E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'in Lid kentinde OHAL ilan edildi---

İsrail'in Lid kentinde OHAL ilan edildi

İsrail'in Lid kentinde OHAL ilan edildi
12 Mayıs 2021 - 02:05 borsagundem.com

İsrail'in Lid kentinde Yahudi yerleşimcinin şehit ettiği Filistinlinin cenazesinde çıkan olayların büyümesi üzerine şehirde olağanüstü hal ilan edildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail polisinin şehit ettiği Filistinli'nin cenaze törenindeki gerginliği bahane ederek Lid ve çevresinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. OHAL ilanını Twitter hesabından duyuran Netanyahu, İsrail polisi ile Filistinlilerin karşı karşıya geldiği Lid ve çevresindeki şehirlere, işgal altındaki Batı Şeria'dan ek polis birliklerinin sevk edileceğini açıkladı.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld de Lid'e halihazırda bin 400'den fazla takviye polis gönderildiğini belirtti. Rosenfeld, cenazenin ardından Lid ve çevre şehirlerde polis ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda onlarca aracın ateşe verildiğini, bazı polislerin hafif yaralandığını söyledi.

İsrail'in Times Of Israel gazetesindeki haberde ise olağanüstü hal kararının İsrail vatandaşı Filistinliler için kullanılması durumuyla 1966'dan beri ilk kez karşılaşıldığı belirtildi.

Haberde İsrailliler ve Filistinlilerin aynı şehri paylaştığı Lid'de çıkan olaylar sonucunda sinagogların ve çok sayıda arabanın da yakıldığı ifade edildi.

Lid Belediye Başkanı Yair Revivo, Netanyahu’yu arayarak şehirde olağanüstü hal ilan edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Lid'de bir Yahudi yerleşimci tarafından şehit edilen İsrail vatandaşı Filistinli Musa Hassune için dün cenaze töreni düzenlenmişti.

Cenazenin geçişi sırasında çevrede bulunan bazı Yahudilerin İsrail bayrağı sallaması üzerine Filistinliler ile İsrailliler arasında gerginlik yaşandı. İsrail güçleri ise Filistinlilere müdahale ederek bazı kişileri göz altına almıştı. Filistinliler ise polise taş ve şişe atarak karşılık vermişti.

Olaylarda çok sayıda Filistinli ile bazı polisler yaralanmıştı, İsrail güçlerine ait bir polis aracı da yakılmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananların ardından İsrail vatandaşı Filistinlilerin yaşadığı birçok kent ve beldede Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterileri düzenlenmiş, gösterilere katılan çok sayıda Filistinli de İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

BM Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

 

Pentagon'dan sonra Beyaz Saray da İsrail'in katliamlarına tam destek verdi

 

Hamas: Tel Aviv'i 130 roket ile vurduk

 

BM'den İsrail ve Filistin için tam ölçekli savaş uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim12 Mayıs 2021 19:45

    Pkk yillarca nerde egitim kamplari acti bek

  • Ramazan Tekin12 Mayıs 2021 14:06

    Savaş tüm insanların mutluluğu ve en iyi şekilde yaşaması İçin yapılan eylem olmalıdır. Bu savaş değil katliamdır. Tarihde baktığımızda her katleden bir gün başka bir güçlünün katliamına maruz kalmıştır. En basitinden bir ailenin anlaşması İçin bile uygulanan belirli kurallar vardır. Toplulukların en küçüğünden en büyüğüne kadar tümü o topluluklarca konulan kurallar, kanunlar çerçevesinde yönetilir. O zaman da tüm dünya insanların özğürce adaletli bir muamele ile adaletli olaçak şekilde belirli bir kurallar içerisinde yönetilmiyor.

  • Türkoğlutürk 12 Mayıs 2021 09:02

    Protesto israilden yapılan ithalatı durdurmakta olur. Hadi yapalım.

  • Atakan12 Mayıs 2021 07:55

    Türkiye'den başka kimsenin sesi çıkmıyor 40 müslüman ülke var 40 ı da dilini yutmuş kör ve sağır olmuş İslamın son kalesi Türkiye'dir gerisi hikayedir kahrolsun israil kahrolsun siyonizm

  • Ayse12 Mayıs 2021 05:42

    İsrail mallarına protestoya davet ediyorum. Hiç birşey yapamıyoruz. Dua edelim. Yerli malı kullanalım. Zalim lerin kendi derdi ile ugrasmaktan mazlumlarla uğraşmaya zamanı olmasın Allahım. Amin.. zalim İsrail sizinde bayramınız bayram olmasın inşallah.

  • Mehmet12 Mayıs 2021 04:02

    Kahrolsun israil... Orantısız guc kullanan Korkaklar ülkesi

  • Kürşad12 Mayıs 2021 03:12

    Bişey diyeyim, çok uzak değil yakındır, siyonist/siyonizm kendi başını yiyecek.

  • Hadi12 Mayıs 2021 02:56

    Ülkemiz hariç diğer müslüman ülkelerin hepsi kansız ve dinsiz imansız allahsiz maduro bile sizden 1000 kat daha musluman