E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de hizmet sektörü PMI beklentinin üzerinde---

İngiltere'de hizmet sektörü PMI beklentinin üzerinde

İngiltere'de hizmet sektörü PMI beklentinin üzerinde
03 Kasım 2017 - 14:07 borsagundem.com

İngiltere'nin ekonomisinde önemli bir yer tutan hizmet sektörü ekim ayında beklentilerin üzerinde bir artış yaşarken, bu büyüme son 6 ayın en yüksek seviyesinde oldu.

Finansal enformasyon kuruluşu IHS Markit tarafından yapılan açıklamada Ekim ayında hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) 55.6 seviyesine yükseldiği belirtildi. Endeks Eylül ayında 53.6 seviyesindeydi. Beklentiler endeksin 0.2 puan gerileyerek 53.4 değerini alacağı yönünde oluşuyordu.
Açıklanan rakam İngiltere Merkez Bankası'nın dünkü toplantısında faizleri artırmasının ardından piyasalar açısından güven tazeleyici bir unsur oldu.

Hizmet sektörü faaliyetlerindeki büyüme siparişlerdeki artış ve müşteri talebinin güçlü seyrinden destek aldı.

Bununla birlikte istihdam oluşturma eğilimi son 7 yılın en düşük seviyesine geriledi. Aynı şekilde geleceğe yönelik büyüme planları baskı altında kalmaya devam etti. Bu durumun ise Brexit'in işdünyası üzerinde oluşturduğu belirsizliklerin yatırımlara yansımasından kaynaklandığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)