E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'de aşı karşıtları için yasa tasarısı! Çalışmalar başladı---

İsrail'de aşı karşıtları için yasa tasarısı! Çalışmalar başladı

İsrail'de aşı karşıtları için yasa tasarısı! Çalışmalar başladı
22 Eylül 2021 - 14:11 borsagundem.com

İsrail hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı veya testi yaptırmayı reddettiği için işten çıkarılan işçilerin haklarını olumsuz yönde etkileyen bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a göre, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı, aşı veya test olmayı reddettikleri için işten atılan çalışanların kendi isteğiyle istifa etmiş sayılmasını ve işşizlik ödeneğini hemen değil, 90 günün sonunda almalarını öngörüyor.

Şarku’l Avsat'ın haberine göre İsrail yasalarına göre işten çıkarılanlar işverenlerden 90 gün tazminat alma hakkına sahipken, istifa edenler bu haktan feragat ediyor.

Söz konusu yasa tasarısı, eğitim, sağlık ve sosyal yardım kurumlarının çalışanları ile çalışanların ve müşterilerin Green Pass (Yeşil Geçiş) göstermesi gereken işyerleri için geçerli olacak.

İsrail, Temmuz ayının sonunda vatandaşlarına üçüncü doz aşı yapan ilk ülke oldu. Buna rağmen, günlük vaka sayılarında hala artış yaşanıyor.

İsrail'de yüz yüze eğitim öncesi en yüksek vaka seviyesi

 

Temsilciler Meclisi'nden İsrail'e 1 milyar dolarlık tırpan

 

Aşı karşıtı aktivist, KOVID-19'dan öldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)