E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım VİOP'ta piyasa yapıcı oldu---

İş Yatırım VİOP'ta piyasa yapıcı oldu

İş Yatırım VİOP'ta piyasa yapıcı oldu
07 Mayıs 2014 - 11:47 borsagundem.com

İş Yatırım Menkul, Borsa İstanbul VİOP'ta Pay Vadeli İşlem Sözleşmelerinde Piyasa Yapıcı oldu

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Mayıs ayı itibarıyla Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) "Pay Vadeli İşlem Sözleşmeleri"nde piyasa yapıcı olarak faaliyet gösterecek. İş Yatırım'ın da katılmasıyla Borsa İstanbul VİOP'ta piyasa yapıcı kurum 
sayısı 3'e yükseldi.
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) "Pay Vadeli İşlem Sözleşmeleri"nde piyasa yapıcılığı yeterlilik kriterlerini sağlayarak  "Piyasa Yapıcı" olarak faaliyet göstermesi uygun görülen aracı kuruluşlar arasına girdi. 
"Piyasa Yapıcılık" sisteminde, piyasa yapıcılar VİOP'un mevcut kuralları çerçevesinde belirlenen VİOP sözleşmelerinde, piyasa likiditesinin artmasına katkı sağlayan miktar ve hacim gibi belli koşulları sağlayan alım ve satım emirleri veren ve bu emirler doğrultusunda işlem gerçekleştirilen kurumlardır. 
Borsa İstanbul'un VİOP'ta uygulanmakta olan piyasa yapıcılık sisteminin geliştirilmesi doğrultusundaki çalışmaları devam etmektedir. Piyasa yapıcılık kuralları düzenli olarak gözden geçirilmekte paydaşlarla yapılan toplantılar ve arttırılan iletişim-işbirliği ile birlikte piyasa yapıcı ve piyasa yapıcısı olunan sözleşme sayısının da artması ve böylece likiditede arzu edilen derinliğin sağlanması hedeflenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)