E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD artık o yöntemle militan topluyor!---

IŞİD artık o yöntemle militan topluyor!

IŞİD artık o yöntemle militan topluyor!
12 Mayıs 2017 - 23:20 borsagundem.com

IŞİD yeni militan adaylarının kendilerine daha rahat ulaşabilmesi için bir telefon numarası yayımladı. IŞİD'in Arapça gazetesi Al-Naba, yeni sayısında örgütün çağrı numarasını içeren posterine bir hafta arayla ikinci defa yer verdi.

BBC İzleme Servisi’nin edindiği bilgiye göre posterde, “Çağrıyı yanıtlayın (cihat için)” ifadeleri yer alırken ‘örgüte katılmayı düşünenlere verdikleri numarayı arayarak asker alma birimiyle görüşmeleri’ çağrısında bulunuldu.

İlanda bu numaraya nasıl ulaşılacağı tam olarak anlatılmazken Telegram uygulaması kullanan IŞİD destekçileri, verilen numaranın IŞİD’in Suriye’de kullandığı bir sabit hat olduğunu açıkladı.

IŞİD’in telefon numarası yayımlaması son derece sıradışı bir durum olarak görüldü

Örgüt Mayıs başında yine “Çağrıyı yanıtlayın” sloganıyla bir cihatçı marş yayınlayarak Müslümanları kendi saflarına katılmaya davet etmişti.

Bu arada IŞİD bağlantılı Naşir Haber Ajansı, örgüt propagandası için Instagram’da bir hesap oluşturdu. Instagram ise hesabın, kuralların ihlal ettiği gerekçesiyle kapattı. Hesaptan kapatılmadan önce bir IŞİD videosu paylaşıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)