E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım'ın bonosuna 3 kat talep---

İş Yatırım'ın bonosuna 3 kat talep

İş Yatırım'ın bonosuna 3 kat talep
04 Mart 2014 - 16:56 borsagundem.com

İş Yatırım'ın 100 milyon TL nominal değerli bonosuna 240 milyon TL talep geldi

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral halka arzla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarında sürekliliğin önemine dikkat çekti. Aral; “Bu ihraç, son yıllarda hızla gelişen özel sektör borçlanma araçları piyasamızın, farklı piyasa koşullarında da süreklilik arz eden bir finansman kaynağı olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Aracı kurum olarak gelişiminde öncülük ettiğimiz bu piyasada ihraççı olarak 4. halka arzımızı da başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Mevcut piyasa koşullarında gelen 3,2 kat talep, İş Yatırım’ın yatırımcı nezdindeki itibarının en üst düzeyde olduğunu bir kez daha teyit etmiştir. Arzımıza katılan tüm yatırımcıların güven ve ilgisine teşekkür ederiz. ”dedi. 

İş Yatırım’ın 178 gün vadeli bonosu, ilgili vadedeki Gösterge Devlet İç Borçlanma Senetleri üzerine yüzde 0,90 Ek Getiri Oranı ile halka arz edildi. Bono ihracında yatırımcının elde edeceği Basit Faiz Oranı %11,66 (%12,01 bileşik) olarak kesinleşti. 

İş Yatırım, 2013 yılında 45’i halka arz, 12’si tahsisli satış olmak üzere ihracına aracılık ettiği 57 özel sektör borçlanma aracıyla toplamda %23 ve halka arzlarda ise %28 piyasa payıyla ilk sırada yer almıştı.   2013 yılındaki başarılı faaliyetleri sonucunda tarihi en yüksek konsolide net karını 70,8 milyon TL olarak açıklayan İş Yatırım, pay başına brüt %7,89 nakit ve %6,92 bedelsiz pay şeklinde kar payı dağıtım teklif kararı aldığını da 27 Şubat 2014 tarihinde yatırımcılarına açıklamıştı. Kar dağıtım önerisinin genel kurulda kabul edilmesi durumunda İş Yatırım, halka arz gelirinin %121’ini halka arzını izleyen 7. yılda yatırımcılarına  nakit olarak iade etmiş olacak.     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)