E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul Boğazı’nın rengi kızıla döndü!---

İstanbul Boğazı’nın rengi kızıla döndü!

İstanbul Boğazı’nın rengi kızıla döndü!
13 Eylül 2016 - 08:33 borsagundem.com

Bu bayram da yine aynı manzara! Kurban kesimi için “Kurallara uyun”çağrısı havada kaldı...

İstanbul’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde, geçtiğimiz yıllarda yaşanan kurban manzaraları bu yıl da tekrarlandı. İstanbullular, sabahın erken saatlerinde ibadetlerini yerine getirmek için kurban satış ve kesim alanlarına gitti. Belediyelerin kesim alanlarında sıra beklemek istenmeyen vatandaşlar, boş buldukları yerlerde kurbanını kesti. “Sağlığınız için temiz ortamda kesin” uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar hijyenik olmayan şartlarda kesim gerçekleştirdi.

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada belediyelerin gösterdiği yerlerinde dışında kurban satışı yapmanın ve kurban kesmenin yasak olduğunun belirtilmesine rağmen vatandaşlar 196 TL’lik cezaya aldırış etmeden park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde kurbanlıklarını kesti. Zabıta ekipleri, umuma açık alanlarda kesim yapanlara ceza kesti.  

Üsküdar’da bazı kurban kesim alanlarında kesilen kurbanlıkların kanı, kanalizasyon yoluyla İstanbul Boğazı’na aktı. Üsküdar Belediyesi’nin geçtiğimiz senelerdeki manzaranın bir daha yaşanmaması için aldığı önlemler de yetersiz kaldı. Beylerbeyi sahilinde kanalizasyon yoluyla kanlar denize akınca Boğaz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine kan gölüne döndü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)