E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan ABD'ye sert karşılık: Askeri karşılık vereceğiz---

İran'dan ABD'ye sert karşılık: Askeri karşılık vereceğiz

İran'dan ABD'ye sert karşılık: Askeri karşılık vereceğiz
06 Ocak 2020 - 11:53 borsagundem.com

İran'ın ruhani lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Hüseyin Deghan CNN International'a açıklamalarda bulundu. Deghan, "ABD'nin saldırısına yanıt kesinlikle askeri olacaktır" derken, ABD'nin askeri tesislerinin hedef alınacağını duyurdu.

ABD ile İran arasında yaşanan gerilimde korkutan bir açıklama geldi. Geçen hafta cuma günü İran Devrim Muhafızları lideri Tümgeneral Kasım Süleymani’nin insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından sıcak bir gelişme yaşandı.

İran’ın ruhani lideri Ali Hamaney’in askeri danışmanı Hüseyin Deghan açıklamalarda bulundu. ABD’nin saldırısına askeri yanıt vereceklerini vurgulayan Deghan CNN International’a özel bir röportaj verdi. İran’ın eski savunma bakanlarından biri olan Deghan, kesinlikle askeri bir yanıt vereceklerini dile getirdi. Deghan, ABD’nin askeri tesislerinin hedef alınacağını da duyurdu.

Pompeo'dan bomba açıklama: İran mesajı aldı

Trump’tan zehir zemberek İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı tehditleri de gündeme getiren Deghan, savaşı Amerika’nın başlattığını söyledi. Deghan, “Bu nedenle yaptıklarına denk bir karşılığı kabul etmeliler. ABD ve Başkan Trump bize doğrudan saldırdı, biz de aynı şekilde karşılık vereceğiz. Bu süreci sona erdirecek tek, bize vurdukları darbeye denk bir darbe almaları. ABD bundan sonra yeni bir döngü peşinde olmamalı” dedi.

“BİR ANLAMI KALMADI”

Deghan, karşılık verme konusunda aceleleri olmadığını ve hedeflerini dikkatlice seçeceklerini açıklarken, “Tepkimiz akıllıca olacaktır ve zamanı gelince en büyük etkiyi yaratacak şekilde olacaktır” dedi. İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Deghan’la aynı doğrultuda bir açıklama yaparak, “Amerikalılar Süleymani’nin öldürülmesinin sonuçlarını sadece bugün değil gelecek yıllarda da yaşayacak” demişti.

Süleymani'nin cenaze töreninde intikam yemini

Deghan, gerilimin diplomasi yoluyla çözülmesi konusunda da, “Bakın biz farklı sebeplerle ABD yönetimiyle müzakere yapmak istemedik. Şimdi Süleymani’ye olanların ardından müzakere etmenin ya da ilişki kurmanın bir anlamı kalmadı. Bu imkansız” dedi.

Deghan, Trump’ın Twitter’daki “52 noktayı vururuz” tehdidi ile ilgili de, “Bu mesajlar saçma ve absürt. Eğer o 52 diyorsa biz de 300 deriz ve biz vuracağımız yerleri biliriz. Hiçbir Amerikan askeri personeli, hiçbir Amerikan siyasi merkezi, hiçbir Amerikan askeri üssü ve hiçbir Amerikan gemisi güvende olmayacak. Trump, uluslararası yasaları bilmiyor. Birleşmiş Milletler kararlarını tanımıyor. O bir gangster ve bir kumarbaz” dedi.

Deghan, “Bütün İranlılar Kasım Süleymani’dir. Onun yerine gelecek olan kişi, 20 yıldır onunla çalışan birisi. Onunla aynı yaklaşımı ve metodu var. İran’ın kendi çıkarlarını koruma yaklaşımı bin kat arttı. Bizim şehitlik mantığımız var” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken 06 Ocak 2020 19:14

    Abd yanlış yaptı...Sen adamların genaralini füzeyle öldür sonra üstüne tehdit et...Burda cahilce yorumlar var... Çoğu da iran ı suçluyorlar ama Uluslararası hukukta savaş sebebidir bu...İran ın gereğini yapması hakkı...

  • XXX06 Ocak 2020 22:18

    Aduuuuuukeettt...........

  • kaan06 Ocak 2020 18:27

    çıpırın kabadayılığını, Saddam da yapıyordu. savaşların anası başlayacak dedi, anasının tömbekisini gördü.

  • aslan kral06 Ocak 2020 16:02

    VURMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ GODOŞLAR..

  • PersKill06 Ocak 2020 14:21

    Adam değilsiniz. İran sen ne zaman adam olacaksın. İşin gücün kahpelik. Kendine yakışanı iyi biliyorsun. Adamsan viyaklanmadan yap işini. Biz de seni adam yerine koyalım.

  • Doktor06 Ocak 2020 13:43

    Vermezsen adam değilsiniz zaten adam olsaydınız tarihiniz boyunca birdefa gayrimüslimlerle savaşırdınız bugüne kadar sadece müslümanlarla savaştınız borsamızında içine ettiz ... Ları sizi

  • Ali 06 Ocak 2020 13:11

    Gerçekten vatandaşımız çok bilinçli ama medyamız haber deyince kötülük karamsarlık İran vuracak diye davul zurna calacaklar orta doğuyu karıştıran İran da savaş çıkarsa en büyük Zararı biz görürüz

  • Mehmet06 Ocak 2020 12:53

    Senin halin sisteme/yöneticilere  kızıp kendini vuran adamın haline benzer.!

  • ıtri06 Ocak 2020 12:50

    Allah yüzleriden nuru almış, meymenetsizler. Bir de diayanet protokol imzalayıp Allah'ı öğretsin diye İrandan molla getirtmeye çalışıyor

  • ATASÖZÜ!..06 Ocak 2020 12:40

    HAVLAYAN KÖPEK ISIRMAZ!.. Vuracak adam çoktan vururdu! Adamlar generalinizi öldürdü, hala tehdit... Danışıklı dövüş!.. Hedef TÜRKİYE dostlar... Bölgede büyüdüğümüzü görenler tiyatro oynuyor...

  • vatandaş06 Ocak 2020 12:40

    dünyada sizden başka bir millet yok mu kardeşim dünyanın içine ediyorsunuz.

  • Denyo06 Ocak 2020 12:59

    boş yapma

  • ŞAŞKİN.06 Ocak 2020 12:35

    VURMAZSANİZ NAMERTSİNİZ OKADAR !!

  • Ozan06 Ocak 2020 12:35

    Zittir ulan diyecen ,asıl şeytan ülke İran ve benzeri gericilerdir!ABD ve İsrail’i sabah akşam sivil yerleşim birimlerini yok ederiz şöyle yaparız böyle yaparız diyorsunuz!bunları dediğiniz için adamlar sizi durdurmak istiyor !yani siz bi bk yapamazsınız sakallı soytarılar.

  • hoca06 Ocak 2020 12:11

    ne kadar iran askeri yöneticisi gördüm ise Allah hepsinin yüzünden nuru almış. Ortadoğuda müslüman kanı dökmekten başka birşey yapmayan nemrut yüzlüler...

  • : )06 Ocak 2020 12:03

    ABD saldırrıken bukadar konuşmadı. Çok ilginç demet müslüman geçineneler bol bol konuşuyor. lugat atıyor. nara atıyor... daha kaç gün konuşacaksınız ? gerçi buda başarı.. kimileri mektup geliyor.. konuşmuyor bile : ))