E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere enflasyon verileri olumlu---

İngiltere enflasyon verileri olumlu

İngiltere enflasyon verileri olumlu
12 Nisan 2016 - 16:25 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Bugün İngiltere tarafında açıklanan enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gelerek pozitif bir hava yarattı. Son dönemde hammadde fiyatlarında yeniden başlayan yükseliş hareketi İngiltere ekonomisini olumlu etkilemiş görünüyor. Özellikle demir-çelik sektörünün, Çin’in üretimi azaltıyoruz açıklamasının ardından yeniden canlanması İngiltere ekonomisini pozitif yönde destekliyor. İngiltere ekonomisi için en büyük risk ise Haziran ayında gerçekeleşecek AB referandumu.

Üretici Fiyat Endeksi (Üfe) (Yıllık) (Mar) Açıklanan 0,5% Beklenen 0,4% Önceki 0,3%

Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) (Aylık) (Mar) Açıklanan 0,4% Beklenen 0,3% Önceki 0,2%

Şimşek , Yeni TCMB Başkanı’ndan Memnun…

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Pazartesi Günü Twitter Hesabından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) İle İlgili Yaptığı Açıklamada, “Kabine, Yeni TCMB Başkanı Olarak Murat Çetinkaya'nın Atamasını Onayladığı İçin Memnunum” Dedi Ve “Kendisi Deneyimli, Yetkin Ve Zeki” Diye Devam Etti. Şimşek, “Hükümet Adına Erdem Başçı'ya Zor Bir Dönemdeki Üstün Hizmeti İçin Teşekkür Ederim” Şeklinde Görüş Bildirdi.

Fed/Kaplan, Olası Faiz Artışı İçin Haziran'ı Odak Noktasına Koydu...

ABD Merkez Bankasının Üst Düzey Yetkililerinden Biri Haziran Ayı Ortasındaki Para Politikası Toplantısında Faizleri Artırıp Artırmamaya Karar Vermek Konusunda Oldukça Açık Fikirli Olacağını Söyledi. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, "Bir Sonraki Adımı Atma Konusunu Savunacağım Bir Nokta Var Ancak Şimdi Değil, Sırası Gelince" Dedi. 26-27 Nisan Toplantısının, Güçlü İstihdam Büyümesi Veya Zayıf Ekonomik Büyümenin Yılın İlk Çeyreğinin Süreklilik Arzeden Özelliği Olup Olmadığını Söylemek İçin Çok Erken Olacağını İfade Eden Kaplan, "Haziran Ayında Bir Değerlendirme Yapmak İçin Çok Açık Fikirli Olacağım" Dedi.

Büyük Zirve Öncesi Irak'ın Petrol Üretimi Rekor Seviyede Gerçekleşti...

17 Nisan'da Katar'da Yapılacak Opec Toplantısı Öncesi, Irak'ın Mart Ayı Ham Petrol Üretimi Günlük 4,55 Milyon Varile Ulaştı. Irak'ı N Petrol İhracatı Mart Ayında Bir Önceki Aya Göre 58 Bin Artarak 3,81 Milyon Varil/Gün Oldu. Dünyanın Beşinci Büyük Ham Petrol Rezervine Sahip Olan Irak, Petrol Üretimini Yaptırımlar Ve Savaş Sona Erdikten Sonra Artırmıştı.Opec Ülkeleri Ve Rusya Gibi Diğer Büyük Petrol Üreticileri Petrol Arzını Dondurmayı Görüşmek Üzere 17 Nisan'da Katar'ın Başkenti Doha'da Toplanacak. Irak'ın, Suudi Arabistan, Rusya, Venezuela Ve Katar'ın Petrol Üretimini Ocak Ayı Seviyesinde Dondurma Kararını Destekleyeceği Düşünülüyor.

Fıtch, Suudi Arabistan'ın Kredi Notunu İndirdi...

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Suudi Arabistan'ın Notunu 'Aa-'Ye İndirdi, Görünümü Negatifte Bıraktı.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)