E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç Başbakanı yan çizdi!---

İsveç Başbakanı yan çizdi!

İsveç Başbakanı yan çizdi!
10 Eylül 2022 - 17:08 borsagundem.com

Yarın yapılacak kritik oylama öncesi İsveç Başbakanı Andersson, NATO üyeliği için Türkiye'ye verdiği sözü unuttu. Andersson, "İade yok" dedi


Yarın sandığa gidecek İsveç'te Başbakan Magdalena Andersson, NATO üyeliklerinin vetosunu kaldırmak üzere Türkiye'ye verdiği sözlerden çark etti. 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte NATO’ya girmek isteyen İsveç’in üyeliğini Türkiye veto etmişti. Haziran ayında İspanya’nın başkenti Madrid’de taraflar bir araya gelirken Türkiye ikna edilmiş ve bir mutabakat imzalanmıştı.

Türkiye’nin terörle mücadelede işbirliği yapılması çağrısına olumlu yanıt veren İsveç, Ankara’nın iadesini istediği isimleri göndereceğinin sinyalini vermişti. İsveç Başbakanı Andersson, Türkiye ile işbirliği yapılacağını duyururken, terör örgütü paçavralarıyla poz veren Sol Parti’yi de eleştirmişti.

“HİÇBİR KÜRDÜ TÜRKİYE'YE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Sözcü'deki habere göre; Fakat Andersson, seçime saatler kala açıklamalarda bulundu. Andersson, “Kürtlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir Kürdü Türkiye’ye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Rudaw’a konuşan Andersson, “İsveç vatandaşı olan hiçbir Kürdü Türkiye'ye teslim etmeyeceğiz. Terör eyleminde bulunmayan herkes İsveç yasalarının koruması altındadır. Ben İsveç Başbakanı olduğum müddetçe Kürtlerin haklarını savunmaya devam edeceğim. Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya göre İsveç kimliğine sahip hiçbir Kürt iade edilmeyecek” ifadelerini kullandı.

Kelime oyunu yapıyor

Yarınki seçimler için oy telaşına düşen Andersson, açıklamasında "Hiçbir Kürdü Türkiye'ye teslim etmeyeceğiz" diyerek kelime oyunu yaptı. Andersson'un 'teslim etmeyeceğiz' dediklerinin birçoğu Türkiye'nin terörist oldukları için iadesini istedikleri arasında yer alıyor. 

İsveç'te seçim heyecanı! Seçmen NATO'yu istiyor

 

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile müzakereler zora girdi

 

İsveç'te yüksek enerji fiyatları nedeniyle bir kağıt fabrikası üretimi durdurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )11 Eylül 2022 11:53

    elinde koz olsada, güçlüysen akıllıysan kazanırsın... Strançta her tahtada galibiyet elde etmek mümkün. onun için ki iş siayset harici, profesyonel zeki insanların olduğu hükümetlerin her dönem üerinde ve danışmanı olacak birim kurulmalı. Bu cehaletin cahilliğin bedelini ödüyoruz.  50 tv de canlı yayın eyy uyy öyle böyle vb diemek yerine akıllı stratejiler kapı arkası devlet birimleri görüşmeleri ile çözülecek bu işler... meydanda bağırdık onu alırız bunu alırız yoksa olmaz.. karşındakida meydanda geri adım atamıyor bazı siyasi nedenlerden dolayı. O bakımdan kapı arkası devlet birimlerinin işlerine çok fazla siyaet etmemek lazım. ABd pentagon gibi. başkan konuşsada, asıl stratejıyı izleyen dunyaya yon veren birimleri var...

  • Guvensiz Avrupa11 Eylül 2022 09:38

    Avrupada birkaç ulke dışında guvenilecek ulke bulmak zor

  • FİNANS DÜNYASI11 Eylül 2022 11:39

    AVRUPADA OLSA OLSA İSPANYA BİRAZ İYİ DİĞERLERİNİN HEPSİ TÜRK DÜŞMANI.

  • Cego11 Eylül 2022 08:19

    Siz reis reis diyin bakalım. Bu çapsızlıkla bir nane olmaz. Helal olsun İsveç başkanına. Şu ülkeyi ne hale getirdiniz. Yunanistan isveç Suriye Mısır herkese madara olduk. Artık gidinde rahata kavuşalım. ATATÜRK e kurban olun

  • ALİ YILDIRIM11 Eylül 2022 11:41

    HAYDİ ORDAN HADSİZ CHP VE İYİ PARTİ 7 MASA BAK ABD VE YUNANİSTAN IN YAPTIKLARINA BİR TANE OLUŞSUZ VE ELEŞTİREL KONUŞMALARINI GÖRDÜNMÜ.

  • eski 1 fenerli11 Eylül 2022 09:57

    Has S... Atatürk suistimalcisi... Zımnen bir de Başkanımıza ve AK Partiye hakaret ediyor kendi çapında ÇAPSIZ ...Acaba zerre sever misin Kemal Paşayı ? İşiniz gücünüz Fetö PKK hainlerinin uşşaklığını yapmak.. ama nafile... hadi tatile... unutmayın papaz tatilde...

  • Kaçan Grup11 Eylül 2022 07:37

    2023’te bu iktidar devam ederse Türkiye’yi nato’dan çıkaracaklar

  • ALİ KODUŞ11 Eylül 2022 00:14

    bunlar nato ya girseler daha çok dibimizi oyarlar elimizde koz var iken bunları süründürelim.

  • Batırım uzmanı10 Eylül 2022 22:15

    Reis yan çizdiler ne dicen

  • Mert10 Eylül 2022 22:03

    Bunlar yalan bülbülü Abd sinden Ab lisine hepsi aynı

  • eski 1 fenerli10 Eylül 2022 21:54

    sanki Devletimiz bllmiyor gerçeği... ama kozlar biz de biz çalarız oynar oynar... dansöz isveç iki ucu b.klu değneye mahkum... ha ha ha 

  • Atakan 10 Eylül 2022 20:12

    Bu gavurlar isveçi almak için bizi NATO’dan çıkartırlar it iti atmaz bekleyeceğiz göreceğiz

  • mert10 Eylül 2022 17:27

    Şaşırdık mı tabiiki hayır. Sanırım buda yok hükmünde der hükümet

  • İç dış 10 Eylül 2022 19:41

    İç siyaset böyle bir şeydir

  • Türk.10 Eylül 2022 17:22

    Kürt değil terörist.