E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'ta virüsten ölenlerin sayısı 20'ye çıktı---

Irak'ta virüsten ölenlerin sayısı 20'ye çıktı

Irak'ta virüsten ölenlerin sayısı 20'ye çıktı
22 Mart 2020 - 18:35 borsagundem.com

Irak'ta yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye çıktı.

Sağlık ve Çevre Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 3 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Böylece Irak genelinde Kovid-19 kaynaklı ölümlerin 20'ye çıktığı ifade edilen açıklamada, ülkede yeni tespit edilen 20 pozitif vakayla beraber toplam vaka sayısının da 233'e yükseldiği kaydedildi.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı sürerken, sağlık ve güvenlik birimleri dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşları da resmi tatil edilmişti.

Irak’ta sokağa çıkma yasağı 1 hafta uzatıldı
Irak hükümetine bağlı Korona virüs Kriz Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu virüse karşı alınan önlemler çerçevesinde sokağa çıkma yasağının 29 Mart'a kadar uzatılması kararı alındı.

Karara göre, uçuşlar da söz konusu tarihe kadar yapılmayacak. Ülkedeki resmi kurum ve kuruluşlarda ise tatil cumartesi gününe kadar sürecek. Irak'ta daha önce 22 Mart’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Güvenlik ve sağlık birimleri hariç resmi kurumlarda da tatil ilan edilmişti.

Avrupa'da 6 Türk korona virüsten öldü

Rusya İtalya'ya uzman ekip gönderdi

Eritre'de ilk koronavirüs vakası görüldü
Afrika ülkelerinden Eritre'de ilk yeni tip koronavirüs vakasının tespit edildiği bildirildi.

Eritre Sağlık Bakanı Yemane Meskel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Norveç'ten Asmara Uluslararası Havalimanına gelen 39 yaşındaki bir Eritre vatandaşının yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Meskel, vatandaşının karantinaya alındığını ve tedavi gördüğünü kaydetti. Afrika kıtasında toplamda 900'den fazla koronavirüs vakası görülürken, bunlardan 25'i ölümle sonuçlandı.

Bakanlık fabrikaları uyardı: Mesafe en az 1,5 metre olmalı

Karantina kurallarına uymayan çifte 6300 lira ceza

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)