E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan Batı'ya SİHA tepkisi---

İran'dan Batı'ya SİHA tepkisi

İran'dan Batı'ya SİHA tepkisi
22 Ekim 2022 - 17:45 borsagundem.com

İran dışişlerinden yapılan açıklamada, İran'ın Ukrayna'daki savaşa dahil olduğu iddiasının araştırılmasını isteyen Batı ülkelerine tepki gösterildi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanani, batılı ülkelerin Ukrayna'da kullanması için Rusya'ya İran üretimi insansız hava araçlarının gönderildiği iddiaları konusunda Birleşmiş Milletler'den (BM) 'tarafsız' bir inceleme yapılması talebine tepki gösterdi.

İddiaları "asılsız" olarak nitelendirerek reddeden Kanani, bu tür "provokatif yaklaşımlardan" kaçınılması çağrısında bulundu.

Batı'yı İran üzerinde baskı kurmaya çalışmakla suçlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Tahran'ın Moskova'ya silah tedarik ettiği iddialarını bir kez daha yalanladı.

Fransa, İngiltere ve Almanya cuma günü BM'ye gönderdikleri bir mektupla "Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararını ihlal ederek" Rusya'ya gönderilen İran'a ait insansız hava araçlarıyla ilgili "tarafsız" bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Ayrıca Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere perşembe günü "Rusya'ya SİHA tedarik etmekten sorumlu tuttukları" üç generali ve bir silah şirketine karşı yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

Bu kararları "yıkıcı" olarak tanımlayarak "şiddetle kınayan" sözcü, İran'ın "her türlü sorumsuz eyleme karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu ve çıkarlarını savunmakta tereddüt etmeyeceğini" sözlerine ekledi.

Barıştan yana olduklarını belirten Kanani, "Ukrayna'daki savaşın siyasi bir süreç yoluyla derhal sona erdirilmesinden yanayız" ifadelerini kullandı. (Euronews)

İran ve ABD arasında nükleer anlaşma trafiği

İran Petrol Bakanı, gaz görüşmeleri için Türkiye’ye geldi

ABD: İran şu anda doğrudan savaşa müdahil

İran SİHA'ları kopyaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA23 Ekim 2022 10:46

    Kendilerinin silahları ırak yemen libya lübnan  suriye daha yüzlerce ülkeyi kül etti bunlar da araştırılsın.

  • ALİ KODUŞ22 Ekim 2022 18:27

    sizlerin silahları asırlardır milyarlarca insanı öldürünce dene bu konuyu araştırma istemiyorsunuz.isinize gelince mi istiyorsunuz.