E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte Borsa İstanbul için kritik seviye---

İşte Borsa İstanbul için kritik seviye

İşte Borsa İstanbul için kritik seviye
15 Ekim 2022 - 10:42 borsagundem.com

Kazançlı bir haftayı geride bırakan Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin yeni haftadaki kritik seviyesi 3 bin 701

Haftalık bazda yüzde 1,66 oranında değer kazanan Borsa İstanbul, yeni haftada kritik bir seviyeyi test edecek.

Ufuk Korcan, Dünya'daki analizinde, 18 Temmuz'da başlayan yükseliş trendinin önceki haftalarda gerisinde kalan endekslerin geçtiğimiz hafta 18 Temmuz seviyesini retest ettiğini ifade ederek yeni hafta için kritik seviye olarak 3 bin 701'i gösterdi.

Korcan'ın analizinde Borsa İstanbul 100 Endeksi ile ilgili kritik seviye için ifadeler yer aldı:

BİST 100 Endeksi haftalık grafikte geçtiğimiz haftalarda 18 Temmuz 2022 haftasında başlattığı yükseliş trend çizgisini retest etti. Zira önceki haftalarda bu trend çizgisinin altına sarkmıştı. Endeksin tekrar bu trend çizgisinin üzerine çıkması olası yukarı hareketlerin tekrar oluşması için teknik anlamda zemin hazırlayabilir. Bunun için ise bu hafta 3 bin 701 puan seviyesinin aşılması gerekiyor. Bu denemelerin başarısız olması durumunda ise endekste bir güç kaybı beraberinde gelebilir. Böyle bir senaryoda ise aşağı yönlü riskler aratacağından yeniden 2 bin 900-3 bin 60 puan bandına doğru bir geri çekilme riskini göz ardı etmemek gerekiyor.

Sosyal medyada en çok hangi hisseler konuşuluyor?

Korcan, yazısında ayrıca sosyal medyada en çok hangi hisselerin konuşulduğunu da yazdı. Buna göre, Ereğli Demir Çelik, Hektaş, Türk Hava Yolları, Aselsan, Şişecam, Garanti Bankası ve Halkbank bu yıl sosyal medyada haklarında en fazla içerik oluşturulan diğer hisseler olarak sıralandı. Bu hisselerin ortak özellikleri hem hisse senedi performansının yatırımcısını mutlu etmesi hem de büyük bölümünün düzenli temettü dağıtması. Yıl içerisinde hisselerdeki aşağı ya da yukarı yönlü hareketler bu şirketlere yönelik paylaşım sayılarını artırabiliyor.

Dolarda düşüş için 18.25’in altına inilmeli

Korcan'ın döviz ile ilgili değerlendirmeleri de şöyle:

"Dolar/TL paritesi haftalık grafikte hala 3 Ocak 2022 haftasında 13.81 TL seviyesinden başlattığı yükseliş trendi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Bunun yanında paritenin 18.25 TL seviyesinin üzerinde kalması olası yukarı riskleri teknik anlamda artıran en önemli etken. Bu sebeple bir rahatlamadan bahsedilebilmesi için öncelikle bu seviyenin altında kapanışlar görülmesi şart. Bu gerçekleştiği taktirde ilk aşamada 17.77 TL seviyesinde bulunan ara destek noktasına doğru bir geri çekilme beklenebilir. Bu noktanın altına gelinmesi durumunda ise 17.26 TL seviyesi bir sonraki yükseliş trendinin destek noktası konumunda bulunuyor."

BORSA’DA CANLILIK SÜRÜYOR


Diğer yandan borsa alternatif olarak yatırımcıların ilgisini çekmiş durumda. Zeynel Balcı'nın Hürriyet'teki yazısına göre bu yıl için enflasyonun üzerinde getiri söz konusu. TÜİK verilerine göre ocak-eylül dönemi enflasyon (TÜFE) yüzde 52.40 olurken Borsa İstanbul-BIST100 Endeksi’nin aynı dönem getirisi yüzde 71.24 oldu. Hisse seçiminde başarılı olanların getirisi bu rakamın oldukça üzerinde tabi ki. Borsa dalgalı ve riskli bir piyasa. Risk getiriyle orantılıdır. Risk yüksek ise kazanç da yüksektir, gibi bir ön kabul borsalar için geçerlidir. Bir Anadolu deyimi “kirazın tatlısı dalın ucundadır” der. Bu açıdan hisse senetlerine yatırım konusunda spekülatif hareketlerden uzak durup borsa aracı kurumlarının rapor ve tavsiyelerine başvurmak yerinde olacak. Temel verileri ve ortaklık yapısı güçlü şirketlere öncelik vermekte yarar var. Tavsiye olarak görülmemesi kaydı ile yılın 3.çeyrek bilançoları beklenirken Borsa İstanbul’da canlılığın korunduğunu söylemek mümkün.

Borsa İstanbul haftalık bazda yüzde 1,66 değer kazandı

Borsa yükselişini sürdürüyor

Dolar/TL'de kısmi yükseliş

Dev para yöneticileri dolara yükleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ17 Ekim 2022 10:51

    YILSONUNA BÖYLE GİDER İSE 4500-4750 DE KAPATIRIZ.

  • Memnunmuş15 Ekim 2022 11:39

    Aselsan hangi yatırımcıyı mutlu etmiş anlamadım garanda o yükseliş olmasa hangi yatırımcı mutlu olmuş? Son bir senede alan tamam öncekilerin parası pul oldu be pul hele aselsan 3-4 sene önce alanın parası çöp oldu iki tane araba alsaydı bundan çok çok fazla kazanırdı.

  • Kürşad 16 Ekim 2022 13:24

    Hissesini bilmem . Yaptığı işlerden ziyadesiyle menmunuz. ASELSAN ticari bir firma olarak bakmıyoruz. Ülke savunmasına katkıda oldukça başarılı.

  • FİNANS DÜNYASI15 Ekim 2022 11:30

    Sizler neyin kafasını yaşıyorsunuz.yükseltip yükselip mal çakıyorlar.yakında büyük çöküşler olacak ve hisse senedinde olanların hepsi madur olacaklar.

  • Hakan16 Ekim 2022 13:22

    Sen uyumaya ve çökecek rüyasına devam et. Hadi yat uyu uyu yat.

  • Muhsin15 Ekim 2022 14:37

    Kandırikci.