E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşsizlik ikinci çeyrekte yüzde 10,6 oldu---

İşsizlik ikinci çeyrekte yüzde 10,6 oldu

İşsizlik ikinci çeyrekte yüzde 10,6 oldu
15 Ağustos 2022 - 10:01 borsagundem.com

TÜİK ikinci çeyreğe ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. İkinci çeyrekte işsizlik oranı yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşirken, istihdam oranı yüzde 47,7 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 43 bin kişi azalarak 3 milyon 654 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,9 iken kadınlarda yüzde 13,9 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı ise 2022 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 765 bin kişi artarak 30 milyon 775 bin kişi, istihdam oranı ise 1,1 puanlık artış ile yüzde 47,7 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,3 iken kadınlarda yüzde 30,4 olarak gerçekleşti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )15 Ağustos 2022 10:37

    Yunanistan nufusu kaç ?  10, milyon ... Türkiye de işsiz kaç kişi var ? ATIL işgücü ? ( Atıl iş gücü yani mevsimsel, sabit işi olmayan, sabit geliri olmayan, aynı oranda SGK kuruma yük, Maliye ye katkı olmayıp Devlete yük birey, garson, çaycı, turizm bölgesi, tarla, mantar toplama, ağaç kesme vb. kendi karnını doyuramayan, sabit iş bulup emekli hayali kuramayan ) ... Ekonomi programı ve Başarı nerede şimdi  ? Avrupa ülkesi nüfüsü  gençlerimiz şimdi orda burda karnını doyurursa, ya yaşlanınca hastaneler eyatsa bu grup, devlete yük olsa, prim ödememiş , faydası olmamış enerjileri kpss, ygs, bilmem ne harcanan zamanları öldürülen bu insanlar ileride ne olacak ? Ya bu veri o kadar basit % zart, % zurt, ohhh ohhh dolar dansları edielcek bişe değil.  bu doların 18 tl edildiği yerde, hala bu kadar işsiz var ise , karnı aç doymayan fakir bir avrupa ülkesi var ,ise başarı nerede ? program nerede ? sonuç nerede ? UZMANLAR NEREDE ? GAZETECİYİM LAYY LOMM,