E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere Merkez Bankası faizi değiştirmedi---

İngiltere Merkez Bankası faizi değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası faizi değiştirmedi
03 Ağustos 2017 - 14:02 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası faiz oranı ve varlık alım programını değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını beklendiği gibi %0.25'te tuttu, varlık alım programının büyüklüğü 435 milyar sterlinde kaldı.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını bir kez daha rekor düşük seviyede tuttu. Banka ayrıca Brexit belirsizliğinin tüketicilerin harcama güçleri üzerinde yarattığı baskıya işaret ederek 2017 ve 2018 için GSYH büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

BOE Para Politikası Komitesi faiz oranının yüzde 0,25'te tutulması kararını 2'ye karşı 6 oyla aldı. Üyelerden Michael Sounders ve Ian McCafferty faizin yüzde 0,50'ye yükseltilmesi için oy kullandılar.
Ekonomistler de faizin değişmemesini bekliyorlardı.

Haziran ayında yapılan PPK'da faizin değiştirilmemesi kararı 3'e karşı 5 oyla alınmıştı. O toplantıda faiz artırımı için oy vermiş olan Kristin Forbes geçen sürede bankadaki görevinden ayrıldı.
Para Politikası Komitesi ayrıca varlık aylım programını da değiştirmedi ve banka kredi kolaylığı uygulamasının önceden belirlendiği gibi Şubat 2018'de sona ereceğini de vurguladı.
PPK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, önceki toplantı sonrasındaki ifadeler tekrarlandı. Açıklamada, ekonominin genel olarak beklentilere paralel gelişmesi halinde para politiasınını sıkılaştırılması, faizin artırılması gerekeceği belirtildi.

BOE 2017 için GSYH büyüme tahminini yüzde 1,9'dan 1,7'ye, 2018 büyüme tahminini yüzde 1,7'den 1,6'ya indirirken, 2019 için büyüme tahminini ise yüzde 1,8 seviyesinde tuttu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)