E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Bankası Fora Zeytin'i satıyor---

İş Bankası Fora Zeytin'i satıyor

İş Bankası Fora Zeytin'i satıyor
26 Aralık 2013 - 13:58 borsagundem.com

1994'de Balıkesir'deki zeytin işleme tesislerini devralarak zeytinciliğe başlayan İş Bankası bu işi bırakıyor

Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil'in toplam 150 milyon dolarlık kredi borçlarına karşılık 1994'de Balıkesir'deki zeytin işleme tesislerini devralarak zeytinciliğe başlayan İş Bankası bu işi bırakıyor. Alınan bilgilere göre BDDK'nın bankalara finans işi ile ilgili olmayan varlıklarını satma yönünde düzenlemeler getirmesi bu satıştaki en büyük etken.

Hürriyet'ten Can Mumay'ın haberine göre, Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil'in toplam 150 milyon dolarlık kredi borçlarına karşılık 1994'de Balıkesir'deki zeytin işleme tesislerini devralarak zeytinciliğe başlayan İş Bankası bu işi bırakıyor.

BDDK’nın yaptığı düzenlemelerin getirdiği baskı sonucunda İş Bankası Fora markası adı altında zeytin satan Ant Gıda AŞ isimli şirketinin satışı için Merkür Maden Endüstri ve Pazarlama A.Ş. ve Merpa Metal Maden Endüstri isimli şirketle anlaştı. Ant Gıda, Merpa Metal ve Merkür Maden şirketleri Ant Gıda’nın bu iki şirkete devredilmesi için Rekabet Kurumu’na başvurdu. Merpa Maden Endüstri ve Pazarlama şirketinin sahiplerinden biri ise otomobil satışlarındaki faaliyetleriyle bilinen Mermerler Ailesi’nden Mehmet Mermer.

PERFORMANSLA ALAKASI YOK

Ant Gıda Genel Müdürü Muammer Güngör satın almaya ilgili olarak kendilerine verilmiş bir bilgi olmadığını söyledi. Güler yaptığı açıklamada, “5 yıldır alıcılarla görüşülüyor. İş Yatırım vasıtasıyla bu görüşmeler sürüyor. Satışın şirketin performansıyla alakası yok” diyor. Güler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankalara kendi işleriyle ilgili olmayan iştiraklerinden çıkması yönünde düzenlemesi olduğunu belirten Güler satışın Ant Gıda’nın bankanın portföyüne bu anlamda uygun olmadığı için satılmış olabileceğini belirtiyor.

Ant Gıda üretim kapasitesini yılda 10 bin ton ürün işleme kapasitesine ulaşarak, Kanada'dan Almanya'ya, Katar'dan Çin'e kadar birçok ülkeye ihracat yapıyor. Aktif büyüklüğü 2011'de bir önceki yıla göre yüzde 23 artarak 161 milyar 669 milyon liraya ulaşan İş Bankası, bankacılığın yanında cam üretimi, sağlık ve liman hizmetleri ile zeytincilik sektörlerindeki faaliyetleriyle de dikkati çekiyor.
1994 yılında Erol Evcil'in Eze Zeytincilik adına kendilerinden aldığı 150 milyon dolarlık krediyi ödememesi üzerine Balıkesir'in Havran ilçesindeki zeytin işleme tesisine el koyarak zeytinciliğe başlayan Banka, Ant Gıda AŞ çatısı altında sofralık zeytin başta olmak üzere zeytin ürünleri üretimini sürdürüyor.

YÜZDE 20’SİNİ İHRAÇ EDİYOR

“Fora”, “Seleköy”, “Deste” ve “Yazma” markalarıyla 220 çeşit zeytin ürünü üreterek pazarda söz sahibi olan İş Bankası iştiraki Ant Gıda AŞ, yılda işlediği 10 bin ton zeytinin yüzde 80'ini iç pazara sunarken, yüzde 20'lik bölümü aralarında Kanada, Almanya, Hollanda, Avustralya, Bulgaristan, Romanya, Irak, Katar ve Çin'in de bulunduğu ülkelere ithal ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2.295.242,50
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 46,41 %
FK: 1.786,16
PD / DD: 481,99
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş26 Aralık 2013 18:32

    Atatürk düşmanları burada da var..Kendinizi paralayın Türkiye Laik Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyettir.Çok istiyorsan git Arabistanda yaşa orada Araplaşıp şeriat sisteminde yaşarsınız

  • İş Bankalı26 Aralık 2013 15:40

    Sayın X ve HUKUKÇU , bu yanlış bilgi - algı ve düşünceden kurtulun İş Bankasın'dachp nin herhangi bir maddi yardımı - desteği - kar ortağı - temettü ilişkisi yok. 1996 dan beri bu kurumdayım. Herkes CHP=İŞ BANKASI diyor ATATÜRK = İŞ BANKASI nı anlarım ama diğer şık kabul edilemez. Kurucumuz Atatürk , partiye sadece TEMSİL yetkisi vermiş. Yönetim kurulunda OY dahi kullanamıyorlar. ve sadece 1 kişi ile temsil ediliyorlar. ( Yönetim Kurulumuz 12 kişi ) Hatta bankamız kuruluş deklarasonunda bu açık - seçik belli. İlerleyen yıllarda değiştirilemez bir karar olarak da bir kaç kez yinelemiş. Vasiyet olarak da sadece TÜRK DİL KURUMU na yıllık gelirimizden belli miktar ödenek ayrılıyor. CHP nin çıkması * kalması - girmesi gibi durumlar manasız ve maksatsız kelimelerdir. Bilmiyordunuz....Artık öğrendiniz. Saygılarımla,

  • hukukçu26 Aralık 2013 15:31

    bundan bir fayda gelmez,asıl chp işbanktan çıkmalı,dünyada örneği olmayan hukuksuzluk.

  • x26 Aralık 2013 14:13

    öyleyse patron chpye çok büyük para gerek....