E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Doğu Akdeniz'de çift taraflı oynayacak---

İngiltere Doğu Akdeniz'de çift taraflı oynayacak

İngiltere Doğu Akdeniz'de çift taraflı oynayacak
20 Ekim 2020 - 17:58 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Johnson, Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılması için Türkiye ve Yunanistan'la çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele, AB ile İngiltere arasındaki ticaret anlaşması müzakerelerinin yanı sıra Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konuları da ele alındı.

İNGİLTERE DİPLOMATİK ÇÖZÜM İÇİN İKİ TARAFLA DA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Doğu Akdeniz'de diyalog ihtiyacını vurgu yapan Johnson, anlaşmazlıkların diplomatik yollar üzerinden çözülmesi konusundaki kararlılığı memnuniyetle karşıladığını belirterek İngiltere'nin gerginliğin azaltılması için iki tarafla da çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Görüşmede KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimleri de ele alınırken İngiliz Başbakan Kıbrıs'ta çözümün herkesin çıkarına olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsaci21 Ekim 2020 02:11

    Avrupa birliginden ayrilan ingiltere Turkiyeden vaz gecemez.Ortada top kosturur.Onlar her zaman kendi cikarlarina bakarlar.

  • Yorum20 Ekim 2020 23:49

    İngilizler ikili oynayacakmış tarih boyu ikili oynarlar zaten bu İngilterenin politikası hep böyle olur önce dost gibi davranır her iki tarafada aynısını yapar sonra iki tarafında zaafını veya hangi konularda hassas hangi konularda esnek davranırlar hangi konularda taviz verirler bunları ölçer biçer sonra bunları hep karşı tarafa satar veya tüm bunlardan kendine menfaat çıkarır bu sebeple ingilizlere dikkat!

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Ekim 2020 23:17

    Dünya daki tüm pisliklerin senaryolarını  ingilizler yazar abd uygular.bunların hiç birine güvenilmez.

  • manyak herif20 Ekim 2020 23:12

    dostumuz ingilizler ikili oynamayı çok sever ve bu konuda hiçbir ülke ellerine su dökemez.

  • Murat konca20 Ekim 2020 21:37

    Bunları çok duyduk genelde taraf oldu lar neden se karsimizdakin den oldular hakları mızı hiçe sayıp