E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'dan sonra Beyaz Saray da İsrail'in katliamlarına tam destek verdi---

Pentagon'dan sonra Beyaz Saray da İsrail'in katliamlarına tam destek verdi

Pentagon'dan sonra Beyaz Saray da İsrail'in katliamlarına tam destek verdi
12 Mayıs 2021 - 00:20 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Hamas'ın İsrail'e füze atmasını kınarken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamadı. Daha önce Pentagon'dan yapılan açıklamada da Gazze'de akıtılan kan görmezden gelinmiş, İsrail desteklenmişti

Müslümanlara yönelik İsrail'de yaşanan katliamlar devam ediyor. Pentagon'un Gazze'den atılan füzelerin ardından Filistinlileri kınamasından sonra bir skandal açıklama da Beyaz Saray'dan geldi.

Sözcü Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Gazze ve Kudüs'te yaşanan son olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın konuyu takip ettiğini ve ulusal güvenlik ekibinden güncel bilgileri edindiğini vurgulayan Psaki, İsrailli ve Filistinli yetkililerin yanı sıra Orta Doğu'daki liderler ile de iletişim halinde olduklarını kaydetti.

"BAŞKAN BİDEN'IN İSRAİL'İN MEŞRU KENDİNİ SAVUNMA HAKKINA DESTEĞİ HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEKTİR"

Bölgede gerginliğin azaltılmasının en önemli öncelikleri olduğunun altını çizen Psaki, "Başkan Biden'ın İsrail'in meşru kendini savunma hakkına desteği hiçbir zaman bitmeyecektir. Hamas ve diğer terör gruplarınca Kudüs'te dahil bölgede düzenlenen füze saldırılarını kınıyoruz." ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve sivillerin ölümüne yol açan saldırılarını kınamaktan kaçınan Psaki, tüm dünyadaki kişilerin dinlerini özgürce yaşamasının ve barış ortamının kurulmasının önemini vurguladı.

"İKİ DEVLETLİ" ÇÖZÜM VURGUSU

Psaki, "Başkan Biden ve ekibi, diplomasi, diyalog, sivillerin korunması ve gerginliğin azaltılması için çalışmalarını sürdürecektir. Şiddet ve terör eylemlerini geri püskürtmek için ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz. İsrail-Filistin çatışmasında iki devletli bir çözümü de desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu, iki ülke halkının da uğrunda mücadele verdiği kesin ve uzun süreli çözümün tek yoludur." görüşünü paylaştı.

Filistinli ve İsraillilerin eşit özgürlük, güvenlik, onur ve refah haklarına sahip olması gerektiğine işaret eden Psaki, İsrail'in Yahudi yerleşimci planına da tepki gösterdi.

Psaki, "Son haftalarda, ABD'li yetkililer İsrailli yetkililer ile görüşmelerinde, Filistinlilerin onlarca yıldır yaşadıkları evlerinden tahliye edilmesinin etkilerini görüştü. Bu evlerin yok edilmesi, ortak çıkarlarımızın aleyhine hizmet eder ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümünü zorlaştırır." ifadesini kullandı.

Gelecek günlerde Müslümanların Ramazan Bayramını, Yahudilerin de Shabbat'ı kutlayacağını anımsatan Psaki, "Tüm inançtan kişiler, şiddet korkusu olmadan önemli günlerini kutlamayı hak ediyor." mesajını verdi.

Pentagon'dan İsrail'e katliam desteği sözü

 

Hamas: Tel Aviv'i 130 roket ile vurduk

 

Bakan Çavuşoğlu: Kınama yetmiyor, adım atılması gerek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rabia12 Mayıs 2021 04:04

    Ah ah bombalar icad oldu. Mert lik kalmadı. İnsanlık oldu. Felaketler adaletsizligin olduğu yere gelirmiş. Adaletsiz abd. Adaletsiz avrupa daha diğerleri .. Allah in dediği olur. Zafer Allah indir. İnşallah adalet çabuk gerceklesir

  • Okie Dokie12 Mayıs 2021 00:57

    Dost ve müttefik ülke ABD'ye şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunarım.

  • Mustafa kiyak12 Mayıs 2021 04:33

    Ne oldu bu sevinç ananami sahip çıktı cici baba bummus gibi sevinmissin

  • Bir yorum12 Mayıs 2021 04:10

    Soytarı yakında kaçacak yer bulamayacaksın!  

  • hakukuti 12 Mayıs 2021 00:45

    çevresi müslüman olan ülkelerin arasında bir bu  israil bu cesareti nereden buluyor. ne içeyir acep.. sanırım  tabiki ülke liderlerinin yürüyüşünden sanırım... çoğu çarpık yüriyer. ne bekleyirsinki bunlardan adam koca islam dünyası ile nerdeyse hadi bakın bak işgal ediyorum gelinde önleyin diyir ama hiç bir ülkeden cıt yok. ahim e gidebilen ve sonuçlandıran, sonucudna işlem yürüttürebilen yok.. sevsinler bu donuk göstermelik sesleri. neden havalan hiç bir islam ülkesi uçağı yok yad aneden ortak ahime sev yok abd ve isriali.  bence hepsi göstermelik ve boş işler gibi uyutma taktikleri. bu onların ne ilk nede son  işleri oysaki  yapılan işlerde çok usun süreli işler değil ama hala işgal edebiliyor  dur diyebilende yok acep neden..