E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul için sahur ve iftar saatleri---

İstanbul için sahur ve iftar saatleri

İstanbul için sahur ve iftar saatleri
17 Haziran 2015 - 20:42 borsagundem.com

Ramazan ayı 17 Haziran'ı 18'ine bağlayan gece başlıyor. Peki İstanbul için iftar ve sahur vakitleri ne zaman?

İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayının ilk günü, miladi takvime göre 18 Haziran'a denk geliyor. İlk iftarın yapılacağı 18 Haziran'da oruç tutmak isteyenler 17 Haziran'ı 18 Haziran'a bağlayan gecede sahur yapacak.

Bakara Suresi’ne göre Kur’an-ı Kerim Peygamberimize (sav) gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak müslümanlara emredilmiştir. Kur’an-ı Kerim’de Ramazan ayı orucu önemini anlatan ayetin meali şu şekildedir:
“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! ” (Bakara 185)

İŞTE İSTANBUL İÇİN SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)