E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş kadınları lobi seferinde---

İş kadınları lobi seferinde

İş kadınları lobi seferinde
05 Ağustos 2016 - 05:58 borsagundem.com

Darbe girişiminin ardından iş dünyasının, uluslararası alanda Türkiye ve Türk ekonomisini tanıtma çalışmaları sürüyor. Yabancı paydaşlarına mektuplar gönderen TİKAD, dünya çapında lobi faaliyetlerine başlıyor

Türk iş dünyasının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı Türkiye seferberliği devam ediyor. Gerek kamu kuruluşları gerekse de özel sektör, Türkiye’yi ve Türk ekonomisini dünyaya anlatmak, oluşabilecek olumsuz algının önüne geçmek için tek yürek olarak hareket ediyor. Bu çabalara, Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) de katıldı.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'te yer alan haberinde, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, iş dünyası ve iş kadınları olarak, söz konusu başarısız darbe girişiminin sabahında hemen kendilerine düşen görevlerin bilinciyle işbaşı yaptıklarını hatırlattı. 16 Temmuz’dan itibaren aynı bilinçle daha çok çalışıp, daha çok üretmek için birlik olduklarına dikkat çeken Bulut, uluslararası arenada da gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Bulut, “İlk işimiz gerek TİKAD olarak gerekse de ben Nilüfer Bulut olarak, tüm yurtdışı bağlantılarımıza mektuplar gönderdik. Bunlar Türkiye’nin ekonomik gücünü anlatan, doğru anlaşılmasını sağlayan ve dışarıda oluşabilecek olumsuz her türlü algının önüne geçecek ilk adımımız oldu” diye konuştu.

‘Sözümüz geçiyor’

Özellikle kadınların etkin olduğu Londra, Amerika, Paris gibi ana merkezlerde konuyla ilgili lobi faaliyetleri yapacaklarını anlatan Bulut, yabancı partnerlerini ülkeye çağırdıklarını, normal akışı yerinde de gösterdiklerini ifade etti.

Böyle bir süreçte pek çok ülkenin “ekonomik çöküşle” karşı karşıya kalabileceğini kaydeden Bulut, “Ancak biz gördük ki ev kadınları, yastık altındaki altınını bozdurup ekonomiyi ayakta tutmaya çalıştı. Bu inanılmaz bir şey. Millet olarak birbirimize sarıldık. İş dünyasında bizler düşüşler yaşayabiliriz ya da işler yolunda gitmeyebilir ama bunu işçi çıkarmaya veya daha çok kar çıkarmaya vardırmayacağız. Gerekirse az kazanacağız” dedi.

TİKAD’ın 104 üyesi bulunduğunu hatırlatan Nilüfer Bulut, bunun içinde Türkiye’nin en büyük gruplarının en güçlü kadınlarının da olduğunu ifade etti. Bulut, “Yönettikleri sermaye 10 milyar doların üzerinde. Etkin bir kadın kuruluşu olan TİKAD’ın sözü bu nedenle uluslararası arenada geçiyor, değer görüyor. Bir konuyu bizim anlatmamız, bizden dinlemeleri daha önemli etki oluşturuyor” dedi.

Türk milleti cesaretini gösterdi

Yaşanan darbe girişiminin ardından herkesin işinin başında olmasını dünyada “tek örnek” olarak niteleyen Bulut, bunun Türk milletinin cesaretini gösterdiğini ifade etti. Bulut, “Hiçbir devlet yoktur ki böyle bir olay yaşasın ve ertesi gün işinin başında olsun. Lider olarak gördüğünüz kişilerin gücünü görünce bu cesaret daha da yayıldı. Millet birlik oldu ve ayağa kalktı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan, uluslararası yatırımcılarla yaptığı toplantıda, bizim yatırımlarda önümüzdeki bürokratik engellere dikkat çekerek, ‘Engel olursa yanınızda olacağız’ mesajını verdi. Bu ülkemiz için de yatırımcılar için de çok büyük kazanım olur” diye konuştu.

‘İnsan odaklı çalışıyoruz’

Dünyanın kadın bakış açısına, kadın kimliğine daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Nilüfer Bulut, İngiltere’nin kadın Başbakanı’nı, ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayının kadın olmasını da örnek gösterdi. Ayrıca kadın yönetici sayılarının ve çalışan sayılarının artırılması için pek çok şirketin çalışmalar yaptığını anlatan Bulut, şöyle devam etti:
“Kadınlar planlamalarını çok iyi yapar, kendini ve dünyayı geliştirir, ayrıca vicdanlıdır. Dünyanın buna ihtiyacı var. TİKAD, bugüne kadar yaptığı çalışmaları sadece kadın gelişimi üzerine kurmamıştır. insanın öneminin, beşeri sermayesinin önemini ortaya koyan çalışmalar yapmıştır. insanın içinde öyle bir güç var ki, kapitalist sistemi değiştirebileceğini görüyoruz. Ben bu gücün içindeyim ama bu sistemin adaletli gelir dağılımının sağlanması ve barışın tesisi için TİKAD çalışmalar yapıyor.”

‘Konferanslar yapacağız’

Bulut ayrıca, darbe girişiminden önce terör saldırıları karşısında duruşlarını göstermek için başladıkları “sevgi yolu” kampanyasıyla yine terör, savaş ve darbe karşıtı konferanslar yapacaklarını dile getirdi.

Daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini kaydeden Bulut, “Millet olarak hepimize fedakarlıklar düşüyor. Bugün bütün insanlar sokakta. O nedenle türk insanının beklediği ortada. Ayrışmak istemiyor, kavga istemiyor. Bu birleşmeyi ekonomik anlamda da güçlü kalarak ayakta tutabiliriz. Üyelerimizle ilk günden bu yana daha çok ülkemize sahip çıkmalıyız dedik” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)