E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrailli Bakan Ben-Gvir'den Mescid-i Aksa talebi---

İsrailli Bakan Ben-Gvir'den Mescid-i Aksa talebi

İsrailli Bakan Ben-Gvir'den Mescid-i Aksa talebi
04 Mart 2024 - 05:36 borsagundem.com

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ramazan ayında işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya girecek Müslüman sayısının sınırlandırılması talebinde bulundu.

srail'in Maariv gazetesine göre, Bakan Ben-Gvir, Polis Komiseri Kobi Shabtai'ye, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yalnızca birkaç bin Müslümanın girmesine izin verilmesini talep etti. Ben-Gvir, dünkü toplantıda Shabtai'ye, Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanların sayısını sadece birkaç binle sınırlamanın uygun olacağını savundu. Polis, "karışıklık çıkması durumunda hızlı bir şekilde müdahale edebileceğini" ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Mescid-i Aksa'da Ramazan ayı boyunca kısıtlamalar konusunda Ben-Gvir, Shabtai, ordu ve istihbarat yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapması bekleniyor. Ancak İsrail'deki güvenlik teşkilatı ve siyasi makamlar, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişinin nasıl organize edileceğine henüz karar vermemiş durumda.

Ben-Gvir, daha önce Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanmasını talep etmişti. Bu talep, İsrail'in geçmişte Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ve Filistinlilerle yaşanan gerilimleri yansıtan bir girişim olarak görülüyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerini teşvik etmesiyle bilinen Ben-Gvir, Filistinliler arasında "şeytanın avukatı" olarak tanınıyor. Netanyahu'nun hükümetinde, ülkedeki kolluk kuvvetlerinden sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na getirilmişti.

ABD: Gazze'de derhal ateşkes sağlanmalı

 

Erdoğan'dan Pakistan Başbakanı Şerif'e tebrik telefonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)