Varsa yoksa devlet  kurumları ile uğraş  ortalığı karıştır kötüle karala hiç bir şey yapma diye talimat alan soytarılar beli mi belli.  Bunlar yüzüne tükürsen yağmur yağdı diyecek kaşar tiplerdir.  Her yalana çanak tutmak için  anı kollarlar.

  • Mucise Reis ;)30 Mayıs 2022 14:01

    Sen kefili olduğun, elini kolunu sallayan kaçan fetocuları getir  sonra konuş. isveçten senin farkın ne ? Utanma da yok yüzsüz de konuşuyor :D  google a yaz muhterem feto hoca diye çıkan tbmm kürsülkerinde konuşanlara bak . :D balık hafızalı dicem balıklar bile 8 saniye hatırlıyor, balıklara yazık olacak

  • Vatandaş 30 Mayıs 2022 11:06

    Sen o Müslüm denen hiyar ve havalisini gönder once

  • Sezai30 Mayıs 2022 10:07

    Pisveç Rusya seni neyapsın

  • Had ya!30 Mayıs 2022 09:26

    Isvec in savunma sanayinde basina yansiyan bir gucu/hukmu mu var ki haber degeri tasiyor. Ancak oradaki PKK, YPG vb teror baglantili unsurlar engellendigi zaman bir haberdir.

  • Bik30 Mayıs 2022 09:22

    PKK'nın elinde Rus yapımı ve Çin yapımı silahlar yok mu ki! Irak ve Suriye'de 30 yılı aşkın süredir savaş var. El-kaide ve türevlerine BAE, yıllardır ABD silahlarını verdi. 

  • Ziçveş30 Mayıs 2022 09:21

    Ziktirin gidin silahmış neyiniz varda satacaksınız.