E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'tan ABD'ye İran resti---

Irak'tan ABD'ye İran resti

Irak'tan ABD'ye İran resti
14 Ağustos 2018 - 09:15 borsagundem.com

Irak ABD'nin İran'a yönelik bütün yaptırımlarına değil yalnızca dolar yasağına uyacak

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Irak'ın İran ile yapılan işlemlerde yalnızca dolar yasağına uyacağını belirterek ABD'nin tekrar bağlattığı İran yaptırımlarına uyma taahhüdünden geri adım attı.
Abadi Bağdat'ta basın toplantısında yaptığı açıklamada "Yaptırımlara uyacağımızı söylemedim, işlemlerde dolar kullanmamaya bağlı kalacağımızı söyledim. Başka bir seçeneğimiz yok" dedi.
Abadi geçen hafta Irak'ın ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına katılmadığını ancak kendi çıkarlarını korumak için bu yaptırımlara uyacağını söylemişti.
Giderek daha fazla anlaşmazlık yaşayan ABD ve İran, Irak'ın en büyük iki müttefiki ve yaptırımlar Abadi hükümetini zor durumda bırakıyor.
Yaptırımlar, İran'ın altın ve diğer değerli metallerdeki ticaretini, Dolar alımlarını ve otomobil endüstrisini hedef alıyor.
Abadi Bağdat'ın İran'dan devlet şirketlerinin emtia, teçhizat ve ekipman ithalatını durdurup durdurmayacağı sorulması üzerine, konunun hala gözden geçirildiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)