Yazdır

İngiltere’de tek gündem Türkiye’den gelecek büyük yardım

Tarih: 20 Nisan 2020 - 18:02

İngiltere hükümeti, Kovid-19 karşısında uyguladığı politikalar için sert şekilde eleştiriliyor. Sağlık görevlileri ise Türkiye’nin yollayacağı 'çok ama çok büyük' sevkiyata ‘hayat kurtarıcı’ olarak bakıyor.

İngiltere, Türkiye'den gelecek korona virüs koruyucu kitine kilitlendi. Ancak koruyucu malzemelerin sevkiyatının ertelenmesi krize yol açtı. İngiltere'de hastaneler, Türkiye'den beklenen 400 bin koruyucu önlük de dahil olmak üzere 83 tonluk "hayat kurtarıcı" tıbbi teslimatın yapılamaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Hastane yöneticileri, "Eğer Türkiye'den yardım gelmezse koruyucu ekipmanlarımız bitmiş olacak" açıklamasında bulunuyor. Tıbbi malzemelerin bitmesi nedeniyle doktorların virüse karşı savunmasız kalacağı ve hastaların yaşamını yitireceği uyarıları yağıyor.

"TÜRKİYE'DEN ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK SEVKİYAT GELECEK"

Yaşanan kriz İngiliz Daily Mail gazetesinde manşet oldu. Gazete, "Türkiye'den gelecek 400 bin koruyucu önlüğün 24 saat gecikmesi bütün sağlık hizmetlerini durdurabilir" ifadelerine yer verdi.
Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre Türkiye'den gelecek ekipmanın kısa bir gecikmeyle, bugün ya da yarın ülkeye ulaşması bekleniyor. BBC'nin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı malzemelerin ihracatına onay verdi.
İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'den gelecek olan malzemeyi "çok ama çok büyük ek bir sevkiyat" olarak nitelendirmişti.

Türkiye’den İngiltere’ye ekipman gönderimi ertelendi

ABD'de son verilere göre can kaybında düşüş yaşandı

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açıldı

İspanya'nın son korona virüs bilançosu açıklandı

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/ingilterede-tek-gundem-turkiyeden-gelecek-buyuk-yardim-1485797