E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİngiltere ekonomisi Brexit sonrası dirençli---

İngiltere ekonomisi Brexit sonrası dirençli

İngiltere ekonomisi Brexit sonrası dirençli
19 Ekim 2016 - 15:03 borsagundem.com

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, İngiltere tarafından açıklanan önemli verileri değerlendirdi

İngiltere'den Brexit sonrası önemli veriler açıklanmaya devam ediyor. İngiltere'nin Avrupa Bölgesi'nden ayrılması sonrası PMI rakamları sert geri çekilmeler yaşasa da perakende satışlar, sanayi üretimi gibi verilerin ekonominin dirençli olduğunu gösteriyor. Muhtemelen büyüme rakamları aşağı yönlü revize edilecek ama karamsar bir tablo yer almıyor. İşsizlik oranı ise beklentilerle paralel %4,9 oldu. İstihdam piyasasında ise bozulma yaşanmıyor.

Dün açıklanan enflasyon rakamları da son iki yılın zirvesine yükseldi. Veriler İngiltere ekonomisinin dirençli olduğunu gösterse de İngiltere Merkez Bankası (BOE) ekonomiyi desteklemek amacıyla parasal teşviklere devam edecektir. Bu bağlamda BOE'nin Kasım ayında yapacağı toplantında faiz indirimlerinin süreceğine yönelik mesajlar verilebilir. Sterlinin ise, küresel olarak zayıf görüntüsü sürüyor. GBPUSD paritesinde yükselişler yaşanma potansiyeli olsa da 1,2470 direnç seviyesi geçilemediği sürece gerilemeler tekrardan 1,2110 - 1,2050 bölgesine doğru sürebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)