E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran Cumhurbaşkanı’nın gözaltına alınması için resmi talepte bulunuldu---

İran Cumhurbaşkanı’nın gözaltına alınması için resmi talepte bulunuldu

İran Cumhurbaşkanı’nın gözaltına alınması için resmi talepte bulunuldu
08 Ekim 2021 - 16:14 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin, Kasım ayında Glasgow’da yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’ne katılması halinde ‘evrensel yargı yetkisi’ kapsamında gözaltına alınması için İskoçya polisine resmi talepte bulunuldu.

The Times gazetesine göre, İran rejimi tarafından işkence gören ve idam edilenlerin yakınları ile insan hakları savunucuları, Reisi’nin İklim Zirvesi’ne katılması halinde insanlığa karşı suç işlemekten gözaltına alınması için resmi bir talep sundu.

Tahran’dan gelen haberler, Ağustos ayında göreve başlayan 60 yaşındaki Reisi’nin iklim zirvesine katılarak, ilk yurt dışı ziyaretini yapmayı düşündüğünü gösteriyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un da önümüzdeki ay zirveye katılması bekleniyor.

Herhangi bir uyruktan olan insan hakları ihlalcileri, evrensel yargı yetkisi kavramı altında, suçların nerede işlendiğine bakılmaksızın herhangi bir ülkede suçlanabilir.

Bu yasal yetki, İngiliz hükümeti tarafından Eski Şili Devlet Başkanı Augusto Pinochet'in 1998’de İngiltere topraklarına geldiğinde cinayet suçlamasıyla gözaltına almak için kullanıldı.

İskoç Parlamentosu’nun eski muhafazakar üyesi Struan Stevenson, kendisinin de ‘soykırım ve insanlığa karşı suçlar’ nedeniyle Reisi’nin soruşturulması çağrısında bulunan bir şikayeti polis şefi Ian Livingstone’a gönderdiğini bildirdi.

İskoçya polisi ise talebi aldıklarını ve değerlendirdiklerini açıkladı.

Azerbaycan İran'ı tehdit etti

 

İranlı iş kadınının tam 5 milyon 733 bin TL'si buhar oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)