E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak yönetimi: ABD askerleri ülkemizde kalamaz---

Irak yönetimi: ABD askerleri ülkemizde kalamaz

Irak yönetimi: ABD askerleri ülkemizde kalamaz
22 Ekim 2019 - 11:50 borsagundem.com

Irak yönetimi, Suriye'den çekilerek Irak'a giriş yapan ABD askerlerinin ülkede kalmayacağını belirtti

Irak Başbakanlığına bağlı Güvenlik Medyası Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den çekilen ABD askerlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarına girip sonra ülke dışına çıkmak için onay aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Suriye'den gelen bu güçlerin (ABD askerleri) Irak'ta kalması için ise hiçbir onay söz konusu değil." ifadesi kullanıldı.

Amerikan askerlerini taşıyan zırhlı araçlar ve askeri ekipman tırları dün Suriye sınırındaki Simelka Kapısı'ndan Irak'a giriş yapmıştı.

Askeri birliklerin, ABD'nin Enbar'daki Ayn'ul Esed ile Uluslararası Erbil Havalimanı üslerine yerleşeceği iddia edilmişti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de iki gün önce yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilen bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batı bölgelerine gönderileceğini bildirmişti. (Haber7.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyumsuz22 Ekim 2019 19:36

    Adamlar zaten sizden onay falan istemiyor ki topraginiza çökmüşler. Ordumuzun sınırlarımızı tehdit eden teröristlere karşı suriye topraklarında başlattığı operasyonu tasmasini tuttuğu pkk-ypg yi korumak için işgal gibi gösterme gayretine giren ve suriye egemen bir ülkedir diyen abd liler ırakta afganistanda suriye topraklarına çökmemişler gibi davranıyor. Üstelik biz petrol için burdayiz diyorlar da sınırlarımızı korumak için girdigimiz suriye topraklarına giremezsiniz diyenlerden ses çıkıyor mu.

  • Korkmaz Ankaralı22 Ekim 2019 16:58

    bu biraz sıkar.ırak ta devlet varmı yoksu millet paramparca.abd veya batılı güçlerin müslümanlara veya gariban ülkelere ne zaman menfaat sağlamıştır.bunların işi güçü bu ülkelerin kaynaklarını bitene kadar bir vam pir gibi  emmektir.

  • Hasanby22 Ekim 2019 12:20

    Hayret, bugüne kadar aklınız nerdeydi

  • Selahattin Ölmez22 Ekim 2019 11:59

    Tüm müslüman ülkeler böyle olsa abd barınamaz bu corafyada yada.

  • abd22 Ekim 2019 12:09

    ırak yönetimi böyle bir konuda söz söyleyebilir mi Allah aşkına. o adamları zaten amerika seçti. formalite icabı açıklama yapmış o kadar. şu kadar basit bir konuda bile gaza gelip sakince realiteyi göremiyorsunuz ya daha yüz yıl kazıklarlar bizi