E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere’de tek gündem Türkiye’den gelecek büyük yardım---

İngiltere’de tek gündem Türkiye’den gelecek büyük yardım

İngiltere’de tek gündem Türkiye’den gelecek büyük yardım
20 Nisan 2020 - 18:02 borsagundem.com

İngiltere hükümeti, Kovid-19 karşısında uyguladığı politikalar için sert şekilde eleştiriliyor. Sağlık görevlileri ise Türkiye’nin yollayacağı 'çok ama çok büyük' sevkiyata ‘hayat kurtarıcı’ olarak bakıyor.

İngiltere, Türkiye'den gelecek korona virüs koruyucu kitine kilitlendi. Ancak koruyucu malzemelerin sevkiyatının ertelenmesi krize yol açtı. İngiltere'de hastaneler, Türkiye'den beklenen 400 bin koruyucu önlük de dahil olmak üzere 83 tonluk "hayat kurtarıcı" tıbbi teslimatın yapılamaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Hastane yöneticileri, "Eğer Türkiye'den yardım gelmezse koruyucu ekipmanlarımız bitmiş olacak" açıklamasında bulunuyor. Tıbbi malzemelerin bitmesi nedeniyle doktorların virüse karşı savunmasız kalacağı ve hastaların yaşamını yitireceği uyarıları yağıyor.

"TÜRKİYE'DEN ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK SEVKİYAT GELECEK"

Yaşanan kriz İngiliz Daily Mail gazetesinde manşet oldu. Gazete, "Türkiye'den gelecek 400 bin koruyucu önlüğün 24 saat gecikmesi bütün sağlık hizmetlerini durdurabilir" ifadelerine yer verdi.
Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre Türkiye'den gelecek ekipmanın kısa bir gecikmeyle, bugün ya da yarın ülkeye ulaşması bekleniyor. BBC'nin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı malzemelerin ihracatına onay verdi.
İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'den gelecek olan malzemeyi "çok ama çok büyük ek bir sevkiyat" olarak nitelendirmişti.

Türkiye’den İngiltere’ye ekipman gönderimi ertelendi

ABD'de son verilere göre can kaybında düşüş yaşandı

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açıldı

İspanya'nın son korona virüs bilançosu açıklandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • R.Demir21 Nisan 2020 06:41

    Reis ingilizlere kullanılmış ürün gönderin Nasıl yapıldığını Çözsünler yapmaya başlasınlar nasıl olsa dünyanın Sömürgecileri Ne güzel Dünya nın en pahalı ürünlerini yap Sat Sonra seni Virüs bulsun Siz ingililizler Beter olun Bana kalsa Yağmurlu Hava da su vermem size pis Sömürgeciler Heryerde pis elleriniz var Reis bunlar Çin e kandil lambası göndermiş Bedava Ama kandil lambası gaz la çalışıyor parayla gaz sat nasıl ama Aynısını Güzel Ülkemin Başın da olan lardan yapmasını beklerim

  • ufuk degırmencı20 Nisan 2020 23:21

    buyutun herkesi kendınızden bıraz daha buyutun... şuarada yalnızca 1 asır once buyugun kım ooldugunu unutmul acızler

  • azmi20 Nisan 2020 22:23

    Ufkunda güneş batmayan koca imparatorluk , maske,vb  leri üretemiyor mu ,bir iş var bunda. İngiliz'le iş yaparken önce bir düşüneceksin. Tarihe bir bak göreceksin. Örneğin Irak Sınırı neden düz ovadan değil de dağların tepesinden geçiyor... :(  :( 

  • : )20 Nisan 2020 22:19

    Avrupa akıllanmıştır. internete girsinler. " otomatık cerrah maskesı makınası" yapıp gelişmemiş ülkelere işleri yaptırdılar.  nerede ise dikiş dikmeyi bilmiyor ingiltere. 1900 lerde buharlı iplik fabrıkasını buran ingilizler, dede mesleğine sahip çıkmamanın bedelini ödüyor. fazon kullandıkları ülkeler, türkiye, asya, singapur, vb. gelişmemiş ülkelere iş veriyor ve yaptırtıyor. korena salgını çıkınca hiç bir devlet dışarıya yardım yapmıyor, kendi insanına bakıyor. İngilizler, türkiye yakın ve ucuz olduğu için bizleri seçmiş durumda. ingiltere, zamanında önlem alsa, üretim yapacak kapasitede olurdu ulkeleri. sürü bağışıklığı battı : )) yoksa ver parayı herkes diker maskeyi, elbiseyi : )) 20 kuruşluk maske kerameti. otomatik makınalarda dikiyor. biz manuel dikiş setleri ile üretiyoruz hale.. ileri mi ? gerimi ? araştırın görun.

  • AHMET ÖZBİR20 Nisan 2020 21:10

    KÜRESEL GÜÇ Türkiyemin her devletin, milletin yardımını dört gözle beklediği ülke. Seninle gurur duymayanın DUYGUSU ve VATAN SEVGİSİ BİTMİŞ demektir. Kâinatın yeni ve SÖNMEYEN YILDIZI TÜRKİYE'dir.

  • youtube arat bak20 Nisan 2020 22:58

    "otomatık cerrah maskesı makınası" Yukarıdan kopyaladım. Adamlar maske üretimini 24 saat aralıksız yapıyor . gelişmişlik otomatık makinalardan belli olur. dikiş makinası yok avruapda :D ... evde işsiz güçsüz tekstil işçisi de diyor o maskeyi ama, ne süper güç ne süper zengin. mahalle bakkalından ekmeği yazdırıpda alıyor evine. görende, yazılım mühendisleri, bilgisayar teknisyenleri, arge uzmanları ile marsta koloni kuruyoruz sanacak :D 

  • Nedim20 Nisan 2020 21:08

    Kanada dan  Avustralya ya kadar geniş sömürgeleri olan  Emperyalist Monarklar  maske, koruyucu,  solunum cihazı üretemiyor mu?  Daha çok ihtiyacı olan fakir ve gariban ülkeler var iken İngiliz çakallları bunu bilerek yapıyorlar. Tıpkı  Amerika nın  pkk kamplarına yardım malzemesi göndermesine benziyor kendi halkının ihtiyacı var iken. Üstelik bir de  Türkiye den istediler.  Aslında bir anlamda alay ediyorlar bu şerefsizler ne kendi halkları ne de Dünya  umurlarında değil bu köpeklerin.  Çünkü  Boris soytarısı da üzerinde oluşan tepkiyi azaltmak için kendide hastalan mış gibi yaptı.   Hala zerre kadar vicdanı titremeden pişkin pişkin sırıtıyor.   Buradan Amerikanın kendine ait bir iradesi olmadığını bir kez daha anlamış olduk..

  • mzd20 Nisan 2020 21:04

    hadi len....

  • Erol g.20 Nisan 2020 20:02

    ÜLKEMIZ İNSANLARININ EMEĞİ OLAN ÜRÜNLERİ ZENGİN ÜLKELERE BEDAVA DAĞITMAYALIM Nasrettin hoca ne demiş ? "PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR"

  • Büyüksün Reis20 Nisan 2020 19:28

    Koca İngiltere ne hale gelmiş. Türkiye'nin yardımına muhtaç olmuş. Bu haberi görüpte sırf siyasi hesaplar için ülkemizi takdir etmeyenlere yazıklar olsun.

  • Filiz kuşçu21 Nisan 2020 13:45

    Arkadaşım onlar halkını riske atip kalabalık ortamda dikiş diktirip hastalığa davetiye çıkarmıyorlar resmen kullaniliyoruz açın gozunuzu

  • Serkan21 Nisan 2020 00:37

    Yurt disindakiler benden once turk mali maskeyi kullaniyor ben 10 gundur sifre bekliyorum