E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Havalimanı o ülkeye ilham oluyor---

İstanbul Havalimanı o ülkeye ilham oluyor

İstanbul Havalimanı o ülkeye ilham oluyor
22 Eylül 2019 - 14:26 borsagundem.com

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Mikolaj Wild, "İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısı, bizim için çok ilham verici. İstanbul'daki projede yer alan şirketlerle iş birliğini de masaya yatırıyoruz." dedi.

Wild, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Varşova'nın 45 kilometre  dışında, güneybatı yönünde inşa edilmesi ve ilk aşamada yılda 45 milyon yolcu  kapasitesine sahip olması beklenen Merkez Havalimanı projesini kendisinin  yönettiğini ve bu havalimanının son teknolojiler kullanılarak yapılacağını  söyledi.

Türk Hava Yolları'nın Doğu Avrupa'da aktif olduğuna işaret eden Wild, Avrupa'nın en büyük havalimanlarından biri olacak Merkez Havalimanı için THY ve  yer hizmetleri veren başka bir Türk şirketi ile temas halinde olduklarını  bildirdi.

"Doğu'dan Avrupa Birliği'ne (AB) açılan kapı" olarak tanımlanan  Polonya'nın geçen yıl hava taşımacılığında Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke  olduğunu belirten Wild, "Kapasiteyi artırarak bundan faydalanmak istiyoruz.  Dünyadaki diğer hava bağlantı noktalarıyla iş birliği de yapmak istiyoruz.  Bunlardan birisi de İstanbul Havalimanı." diye konuştu.

"İSTANBUL HAVALİMANI, BİZİM İÇİN EN YAKIN ÖLÇÜT OLACAK"

Mikolaj Wild, İstanbul Havalimanı'nı hem finansal hem de "Avrupa'daki  en büyük PPP projesi olması" yönünden dikkatlice incelediklerini ifade ederek,  şunları kaydetti:

"Bizim için bunun nasıl başarıldığını bilmek ilgi çekici olacak.  İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısı, bizim için çok ilham verici.  İstanbul'daki projede yer alan şirketlerle iş birliğini de masaya yatırıyoruz.  Bazı şirketler, İstanbul Havalimanı projesini en iyi projeleri olarak  gösteriyorlar. Aynı zamanda havalimanının negatif yönlerine de bakıyoruz.  İstanbul Havalimanı, bizim için en yakın ölçüt olacak."

TÜRK ŞİRKETLERİNE ORTAKLIK ÇAĞRISI

Polonya Altyapı Bakanı Yardımcısı Wild, Polonya Merkez Havalimanı'nın  İstanbul Havalimanı'na rakip olacağı konusundaki analizlere katılmadıklarını  belirterek, "Bunun nedeni, iki ülkenin değişik coğrafi bölgelerde bulunması ve  hedefimizin AB'deki yolcular olması." dedi.

Polonya'da başta Varşova metrosu olmak üzere inşaat sektöründe önemli  işlere imza atan Türk şirketi Gülermak AŞ'den çok memnun olduklarını dile getiren  Wild, ülkenin 90 milyar avroluk lojistik yatırımları için Türk şirketlerine  ortaklık çağrısında da bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kubilayhan22 Eylül 2019 22:13

    57 yıllık hayatım sağ ve milliyetçi olarak yaşadım.Baktım yerli ve MİLLİ diyen tüm sağ iktidarlar ne var ne yok sattı.Ve borç alınıp betona gödük.Bu işte çok talan,yağma,rüşvet ve yolsuzluk için yapılmış işler ve ÜLKEM zorda gelde yanma.

  • mehmet23 Eylül 2019 21:34

    Adamlar ne diyor sen diyorsun

  • kubilayhan22 Eylül 2019 22:10

    2 milyar dolara yapılacak genişlemeyi.Çinin 12 milyar dolara yaptığını biz 26 milyar dolara yaptık.Ve bebelerimiz daha 25 yıl ödeyecek.Yerli ve milli diyerek tüm fabrikalar satıldı.tarım ve hayvancılık bitti ithale dayalı ekonomi oldu.TÜRKİYEM.

  • mehmet23 Eylül 2019 21:35

    Yalanini sevsinler senin

  • abdi23 Eylül 2019 01:30

    sen herkesten akıllısın anladık

  • HAŞİM TIRMIK22 Eylül 2019 21:04

    chp iktidarda olsu 100 proje olabilirmi idi.hiç tahmin etmiyorum.

  • kubilayhan22 Eylül 2019 22:04

    40 ila 100  fabrika yapardı.O paraya.

  • Tam komedi22 Eylül 2019 17:43

    1870 Yılında ilk YAP-İŞLET-DEVRET modeli projesi ile İzmir-Aydın tren yolu yapılmıştı ! Trenin lokomotiften sonra ki ilk iki vagonu hazine garantili idi ! Hesap -kitap bilmeyen , çarpım tablosundan sorsan cevap veremeyen bir kitlenin kalıp sadece ortada ki beton yapısı ile övünmesi gayet doğal dostlar !!! Ne demiş Mevlana ; “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” 

  • kubilayhan22 Eylül 2019 22:15

    25 yıl bebelerimiz ödeyecek 2 milyar dolara genişleme yapılabilirdi havalanında

  • ...22 Eylül 2019 19:48

    Ne diyorsun birader. Sen içip yazıyorsun bir de mevlana ne demiş diyorsun elin polonyalısı bize ilham olacak diyor sen 1870 diyorsun biraz daha geriye git amerikanın keşfine kadar. Boş dosyaya küp çiz desem onu bile beceremezsin yeni havalimanına çamur atıyorsun. Haaa sizin derdiniz başka güya Atatürk isminini kaldırmak için yapıldı ya ondan zorunuza gidiyor. Şimdi anladık sizi

  • gerçek.22 Eylül 2019 17:13

    cumhuriyet bizi hep köle olarak yetiştirdi böyle işler yapılınca manyak oluyoruz kafamız almıyor.

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU22 Eylül 2019 21:06

    hangi zihniyet yaptı bunu chp zihniyeti.ben şu lilerden başka lider tanımam.Atatürk, Adnan Menderes, Recep Tayyip Erdoğan. diğerleri abd  ne dedi ise onları yaptılar.

  • Volkan22 Eylül 2019 17:08

    Dünyanın küre şeklinde olduğuna dikkat etmek lazım. Uzadoğu'dan Helsinki üzerinden çok bağlantı var. Eğer Varşova'ya büyük bir havalimanı yapılır ise Moskova, Helsinki, Frankgurt, İstanbul havalimanlarından bir miktar pay alabilir.

  • vatandaş22 Eylül 2019 16:57

    dostun seni alkışlıyorsa doğru yoldasın düşmanın seni alkışlıyorsa yanlış yoldasın ,ver mehterrrriiiiiiiiiii

  • Okie Dokie22 Eylül 2019 14:32

    Kıskanın Polonyalılar kıskanın. Çıldırın Polonyalılar çıldırın :)