E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran basını: Türkiye'ye yeni boru hattı---

İran basını: Türkiye'ye yeni boru hattı

İran basını: Türkiye'ye yeni boru hattı
23 Ekim 2022 - 09:20 borsagundem.com

İran basını Türkiye ve İran'nın yeni bir sınır ötesi boru hattı inşa etmeyi tartıştığını iddia etti

İran basını, Ankara ve Tahran'nın enerji iş birliğini görüştüğünü ve tarafların Ankara'da yeni bir karar aldıklarını yazdı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Avrupa’da patlak veren enerji krizi tüm dünyada endişelere neden olurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmesinde Avrupa için Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurmak istediğini açıklamıştı. Putin’in bu önerisi gündemdeki yerini korurken, İran basınından dikkat çeken bir iddia geldi.

İran Petrol Bakanlığı haber servisi tarafından yayınlanan bir rapora göre, İran ve Türkiye, yeni bir sınır ötesi boru hattı inşa etmeyi tartıştı.

ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİLER

İran basınında yer alan habere göre, İran ve Türkiye’den bakanlar Ankara’da  bir araya gelirken, 25 yıllık bir gaz tedarik sözleşmesinin yenilenmesi veya İran’ın petrol arzını artırmasına olanak tanıyabilecek yeni bir anlaşma üzerinde çalıştıkları belirtildi.

Shana haber ajansının raporunda, İran Petrol Bakanı Javad Owji’nin iki ülke arasındaki enerji işbirliğindeki kilit konuları görüşmek üzere üst düzey Türk bakanları ve yetkilileriyle bir araya geldiği bilgisi paylaşıldı.

‘PLAN OLASILIK DIŞINDA’

Ana tartışma konusunun, İran ile Türkiye arasındaki sınırdan yeni bir gaz ihraç boru hattı kurmak olduğu vurgulandı. Raporda, iki ülke ayrıca Türkiye’nin İran’dan petrokimya ürünleri ithalatına yönelik tarifelerinin düşürülmesinin gündeme getirildiği bilgisi de yer aldı.

Ancak İran Ulusal Gaz Şirketi’nin eski CEO’su Hamid Reza Araqi çıkan haberlerin ardından, yaptığı açıklamada, İran ve Türkiye’nin İran’ın Türkiye’ye gaz ihracatını artırabilecek yeni bir gaz tedarik mekanizması geliştirmesinin olası olmadığını söyledi. Araqi, yarı resmi ISNA haber ajansına, Türkiye’ye gaz arzını artırmanın önündeki en büyük engelin İran’da doğalgaza yönelik talebinin artması olduğunu söyledi.

İran'dan Batı'ya SİHA tepkisi

 

Erdoğan: Avrupa doğalgazı bizden alacak

 

TürkAkım açılıyor! Türkiye Akdeniz'in doğalgaz merkezi oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan uz23 Ekim 2022 22:09

    2023 de bu millet çizecek o güzergahı başkan bu dünyada görüşemedik ama hak huzurda görüşürüz inşallah

  • Hakan uz23 Ekim 2022 21:39

    Sen yap boruları inşallah borunun güzargahı 2023 cizilecek

  • Recai23 Ekim 2022 20:40

    Millet satamadigi doğalgazı kakdiracak Türkiye'ye z sıraya girdiler. Al ya da öde diyip, milyar dolar zarara uğrayacaktır

  • DIMBIL23 Ekim 2022 21:46

    haydi ordan hadsiz doğalgaz diye millet iti kırkıyor senin gibi fosil zihniyetlerin bu ülkede yaşamasından utanıyorum.

  • Mucise Reis : )23 Ekim 2022 14:39

    Halk bank sorunu İran ile ticari ilişkilerden değil midi ? o zaman dosttu bugun düşman mı oldular :D ...İran rejimini övenler Türkiye Cumhuriyeti demeye başladı :D Türk birliği diyor şimdide :D yaaa kürkçü dükkanına dönüyorlar tek tek ... ırak, iran suriye adalar gezdiler tozdular 20 yıl sonra dükkana geldiler :D

  • baran23 Ekim 2022 15:30

    İran Rejimini öve Eren Erdem diye bir Chp li ne idüğü belirsiz bir tip.  Aziz Nesin in Ah Biz Eşekler  kitabındaki karikatür tiplere çok uyuyorsun.  Bir defa yorumlarında bir doğruluk bir tutarlılık yok. Saçma sapan saplantılı ahmakça nitelendirmeler yapıp yine abuk subuk sonuçlara varmaya çalışıyorsun. Bakkal hesabını bile beceremeyen tipler Dünya ve Orta doğu siyasetine yorum yapması dağın altında iğne ile tünel açmaya çalışmasına benziyor. Kifayetsizlik had safhada!  

  • AhmetK23 Ekim 2022 11:05

    Iranla ticarette yapilmaz, dostlukta. Almayin sunlardan birsey

  • baran23 Ekim 2022 15:21

    Yanlış!  İran rejimi ile halkını nasıl da karıştırıyorsun?  Ah şu koca kafalar yok mu?  

  • baran23 Ekim 2022 10:59

    Biz bir hat döşersek hiç çürümez ebediyen kalır!  Ne bu İran Halkının Mollalardan çektiği.  Taassub mezhep rejimini İslam diye anlatıyorlar!  Humeyni Fransa da yıllarca kalıp İran İslam devrimi ile Şah ı devirip katı ve hoşgörüsüz Humeyni ve devrim muhafızlarının elinde heba oldu! Bunların Amerikalıların  Trump zamanında öldürmüş olduğu bir Generali vardı ki bunun katlettirdiği Müslüman sayısı İsrail in öldürdüğünden fazla. İşte bu İngiliz destekli rejim Dünya ya kötü örnek oluyor.  Hz Ali yi sevdiğini iddia eden bunlar Suriye de Itak ta insan katletmekte hiç sakınca görmüyor.  Azeri Ermeni savaşında da Ermenistan ı desteklemekte bu hınzır Mollalar.  Tabi bizde ki hınzırlar boş durur mu Cübbeli soytarısı da Şii leri kötüleyip mezhep ayrılığı çıkarmaya çalışır! Bir hınzır da üstelik millet vekili Türkiye Cumhuriyeti ne suçlama yapar!  Sebep Azerilere yardım ediyormuşuz!  Bak sen şu alçaklara!