E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi---

İstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi

İstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi
09 Haziran 2016 - 16:59 borsagundem.com

Yarın düzenlenecek “İstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi” ünlü ekonomistleri biraraya getiriyor

Türkiye’nin önde gelen ekonomistleri Destek Yatırım Menkul Değerler organizasyonunda düzenlenen İstanbul Yatırım ve Finans Zirvesi’nde biraraya geliyor. Yarın Wyndham Grand Levent’te düzenlenecek zirvede güncel ekonomik gelişmeler, kısa ve uzun vadeli beklentiler, dünya ve Türkiye ekonomisi, dünyada ve Türkiye’deki yatırım trendleri masaya yatırılacak.

Eski FED Başkanı Ben Bernanke’nin Destek Yatırım katkılarıyla Türkiye’ye getirilen kitabı “Karar Alma Cesareti” (The Courage to Act) kitabının Türkiye lansmanının da yapılacağı zirve “Karar Alma Cesareti: 2008 Krizinden Bugüne Ekonomi ve Piyasalar” temasıyla gerçekleşecek.

Modeartörlüğünü Reyhan Baysan ve Murat Tufan’ın yapacağı, “Karar Alma Cesareti: 2008 Krizi Bitti mi?” ve “Piyasa Beklentileri ve Yatırımlarda Karar Alma Cesareti” başlıklarıyla düzenlenecek iki ayrı panelde ekonomistler, “Dünya ekonomisi neden büyüyemiyor? Büyüme sorunu ne zamana kadar devam edecek? 2008 krizi gerçekten sona erdi mi?  Etkileri yeniden hissedilir mi? Daha büyük bir küresel kriz kapıda mı? Yatırımcı ne gibi önlemler almalı? Döviz kurları ve emtiada hangi seviyeler beklenmeli? sorularının yanıtını arayacak.

İstanbul Medipol  Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin , Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, HSBC Bank Küresel Piyasalar Grup Başkanı Fatih Keresteci, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk,  Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ve Ekonomist Ali Ağaoğlu’nun konuşacağı zirvede Destek Yatırım’ı, Destek Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Tuna Yılmaz, Destek Faktoring Genel Müdürü Özgür Akayoğlu, Destek Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Mergen ve İnci Özkasnak Özbek  ile Araştırma Müdürü Murat Tufan temsil edecek.

ZİRVE PROGRAMI ŞÖYLE

BÖLÜM 1 : PANELLER

09:30-10:30 Açılış konuşmaları ve sunum

İnci Özkasnak Özbek – Destek Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı

Murat Tufan – Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü

Prof. Dr. Emre Alkin – Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı 

10:30-11:00 Kahve Molası

11:00-12:00 Panel 1: Karar Alma Cesareti: 2008 Krizi Bitti mi?

Moderatör: Murat Tufan - Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü

Ali Ağaoğlu- Ekonomist/Vatan gazetesi Yazarı                           

Prof. Dr. Özgür Demirtaş - Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı, Ekonomist

Özgür Akayoğlu -Destek Faktoring Genel Müdürü

Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu -Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi

12:00-12:30 Kahve Molası

12:30- 13:30 Panel 2 : Piyasa Beklentileri ve Yatırımlarda Karar Alma Cesareti

Moderatör: Reyhan Baysan - TV Net Program Sunucusu

Ahmet Mergen - Destek Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Ali Yıldırımtürk - Altın ve Para Piyasaları Uzmanı

Prof. Dr. Kerem Alkin - İstanbul Medipol  Üniversitesi Öğretim Üyesi

Fatih Keresteci - HSBC Bank Küresel Piyasalar Grup Başkanı

13:30-14:00 Kahve Molası 

BÖLÜM 2: EĞİTİMLER

14:00– 14:50 Adnan Çekcen ile Forex stratejileri eğitimi

15:15– 16:15 Ahmet Mergen ile teknik analiz eğitimi

"KARAR ALMA CESARETİ"

Yüzyılın en önemli ekonomik olaylarından biri olan “2008 Mortgage Krizi” sırasında ABD Merkez Bankası Başkanı olan Ben Bernanke’nin, hayatını ve kriz yıllarını anlattığı “The Courage to Act” kitabı, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyen Destek Yatırım Menkul Değerler sponsorluğunda Türkçe olarak rafa çıktı. Türkiye’de “Karar Alma Cesareti” adıyla ekonomi yayıncılığının prestijli yayın evi Scala Yayıncılık’tan çıkan olan kitabın lansmanı 11 Haziran Cumartesi günü Wyndham Grand Levent’te düzenlenecek “İstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi”nde gerçekleştirilecek.

Ekonomi yayıncılığının prestijli yayın evi Scala Yayıncılık’tan çıkan kitap, Türk okuyucusuna “Karar Alma Cesareti” adıyla sunuluyor. Ben Bernanke’nin çocukluğundan başlayarak, eğitim ve aile hayatını, evliliğini, FED’in başına nasıl geçtiğini, konut krizinin nasıl patladığını ve krizle nasıl mücadele ettiğini ayrıntılarıyla anlattığı kitapta, dönemin finans sistemine ve Amerikan halkının krizle hayatının nasıl değiştiğine dair önemli detaylara yer veriliyor. Kitapta, Bernanke’nin hayatından kesitleri yansıtan fotoğraflar da yer alıyor.

Hem finans hem de biyografi okuyucusunun ilgisini çekmesi beklenen kitaptan bazı alıntılar şöyle:  

*Her krizde eyleme geçenler olur ve bunu yapmaktan korkanlar. 

*Dow Jones Sanayi Endeksi pazartesi günü tam 504 puan birden düşmüştü. Bu da 11 Eylül terör saldırıları ertesinde borsanın tekrar açıldığı 17 Eylül 2001‟den bu yana yaşanan en büyük günlük düşüştü ve satış dalgası tüm dünya pazarlarına yayılmıştı. 

*Toplam 700 milyar dolarlık bu program nasıl sonuç verecekti? Sıradan Amerikalılara herhangi bir faydası olacak mıydı?

*Wall Street’in şişko kedilerini kefaletle serbest bırakmak çok büyük bir adaletsizlik, Main  Street’ten Wall Street’e bir armağan olurdu.

*Eyleme geçtiğimizde kimse bize teşekkür etmeyecekti. Fakat biz harekete geçmezsek, kim geçecekti?

*Şatafatlı bir hükümet binasında çalışıp binlerce soğuk istatistiği tetkik ediyor ve büyük planlar yapıyorsanız, nereden geldiğinizi kolay unutabilirsiniz.

*“Büyükanne, anneme puf böreği yapmayı öğretir misin?” Dört buçuk yaşındaydım ve bu medyada çıkan ilk basılı demecimdi. Fakat bir gazeteciye yaptığım ve sonradan pişman olduğum ambargosuz son açıklamam olmayacaktı.

*Yazları yarı zamanlı olarak eczanede çalışırdım, babam saatine 25 cent öderdi. Yerleri süpürmek, rafları doldurmak ve gelen dergi paketleri açmakla başlamıştım işe. Sonunda bir gün, yazar kasa bana emanet edilmişti.

*Küçük bir çocukken babam hikâye yazmam için her satıra bir peni (yaklaşık üç kuruş öderdi). Galiba ekonomik teşvikleri daha o zamanlar anlamıştım ve kocaman harflerle hikâyeler yazardım. 

*“Zaman zaman sanki sakızla ve bantla yapıştırıyormuş duygusu içinde olmamıza rağmen, bizim politikalarımız (ve Hazine ile FDIC’nin politikaları) finansal paniklerle mücadelede geçmişte kullanılmış olan reçetelerden büyük ölçüde yararlandı ve sonuçta da krizi çözdü. Eğer çözemeseydik, tarihsel deneyimlerin işaret ettiği gibi, ülke bizim karşı koymak için mücadele verdiğimiz ve sabırla direndiğimiz bu çok ciddi durgunluktan çok daha kötü bir çöküş deneyimleyecekti.”

Bernanke’nin, dönemin ABD Başkanı George Bush ve ondan görevi devralan mevcut Başkan Barack Obama, kongre üyeleri, Wall Street yöneticileri ve Amerikalı kararalıcılar hakkındaki görüşlerini açık bir dille anlattığı kitapta, FED’in Lehman Brothers’ı neden kurtarmaması gerektiği, AIG, Fannie Mae ve Freddie Mac gibi batmakta olan kuruluşlarla ilgili kararların nasıl alındığına ilişkin de önemli notlar yer alıyor.

Kitabın lansmanı 11 Haziran Cumartesi günü Wyndham Grand Levent’te düzenlenecek “İstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi”nde gerçekleştirilecek. Zirveye Türkiye’nin önde gelen ekonomistleri Prof. Dr. Kerem Alkin, Prof. Dr. Emre Alkin, Ahmet Mergen ve Ali Ağaoğlu gibi isimler katılacak.

YAZAR HAKKINDA

Ben S. Bernanke, 2006-2014 yılları arasında ABD Merkez Bankası FED’in başkanı olarak görev yaptı. 2009’da Time Dergisi tarafından “Yılın Adamı” seçildi. FED Başkanı olmadan önce Princeton Üniversitesi’nde ekonomi profesörüydü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)