E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİşte Aslı Şafak'ın sırları---

İşte Aslı Şafak'ın sırları

İşte Aslı Şafak'ın sırları
12 Mayıs 2014 - 10:59 borsagundem.com

Ekonomi ekranının gülen, esprili yüzü Aslı Şafak, bilinmeyenlerini Borsa Gündem'e anlattı. Dev röportaj yarın Borsagundem.com'da...

TRT'de başladı, Londra'ya uzandı. Ada'nın puslu, sisli, yağmurlu günlerinde herkes sıkılırken o çalıştı, özel yayınlarla, analizlerle, köşe yazarlığıyla büyüdü. Dile kolay, 12 yıl sonra gelen bir transfer telefonuyla hayatının akışı değişti. Ve 'Ver elini İstanbul'  dedi. İyi ki dedi, bizi Aslı Şafak'la tanıştırdı. Tanıştırmaktan öte, ismini ezberletti, işini, ekonomiyi sevdirdi,  programının müptelası etti. Piyasa derinliğinden krizlere kadar, ya da ekonomi kurmayları ile siyaset cephesinde sert çekişmeler yaşanırken, kimi zaman ustası olduğu analiz kıvamıyla, kimi zaman vatandaş gözüyle, sert görünen bir dünyada, bazen çok sıkıcı gibi gelen, bazen dar alanda kısa paslaşmalarla geçen konulara heyecan nasıl verilir, seyirci nasıl içeri çekilir, konuk nasıl seçilir, öğretti. "Ne anlattığınız kadar, nasıl anlattığınız da önemli" bakış açısıyla tanıştırdı. "Ekonomi bültenleri beni sıkar" diyenleri bile ekran başına mıhladı.

Pogramını kaçırmamak adına Bloomberg HT'nin sürekli açık kaldığı, cep telefonu saatlerinin 17.00'de alarma geçtiği andan itibaren 18.45'e kadar haftanın 5 günü iş yerlerimize, ofislerimize, evlerimize  konuk olan piyasa uzmanı, ekonomist Aslı Şafak'ı hep gülerken gördük ekranda. O günün, ülkenin, konuların kasvetli havasını dağıtmak adına... Bir talk show, bir stand-up tadında. Koparıp aldığı programıyla piyasanın derinliğini analiz ederken,  ekonominin o sert, erkeksi yüzünü, bir kabak tatlısı esprisiyle yumuşattı, grafikleri doğum günü pastasına benzetti, kalp elektrosu esprisiyle izletti. İzleyici mailine isyan ederken de tepkisini hiç saklamadı. Aslı gibi davrandı!

Bütün bu 'özetin özeti' bizim gördüğümüz, bildiğimiz Aslı Şafak. Peki ya bilmediğimiz? Ünlü bir gazeteci babanın genlerini taşıyan ekran gerisindeki Aslı Şafak kimdir? Neler yapar,  neler ister, neleri sever? Kızdıkları nedir, kimlerdir? Hayatı nerede, nasıl değişti? İstanbul'a nereden geldi? Borsa Gündem tüm bilinmeyenleri sordu. Herkesi konuşturan ünlü programcı, Borsa Gündem'e konuştu. Arkadaşımız Serap Sürmeli, Bloomberg HT koridorlarında Aslı Şafak'la dolaştı, sektör aktörlerinin ve yatırımcıların radarından hiç çıkmayan Şafak'a sırlarını anlattırdı.

*Londra'dayken ilk kim aradı? Bloomberg HT'ye transfer telefonu kimden geldi?
*O yarım saatte neler düşündü, kararını niçin değiştirdi?
*Londra günlerinde neler oldu
*Bloomberg'de çalışmak nasıl bir duygu?
*17.00'de başlayıp 18.45'te biten programı nasıl koparıp aldı?
*Devre Arası programında eksik olan neydi? Ne istiyordu?
*Böyle önemli bir başarının ardından teklifler geliyor mu? Ne teklif ediyorlar?
*Onun gözüyle İki finans merkezi Londra ve İstanbul arasındaki fark nedir?
*Programına nasıl hazırlanıyor, konu nasıl belirleniyor, konuk nasıl seçiliyor?
*B ve C planları var mı?
*Keyif aldığı konuklar kimler?
*İzleyiciyle interaktif olma hakkında neler düşünüyor? Hangi sorudan bıktı?
*Parasını nereye yatırıyor? Borsa'da yatırımı var mı?
*"Davulu Delen Jaguar Partisi"ndeki sır nedir? Gerçek nedir?
Serap Sürmeli sordu, Aslı Şafak o gülen yüzüyle, tüm içtenliğiyle yanıtladı. Dev röportaj yarın Borsagundem.com'da...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet AK08 Aralık 2016 17:49

    Yaşını gizliyor,evde kalacak

  • metin metin13 Mayıs 2014 08:39

    makyaj çok kullanıyor.Birde doğal çıksa nasıl olur

  • metin metin13 Mayıs 2014 08:37

    Küresel ,emperyalist sermaye ve yerli işbirlikçilerle birlikte günlük piyasaları hazırlıyorlar Milletin birikimlerine yazıkkı küresel sermayeye gidiyor.bu kadar basit

  • yandas 13 Mayıs 2014 03:04

    yandas medyayi savunuyor iyiligi kendine

  • Selim Sakin12 Mayıs 2014 19:45

    Kendisini hergun izliyorum. Hem guzel, hem seksi, hem akilli, hem komik. Bayiliyorum.

  • BEYAZ12 Mayıs 2014 17:26

    O diil de yüzü çok beyaz, pudrayı biraz azaltsın allık kullansın.

  • broker12 Mayıs 2014 16:44

    çok seksi

  • Kamil12 Mayıs 2014 16:28

    Hem çok gerçek hem gerçek üstü. Dobra, cesur, hükümet gibi kadın. Hastayız ona.

  • flamenco7212 Mayıs 2014 16:06

    kimi durumlarda izleyicisinin nerde ve kadar tatil yaptığını bilecek kadar etkileşim içinde olduğunu söylemeliyim sanırım.."Hadi ama ***** bey bu nekadar uzun tatil bööle dönün artık" dediğine birkaç kez şahit olmuşluğum var...

  • ata12 Mayıs 2014 15:32

    Çok tatlısın be Aslı ama Özlem Bayraktar daha tatlı, keşke hergün onu konuk alsan :) Eşim kıskanıyor ama belli etmiyor :)

  • Fethi ÇAKAR12 Mayıs 2014 14:05

    Yüzü gibi kalbide pırıl pırıl , başarılı , yardımsever , tutuğunu koparan ve kuru gürültüye pabuç bırakmayan çok iyi hatta mükemmel bir insan.İyiki varsınız aslı hanım.Tüm kalbimle başarınızın daim olmasını dilerim.Selam ve sevgilerle.

  • izleyici12 Mayıs 2014 12:24

    Aslı hanımı çok iyi tanıyoruz ama hiç de tanımıyoruz. Nereli, evli mi bekar mı, çocuğu var mı, yaşı vs.vs hiç bir bilgi yok internette. Sadece Aslı Şafak o kadar

  • Müşkülpesent12 Mayıs 2014 11:39

    Kamera şakası programı yapıyor gibi çok ama çok laubali

  • hale aygün12 Mayıs 2014 11:35

    program yaparken ki neşesi o gün kaybetsek bile insana moral oluyor

  • Musti12 Mayıs 2014 11:16

    Valla fotografa baktım güzel kadın röportajın benim için hiç bi önemi yok, du bi daha bakayım iy iyi fena degil maktaj filan var fakat ince belli çay bardağı gibi :) kendisi okursa da bi tebessüm etsin kadın malum finans işleri stres işleri.