E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİstediğiniz şirketin değerlemesini hemen yapın!---

İstediğiniz şirketin değerlemesini hemen yapın!

İstediğiniz şirketin değerlemesini hemen yapın!
09 Şubat 2021 - 07:40 borsagundem.com

FİRDEG platformunda kullanıcılar, 400’ün üzerinde halka açık firmanın mali verilerini kullanarak değerleme yapabilirken diğer yandan istedikleri firmanın mali verilerini sisteme kolayca aktararak değerleme yapabiliyor.

FİRDEG, kullanıcıların halka açık veya halka açık olmayan şirketlerin değerlemesinin yapabilmesini sağlıyor.

FİRDEG platformunda kullanıcılar, bir yandan halihazırda mevcut olan 400’ün üzerinde halka açık firmaların mali verilerini kullanarak değerleme yapabilirken diğer yandan istedikleri firmanın mali verilerini sisteme kolayca aktararak değerleme yapabiliyor.

Değerleme çalışması normalde çok uzun zaman alan sofistike bir çalışmadır. FİRDEG bütün ihtiyacınız olan verileri ve araçları sağlayarak değerlemeyi oldukça kolaylaştırıyor.

Platformda yönteminizi belirleyip değerleme çalışmasına başladıktan sonra sistem sizi değerleme çalışmasının sonuna kadar her aşamada yönlendiriyor. Aşamalarda ihtiyacınız olan veriler ve yöntemler ekrana geliyor. Yöntem seçiminizden sonra hesaplamalar otomatik yapılıyor.

Değerlemede önemli noktalardan biri kullanılan yöntemlerdir. Platformda uluslararası genel kabul görmüş değerleme yöntemleri kullanıma sunuluyor.

Platformda, şirket değerlemede uluslararası genel kabul görmüş üç genel yaklaşım olan Varlık Yaklaşımı, Gelir Yaklaşımı ve Piyasa Yaklaşımı’na göre değerleme yapılabiliyor.

Varlık Yaklaşımında Net Aktif Değeri, Gelir Yaklaşımında İndirgenmiş Nakit Akımları ve Piyasa Yaklaşımında-Göreceli Değerleme (Piyasa Çarpanları) yöntemleri kullanılabiliyor.

Ayrıca www.borfin.com.tr adresinde yaklaşık 8 saat süren, ayrıntılı program kullanım eğitimini Borfin’e üye olarak ücretsiz izleyebilirsiniz.
(https://www.borfin.com.tr/egitim/Icerik.aspx?ID=7178&UrunID=2397 )

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.
( https://www.borfin.com.tr/kampanya/Borsagundem/Yazilimlarimiz/firdeg/firdeg.html )

FİRDEG’de değerleme çalışmasına hemen başlamak için http://firdeg.com adresinden üye olabilirsiniz.  

Tel: (0212) 644 20 20

Mail: [email protected]

Hisselerde öne çıkanlar ve beklentiler

Sektörel analiz ile teknoloji hisselerini belirleme

İnternetten 0’dan 100’e Borsa Seminerleri’nde kazandıran sırlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ese09 Şubat 2021 11:32

    Bu hesabın doğru yapılması için, şirketlerin maddi duran varlıklatınıda bilançolarda makul gğncel değerine yakın bşr fşyattan yandıtmaları gerek. Özellikle sanayi şşrketletinde 1/5, 1/10 gibi çok düşğk değerler olabiliyor