E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnanılmaz sahte dolar vurgunu! Bankayı bile dolandırdılar...---

İnanılmaz sahte dolar vurgunu! Bankayı bile dolandırdılar...

İnanılmaz sahte dolar vurgunu! Bankayı bile dolandırdılar...
17 Haziran 2021 - 17:09 borsagundem.com

Bir banka eski tip para sayma makinesi kullandığı için 10 dakika içinde 255 bin 700 Türk Lirasını kalpazanlara kaptırdı. Kalpazanlar dolandırdıkları bankayı ikinci kez aynı yöntemle dolandırmaya kalkınca suçüstü yakalandı.

Sincan’daki kamu bankasının şubesine 2 ay önce müşteri gibi giden Mehmet D., gişe görevlisine 'arkadaşımın hesabına dolar yatıracağım' dedi. Görevli, Mehmet D.'nin verdiği 400 doları para sayma makinesinden geçirerek, sahte olup olmadığını kontrol ettikten sonra İzmir'deki arkadaşı Osman D.'nin hesabına yatırdı.

Mehmet D., sahte doları tespit edemeyen makinenin eski sürüm olduğunu anlayınca, aracında bulunan sahte 29 bin 450 doları da getirip, aynı hesaba yatırmak istediğini söyledi. Mehmet D., böylece sahte 29 bin 850 doları, arkadaşının hesabına yatırdı. Osman D. de bankadaki doları TL'ye çevirerek çekti.

Bankanın genel merkezinde yatırılan doların sahte olduğu ortaya çıkınca, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne haber verildi. Polisin kontrolünde de şubedeki para sayma makinesinin eski sürüm olduğu ve güncel olmadığı belirlendi.

İKİNCİ KEZ DOLANDIRMAYA KALKINCA YAKALANDILAR

Polisin yakalamak için çalışma başlattığı şüpheliler, Ankara'da 2 ay sonra aynı bankanın bu kez başka bir şubesine gitti. Osman D., aynı yöntemle Mehmet D.'nin hesabına 400 dolar yatırmak istediğini söyledi. Banka görevlisi, dolarları para sayma makinesinden geçirdiğinde sahte olduğunu fark etti.

İşlemi gerçekleştiremeyen Osman D., banka görevlisine dolandırıldığını ileri sürerek, şubeden ayrıldı. Banka görevlileri de durumu Ankara Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bildirdi. Bu sırada şansını aynı bankanın başka bir şubesinde deneyen Osman D., banka görevlisine sahte 400 doları verdiği sırada polis tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Adından bölgede çalışma yapan ekipler, yakın bir noktadaki otomobilde bekleyen Mehmet D.'yi de gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada ise 24 bin 250 sahte dolar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kripto dolandırıcılarına dikkat!

 

Kiralık villa dolandırıcılığı

 

‘Sahte altın’ operasyonu: 14 gözaltı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.18 Haziran 2021 07:44

    VEZNELERDE PARA TAHSILI YAPMAKLA GÖREVLİ PERSONELE SADECE ADET SAYAN MAKİNA VERİLİNCE GÖREVLILER SAHTE PARA YUTTURULURSA GÖREVLİ AÇIK VERİYOR CEBİNDEN KARŞILIYOR YÖNETİCİLERIN İSE UMURUNDA BİLE OLMUYOR

  • masum köylü17 Haziran 2021 21:50

    serbest bırakıldı diyor ya la  8-)  (6)  :O  bu hukuk suçu önlemez teşvik eder. 

  • MeToKo17 Haziran 2021 19:45

    böyle adalet sisteminin Allah belasını versin adam hırsızlık yapiyo gasp yapiyo yoldan geçen adamı dövüyo hayvanları öldürüyo zorbalık yapiyo haraç silah tehdit hiç birseyin cezası yok

  • Caydırıcı adam gibi ceza17 Haziran 2021 18:38

    Serbestmi bırakıldı şaka gibi ya bence adamlar masum suçlu kanunlar

  • IDAM17 Haziran 2021 17:59

    hirsiza ve dolandiriciya ceza yok ,,eee boyle bir ulkede ne duzen olur ne ahlak olur ne disiplin olur nede adalet olur nede toplumda guven olur....idamsiz/ve ISLAM/ALLAH,IN  kurallarinin UYGULANMDIDI bir sistemde adalettten bahsedilemez,idamziz adalet adalet deyildir...