E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemINF'nin feshi, yeni bir silahlanma yarışına neden olabilir---

INF'nin feshi, yeni bir silahlanma yarışına neden olabilir

INF'nin feshi, yeni bir silahlanma yarışına neden olabilir
04 Ağustos 2019 - 19:17 borsagundem.com

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararından endişe duyulduğunu açıkladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin uluslararası güvenliğin sağlanmasındaki önemli unsurlardan olan INF'den çekilme kararı nedeniyle endişe duyulduğu belirtilerek, "Anlaşmanın feshi, küresel ölçekte ciddi sonuçları olan yeni bir silahlanma yarışına neden olabilir" ifadelerine yer verildi.

Kazakistan'ın INF anlaşmasına tüm tarafların uymasını desteklediği vurgulanan açıklamada, anlaşmanın nükleer silahların tedarikinin önlenmesini sağlayan ve nükleer silahsızlanmada önemli ölçüde ilerleme kaydeden tarihi bir anlaşma olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, "Kazakistan, tarafların mevcut ikili ve çok taraflı mekanizmalar çerçevesinde yapıcı müzakerelerle mevcut sorunu çözmek için gereken her türlü çabayı göstereceklerini umut ediyor" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz05 Ağustos 2019 05:31

    3. dünya savaşının ayak sesleri

  • HALİL TÜRK04 Ağustos 2019 20:26

    abd baktiki yeni süper güç çin ve rusya olacak onların önlerini kesmek ve ortalığı bulandırıp ülkeleri korkutarak yeni ve güçlü cirolu silah satmak için yapılmış bir oyundur.ABD yi yönetenlerin kafası hiç çalışmıyor bence.zamanında çin teknolojiyi vererek kolunu koparttı abd kendisinin.şimdi de bu yaparak rusya yı kızdırdı yakında rusya k.kore ye uzun menzilli nükleer füze teknolojisi verdiğinde abd ne yapacak.k.kore abd yi artık kendi topraklarından vurabilir.heleki rusya ile bir abd savaşı veya çin ve abd savaşı dünya nın sonu demektir.

  • mehmet04 Ağustos 2019 19:34

    silah lobisi için bayram zamanı