E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 135 arttı---

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 135 arttı

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 135 arttı
09 Haziran 2022 - 12:29 borsagundem.com

Yurt dışından Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüz 172 artışla 8 milyon 885 bin kişiye ulaştı.

Bu yılın ilk 4 ayında yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan İstanbul'a Orta Doğu başta olmak üzere Amerika ve Avrupa’dan turistler ilgi gösterirken, son dönemde turistler en çok alışveriş ve sağlık turizmi için kente geliyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, artık salgın sürecinin geride bırakıldığını, sektör olarak tüm güçleriyle işlerinin başında olduklarını belirtti.

Hedef 35 milyar dolar

2019 yılında Türkiye’ye 52 milyon turist geldiğini ve 34,5 milyar dolar gelir elde edildiğini, 2021 yılında ise 30 milyon turist ve 24,5 milyar dolar gelire ulaşıldığını anımsatan Eresin, bu yıl 42 milyona yakın turist ve 35 milyar Dolar düzeyinde gelir hedefini koruduklarını söyledi.

TÜROB Başkanı Eresin, bu yılın ilk 4 ayında yurt dışından Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 172 artışla 8 milyon 885 bin kişi olduğunu, bunun 7 milyon 477 binini yabancıların, geri kalanının yurt dışında yaşayan Türklerin oluşturduğunu aktararak, "İlk 4 ayda İstanbul’a gelen turist sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 135 artışla 3 milyon 882 bin kişi oldu. İstanbul 2019 yılına göre yüzde 30-35 daha fazla turist almaya başladı." dedi.

İstanbul’a yabancıların ilgisinin giderek artmakla birlikte henüz arzu ettikleri pazar çeşitliliğinin yakalanamadığını ifade eden Eresin, şunları kaydetti:

Orta Doğu ve Körfez kökenli turistler şu anda İstanbul turizmini domine ediyor. Orta Doğu pazarında mevcut canlılık devam ediyor. Diğer pazarlardan da olumlu işaretler alıyoruz. Amerika ve Avrupa pazarlarında hareket başladı. Latin Amerika’dan turist girişlerimizin geçmiş yıllarda olduğu gibi fark edilir şekilde artmasını bekliyoruz. İran pazarı çok iyi gidiyor. İlk 4 ayda Güney Amerika pazarlarında yüzde 370, Avrupa’da yüzde 382, Japonya’da yüzde 236, ABD’de yüzde 224 artış oldu. Bu artışları baz etkisi olarak yorumlamakla birlikte, artış oranlarının 3 haneye, hatta bazı ülke pazarlarında 4 haneye ulaşması gelecek aylar ve yıllar açısından büyük umut veriyor. Rusya ve Ukrayna turizm pazarlarındaki kaybımızın diğer pazarlar ile kapanması ihtimali devam ediyor.

 

Gelen turist sayısında rekor artış

 

ABD'li turist, paraşütte heyecandan bayıldı

 

İstanbul'a turist akını bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2022 13:22

    dünyada kriz var ise, ne diye krizdeki dünya milletleri Türkiye ye tursitlik ziyaret yapıyor :D dünyada kriz var, ama hadi gidelim tatile Türkiye ye gezmeye diyorlar ? Bir bakan açıklasın bakalım :D .... dünyada kriz var ama, turizm hedefimiz krizde 40 milyar usd :D yahii dünya krizle fakrilikle boğuşuyor iken nasıl turzm hedefini yükseltip 40 milyar usd üzerine çekiyorsun ??? 2 bakanımız birbirini yalanlıyor adeta :D   krirz varda ? neden gelir hedefimiz artıyor ? :D

  • Bik09 Haziran 2022 12:59

    İstanbul, euro olarak maaş alan Avrupalı turistlere  güzel. 

  • mustafa09 Haziran 2022 12:55

    istanbul da yerli kalmadı zaten her yer mülteci az da olsa gezmek için turist görülür...