E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve İsrail harekete geçti: İran'a askeri müdahale hazırlığı!---

ABD ve İsrail harekete geçti: İran'a askeri müdahale hazırlığı!

ABD ve İsrail harekete geçti: İran'a askeri müdahale hazırlığı!
09 Aralık 2021 - 13:27 borsagundem.com

ABD ve İsrail Savunma Bakanları nükleer müzakerelerin başarısız olması halinde ne yapacaklarını masaya yatıracak. ABD ve İsrail, en kötü senaryoya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olası askeri tatbikatları görüşecek.

ABD ve İsrail, İran ile yeniden başlayan nükleer müzakelerin olumsuz sonuçlanması ihtimaline karşı harekete geçti. Üst düzey bir ABD'li yetkilinin yaptığı açıklamalara göre ABD ve İsrail Savunma Bakanları "İran'ın nükleer tesislerini yok etmek üzere en kötü senaryoya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olası askeri tatbikatları masaya yatıracak."

DAHA ÖNCEDEN PLANLANMIŞTI

Sabah'taki habere göre; İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz bugün ABD'li mevkidaşı ve Pentagon heyetleriyle görüşmeler yapacak. Pentagon'un Gantz ile bugün yapacağı görüşme, 25 Ekim'de Pentagon yetkililerinin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la yaptığı bilgilendirme toplantısı sonrasında planlanmıştı.

ASKERİ SEÇENEKLERİ KONUŞTULAR

İsminin yayımlanmaması koşuluyla Reuters'a bilgi veren ABD'li yetkiliye göre 25 Ekim tarihli toplantıda Pentagon, Sullivan'a, İran'ın nükleer silah üretme kapasitesini ortadan kaldırmak için kullanılabilecek askeri seçeneklerin tümü hakkında bilgi verdi. ABD ve İsrail'İn bu planı daha önce bilinmiyordu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Körfez'deki müttefiklerinin kaygılarını dikkate almış ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin) ve Almanya'nın İran'la 2015'te imzaladığı; İran'a yaptırımların kalkması karşılığında nükleer kapasitesini sınırlandırmasını öngören anlaşmadan çekilmişti.

Trump'ın ardından koltuğu devralan Demokrat Partili Başkan Joe Biden, anlaşmaya geri dönülebileceği umuduyla müzakereleri yeniden başlattı.

Kuleba: İşgal durumunda çok sayıda ölü Rus askeri olacak

 

ABD ve YPG/PKK Suriye’de ortak tatbikat yaptı!

 

Blinken'dan İran'a çağrı: Nükleer anlaşmaya dönün

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tekno papaz09 Aralık 2021 20:41

    eğer nükler bombası tehlikesi varsa ve iran gözünü karartıp basarsa düğmeye savaşı kazanan kim olacak. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Aralık 2021 18:06

    birde iran ın atom bombasını eğer yaptı ise suriye den israil e attığını düşünüyorum o zaman israil diye bir devlet kalmaz zaten.

  • Mucise Reis ;)09 Aralık 2021 14:10

    en buyuk korkuları nukleer sılah ateşleme. olursa 50 yıl -80 yıl ilgili cografyada hayat sıfır olacak. israil planı programı kökten bitecek. o bakımdan abd bu alanda tavız vermek istemıyor. Ama askerı olarak bir girişim savaş beklemek saçmalık.