E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Finlandiya ve İsveç açıklaması---

ABD'den Finlandiya ve İsveç açıklaması

ABD'den Finlandiya ve İsveç açıklaması
27 Mayıs 2022 - 23:52 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Finlandiya ve İsveç'in NATO’ya üyelik süreci hakkında açıklamalarda bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ile Finlandiya ve İsveç arasındaki görüşmelerin aktif ve yapıcı şekilde sürdüğünü, ABD'nin de Ankara ile temas halinde süreci yakından izlediğini söyledi.

Washington'da bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, görüşmenin ardından basın mensuplarına Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecini değerlendirdi.

Blinken, Türkiye ile Finlandiya ve İsveç arasındaki görüşmelerin aktif ve yapıcı şekilde sürdüğünü, ABD'nin de Ankara ile temas halinde süreci yakından izlediğini söyledi.

Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile New York'ta görüştüğünü ve bu görüşmede bu konuların da kapsamlı şekilde ele alındığını ve sürecin sonunda iki ülkenin de NATO'ya katılacağına inandıklarını belirtti.

Haavisto, kendisinin de son dönemde iki kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz Türkiye dahil tüm NATO üyelerinin endişelerini ciddiye alıyoruz. Şu anda Türkiye ile açık, doğrudan ve yapıcı bir diyalog halinde bu konuları netleştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Haavisto, İsveç ve Finlandiya'dan giden delegasyonların Türkiye'de görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatarak "Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor ve bu müzakereler sürecek. Biz, Türkiye'nin de desteklediği NATO'nun açık kapı politikasına güveniyoruz. Türkiye'nin dile getirdiği (PKK ve terörle ilgili) sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Haavisto, Madrid'de haziran ayında yapılacak NATO Zirvesi'ne kadar Türkiye ile görüşmelerde mesafe kat etmelerinin önemli olacağını sözlerine ekledi.

NATO'dan Türkiye açıklaması!

 

Finlandiya: Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran28 Mayıs 2022 21:01

    Yaaaa işte böyle bak nasıl zoruna gitti!  Yalanlarla dolu zihnine doğrular ateş gibi yakar.  Tahammül de edemezsin tek kelime de edemezsin!  

  • baran28 Mayıs 2022 16:34

    Netice olarak  derin devletin  alçakları  Dünya da kıtlık pahalılık enflasyon her türlü enstrüman yanındaı terör destekçiliği  zaten yapıyor  ve ideolojik argumanları kullanarak  hükümetleri,  ulus devletleri devirerek insanları kayıtsız şartsız  kendi ideolojilerine itaat eder duruma getirmek gibi bir amaçları vardır.  Çin de ki benzer bir sistemi bütün Dünya ya empoze etmek amaçlıdır.  Tabi çok daha beter bir şekilde.  

  • baran28 Mayıs 2022 16:12

    Maymunlar da insana en yakın canlı olmuş oluyor.  (Tabi zenciler de maymuna yakın olmuş oluyor)  bu itlere göre. İstedikleri gibi kullansınlar diye!  Derken Amerikalı uyanmaya başlarken bir Kuzey Güney savaşı başlattılar ki halk kırılsın kendine gelemesin!  Adeta insan kalmadı! Sayısız yerli kabile halkları da Kanada ya sürüldü.  Bu itlere göre hepsi hak ve yerinde!  Çünkü zenginliklerine zenginlik katıyorlar.  Adeta ulus devletleri yok etmek için olmadık senaryolar hazırlayan bu alçakların dümen suyuna gidenlerin de Allah belasını verecektir.  Marketleri ve Avm leri ile karlarını katlayan  işveren bozuntuları canları istediği gibi hükümet devirip çevireceğini de sanmasın.

  • baran28 Mayıs 2022 16:02

    Amerika ya şeker kamışı ve pamuk tarlalarında çalışmak için Afrika dan köle toplamanın öncülüğünü İngilizler sonra İspanyol ve Fransızlar  yaptı!  Emperyalist ülke garantisi olduğundan kendilerinde bu hakkı görüyorlardı!  Tabi bu zavallıların eline incil  vererek!  Sonra mı?  Artık kendi vatandaşları ve bazı vicdan sahibi papazlar  bile bu zulme dayanamaz olunca Dünya ya yeni bir sistem deklare etmek gereğini duydular! Yani yaratıcının olmadığı bir sistem bu da Darwinizm  bu sahtekarın emrine gemi tedarik edilerek Galapagos adalarında gördüğü kendine göre  garip hayvanları ilke ilan etti! 

  • xyz28 Mayıs 2022 12:48

    ABD denen NATO ülkesi YPG' ye Suriyedeki ortağımız derken. Fin ve Ísveç 'den bunu NATO'ya girmemesi için sorun etmemiz ne kadar inandırıcı olur. Diğer NATO ülkeleri bize biryerleriyle güler.

  • baran28 Mayıs 2022 15:52

    Türkiye Cumhuriyeti  İngiliz derin devletini ve bütün Dünya da ki merkelplerine nasıl saman yedirip kullandığını çok iyi bellemiş durumda !   İradesini,  zihniyetini asla baş münafığa ve Şeytan a teslim etmeyecektir.  Nezaketli görünerek daldığın küfür çukurunda sen zaten yerini hazırlamışsın. Her ne kadar Şeytanın ahdi bir takım zavallılar için  yerine gelse de bu Türkiye için geçerli olmayacaktır. Allah cümle yalancıları gerçeği örtenleri ve bunda inat edenleri kahru perişan etsin. Amin

  • Mucise Reis ;)28 Mayıs 2022 12:30

    Esad topraklarında hukum sürecek. Esad suriyesi ve Türkiye 2 komşu devlet olarak ortam adımlar harekatlar vb birlikte toprakları temizleyecek. gelecekte devletler teror unsurlarını temizleyeme zise diğer devlet  silahlı saldırgan unsurları temizleyecek dediğimiz... aynı gruba ırak dahil deildiğinde. otomatikman devlet otoritesine kavuşan alanlar, uluslararası yaptırımalra cenevreye insanhaklarına oranın halkı daim olur. ne isveç, ne fin, ne abd, ne rusya nede ingilizi fransızı vb. otomatıkman oyun dışı kalır. ordumuz kendı sınırlarımıza çekılır, harcamaları masrafları azalır, can kaybımız olmaz...o bakımdan yeni devlet v eoluşumunun kurulmayacağı, esad ve ırak halk yonetımın egemen olacağı bizlerinde her ortamında eşlik edeceğimiz kendi menfatimize çalışan bölge kurabilir, israil'in bile bize bakışını değiştirebiliriz. İran dahil... neden stratejımız hep kör düğüm ve zırt pırt değişiyor ? bu alanda özel birim olmalı pentagon tarzı bağımsız emir almayan...

  • serdar28 Mayıs 2022 12:13

    isveç natonun zaten gayri resmi üyesi ve abd nin emrinde kontrolünde düşman  örgütlerin organize edildiği taşeron  aparat ülkelerinden biriydi şimdi resmi üye olacak. 

  • fafa28 Mayıs 2022 10:34

    Aslında hedef Amerika ,çünkü terörün birinci destekçisi Amerika.Görünürde olan, Finlandiya ve İsveç'.Bunları kullanan da Amerika.

  • baran28 Mayıs 2022 09:31

     Gerçekte bunların kendine ait bir iradesi olsa  pkk yı desteklemeleri için hiç bir sebep yok.  Derteleri ne kendi ülkelerinin ne de başka ülke insanlarının refahı mutluluğu falan değil hiç bir zaman olmadı.  Zaten bu Amerikan yöneticilerinde en ufak insanlığa bir yöneliş olsa derin devlet derhal devreye girer  yörüngeden sapanı ortadan kaldırır.  Kenedy suikastı ya da Nixon Watrgate skandalı ve saymakla bitmeyen sayısız faili meçhul cinayetler.  Nixon karşılıksız dolar basmayı red ettiği için başına bu skandal patladı.  Kısacası Hitler i de Dünyanın başına bela eden yine İngiliz derin devletidir.  İnsanların aklını iradesini zihnini teslim almaya çalışan bu şeytani zihniyetin en büyük hedefi şu anda Önce Rusya  ve başkanı Putin sonrası Türkiye ve Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dır.  Bunu yılların tecrübesine dayanarak söylüyorum.  

  • baran28 Mayıs 2022 15:42

    Bak  zavallı kuklacık  senin çok zoruna gidiyor yazdıklarım!  Neden mi seni kukla gibi kullanıyorlar da ondan!  Sen de farkındasın ceviz ağacı olmadığının  nasıl kullanılmaya başlandığının içi boş kütük misali!  İradeni teslim etmişsin bir yere!  Ne derse o!  Yazık ki ne yazık Çok yazık gerçekten yazık.  

  • xyz28 Mayıs 2022 12:52

    baran; biraz Allah korkusu varsa doğruları yaz. Sözlerin kadar yazdıklarından da sorumlusun. Ìlahi kamera günün her anını kayıt ediyor. Değer mi?