E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, İngiliz arşivlerine el koydu---

İsrail, İngiliz arşivlerine el koydu

İsrail, İngiliz arşivlerine el koydu
18 Aralık 2021 - 15:32 borsagundem.com

İsrail Devlet Arşivleri’nden bir yetkili, Siyonist harekete bağlı özel bir komando gücünün 1948'in başında İngiliz Mandası döneminde arşivlerin depolarına baskın düzenlediğini, baskında tapu ve nüfus kaydıyla ilgili belgelerin çaldığını açıkladı.

Moshe Mossack, bu günlerde çıkan yeni kitabında, İngilizlerin ayrıldığının netleşmesinden sonra Siyonist hareket, kurulduğunda İsrail'in işlerini yönetmesine yardımcı olmak ve hükümetin devlet işlerini yönetmesini zorlaştıracak bir kaosa izin vermemek için tapu belgeleri ve nüfus kayıt dosyalarını elde etmenin bir yolunu düşünmeye başladığını ifade etti.

Mossack, şu ifadeleri kullandı:

İngilizlerin tüm bu belgeleri yanlarında götürmeyeceğini düşündük. Dolayısıyla belgeler ya yok edilecek ya da Araplara teslim edilecekti. Bu nedenle, henüz İngilizlerin elindeyken kontrol altına alınmasına karar verildi. Siyonist hareket, arşiv ve gizli belgelerin elde edilmesi için birden fazla daireyi faaliyete geçirmeye başlamıştı. Ana askeri örgüt olan bir grup Haganah kuvvetine Yahudi arşivciler eşlik etti. Arşiv ofislerine girdiler ve nüfus kaydı, tapu kaydı ve İngiliz mahkemesiyle ilgili tüm belgelere el koydular. Bu sayede devlet için sağlam bir altyapının gelişmesine katkıda bulundular

İsrail'den İran'a saldırı hazırlığı

ABD ve İsrail harekete geçti: İran'a askeri müdahale hazırlığı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)