E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİnfo Yatırım’dan Mavi Raporu---

İnfo Yatırım’dan Mavi Raporu

İnfo Yatırım’dan Mavi Raporu
07 Ocak 2022 - 14:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından Mavi için hazırlanan detaylı raporda, “Hisse önerilerimize ekliyoruz” denildi.

Derin Mavi İskontosu

Mavi’yi TL120 Hedef Fiyat ve 73% yükselme potansiyeli ile hisse önerilerimize ekliyoruz. Değerlememizde eşit ağırlıklı olarak indirgenmiş nakit akımı analizi ile %30 iskonto oranı uygulayarak benzer şirket çarpanları karşılaştırmasını kullandık. 2022 yılı tahminlerimiz Bloomberg konsensüs rakamlarının üzerinde; net satış için %22, FAVÖK için %12 ve net kar için %15. 2021 yılı net karından hisse başına TL2,22 nakit temettü dağıtılmasını bekliyoruz. Buna göre temettü verimliliği tahminimiz %3,2.

Oldukça güçlü gelen 3Ç21 sonuçları pandemi öncesi dönemi performansının üzerine çıkıldığını gösterdi. Haziran ayında kısıtlamaların kaldırılmasının ardından Türkiye cirosu yıllık %73 arttı. Bu sıçramanın ardında bir miktar birikmiş talep olduğunu düşünsek de 4Ç21 ve bu yılın ilk çeyreğinde ekonomide iç talep canlı kalmaya ve Mavi’nin satışları güçlü seyretmeye devam ediyor. Bu gelişmelerin arkasındaki en önemli sebep Şirket’in marka gücünün etrafına inşa ettiği istikrarlı ve başarılı pazarlama stratejileri. Mavi bir çok gelir grubuna hitap edebilen bir giyim firması. Mevcut ekonomik koşullarda daha üst segmentlerde rekabet ettiği yabancı markalara göre fiyat ve ürün çeşitliliği avantajlarını kullanarak pazar payını arttırıyor. Yurtdışı satışlarında düzenli büyüme sürüyor: 9A21 itibariyle sabit kurlarla satşlar %44 arttı ve toplam cironun %20’sine ulaştı. İnternet kanalında da hızlı büyüme sürüyor; Türkiye ve yurtdışı satışlarındaki payı sırasıyla %11 ve %33’e ulaştı.

Kuvvetli büyüme performansının devam etmesini bekliyoruz; 2022 yıllık ciro artış beklentimiz %42. Türkiye cirosunda artan enflasyon ve kuvvetli kalmasını beklediğimiz talep koşulları sebebiyle %40 civarında artış bekliyoruz. Yurtdışı satış tahminimizi dolar bazında sabit tuttuk. Özellikle Kuzey Amerika pazarında kaydedilmesi muhtemel artışlar sebebiyle bu tarafta yukarı yönlü revizyon yapma olasılığımız yüksek. Yine de mevcut kur tahminlerinizle TL bazında yurtdışı satışlarda yıllık büyüme tahminimiz % 58. 2022’de yurtdışı satışların toplam ciroya oranının %17’den %20’ye yükselmesini bekliyoruz.

Maliyet artışı baskısı; fiyatlama, online ve yurtdışı satışların olumlu katkısı ile telafi edilebilecek. 3Ç21 sonuçlarında dikkat çeken önemli bir unsur da FAVÖK marjının % 20’ye yükselmesi idi (pandemi öncesi 3Ç19: %19). Pandemi döneminde de FAVÖK marjının benzer seviyelerde gerçekleşmiş olması Mavi’nin güçlü pazar konumu ve fiyatlama gücünün kanıtı. Buna karşılık 2022 yılının maliyet baskısı olarak son yılların en zor dönemi olarak geçeceğini not etmek lazım. Son yirmi yılın en yüksek seviyesine yükselen enflasyon ve TL’nin döviz kurlarına karşı tarihi düşük seviyelerde seyretmesi üretim maliyeti ve faaliyet giderlerini olumsuz etkileyecek. Diğer yandan yurtdışı satışların TL bazında yükselen etkisi ve online satışların yüksek karlılığı gibi dengeleyici faktörler sayesinde FAVÖK marjında daralmanın 200 baz puan seviyesinde sınırlanmasını ve yıllık nominal artışın %24 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yatırım kriterlerimize tam uyum. Mavi’yi tavsiye etmemizin birçok önemli sebebi var: i) marka ve fiyatlama gücü, ii) genişleyen ürün gamı ve yeni pazarlarda büyüme potansiyeli, iii) inişli çıkışlı piyasa koşullarında dahi istikrarlı sonuçlar alan yönetim karnesi, iv) net nakit pozisyonu ve net karın %30’unu nakit temettü olarak dağıtma taahhüdü, ve v) cazip değerleme. Şirketin maliyet enflasyonu etkilerini iyi yöneteceğini ve 2022’de de kuvvetli sonuçlar açıklamaya devam edeceğini düşünüyoruz.

RAPORUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İnfo Yatırım’dan Gaziantep’e yeni irtibat bürosu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 151,60
En Yüksek: 154,70
En Düşük: 147,00
Değişim -0,26 %
FK: 6,09
PD / DD: 3,16
İşlem Hacmi 458.935.632
Toplam Adet: 3.038.812
Ağırlıklı Ort.: 151,07
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)