E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması---

İsveç Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması
18 Ekim 2022 - 20:40 borsagundem.com

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO üyeliği için Türkiye ile Finlandiya ile yapılan anlaşmaların şartlarının yerine getirileceğini söyledi.

İsveç'te bugün görevlerine başlayan Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve Savunma Bakanı Pal Jonson, ülkenin resmi haber ajansı TT'ye, İsveç'in NATO üyeliği başvuru sürecinde Türkiye ile yapılan anlaşmayı değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Billström, NATO üyeliğine önem verdiklerini vurgulayarak, "İsveç Meclisinde bu konuda geniş bir mutabakat var. NATO üyesi olmalıyız. NATO için Türkiye ve Finlandiya ile yaptığımız anlaşmadaki şartları yerine getirmeliyiz." dedi.

Sosyal Demokrat hükümetin uyguladığı "feminist dış politika" anlayışına da son verdiklerini belirten Billström, "feminist dış politika" terimini kullanmayacaklarını kaydetti.

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en ciddi güvenlik sorununu yaşadıklarına işaret ederek, yıl sonuna kadar NATO üyesi olmak istediklerini söyledi.

Jonson, "Umudum, İsveç'in Finlandiya ile yıl sonunda NATO üyesi olacağı yönünde. Yeni hükümet ve Finlandiya, Türkiye ile yapılan anlaşmanın maddelerini uygulamakta kararlı." dedi.

Başbakan Ulf Kristersson da bugün Mecliste yaptığı konuşmada, "Parlamentodaki sekiz partiden altısı NATO üyelik sürecini destekliyor. Buna çok değer veriyorum. Daha önemli konularda anlaşmaya varabileceğimizi görmek isterim. Hükümetin ana noktası NATO üyesi olmaktır. İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki anlaşma yerine getirilecek, terör örgütlerine katılım önlenecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Akar: Yunanistan'la sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz

 

İsveç'ten tehdit gibi açıklama: NATO çıkarına olmaz

 

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı!

 

İsveç Türkiye'ye silah ambargosunu kaldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Ekim 2022 08:15

    2. dünya savaşı... Hitler.. madenler için baltık denızındeki dağlık avrupa ülkeleri, bu metalleri işleyince petrol için moskovay kendine hedef ilan etti. Böylece dünyaya modern sistemler ile hükum surecek tek güç olacaktı. Baltık denizinde- İngilizler- Hitler mücadelesi oldu, hitler bu deniz ile isveç, norveç, fin, vb ülkelerden demir vb. madenler alıyor almanyaya getiriyordu. Buraları bunlara paraq vermek yerine, işgal edip, oradaki insanları tutuklu köle olarak çalıştırmak daha ucuz olabilirdi. Zaten askeri güçleri kimilerinin zayıftı o yıllar... Arazide taş dağ, bayır ve yeryer buz tutan denizler, demir yolu çalışıyordu ama... Bu mantıkla tarafsız kalan devletler, savaşda hiç bişeye karışmadı, böylece hitler ticari anlaşmalşarı uyguladı işgal etmedi ör. Norveç ...Bu mantıkla geldiler, natoya girmediler... yıl 2022 Rus tehdidi, ukrayanın durumu Nato istedği uyandırdı.Yoksa baltık rusların mayınları ve gemileri ile 1 günde dolar, karışan nato donanaması olmaz diye belki...