E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem‘Sahte altın’ operasyonu: 14 gözaltı---

‘Sahte altın’ operasyonu: 14 gözaltı

‘Sahte altın’ operasyonu: 14 gözaltı
16 Haziran 2021 - 17:01 borsagundem.com

Şanlıurfa'da, sahte altın üretimi yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Sahte basım çok sayıda cumhuriyet altını ve tabanca ele geçirilirken, 14 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte sahte altın üreterek, satanlara yönelik çalışma başlattı. Ekipler, Şanlıurfa merkez ile Bozova, Suruç ve Akçakale ilçelerinde tespit edilen 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin, basımı yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nce yapılması gereken cumhuriyet altınlarını, merdiven altı atölyelerde kendi ürettikleri kalıplarla sahte olarak imal ettikleri belirlendi. Adreslerde yapılan aramalarda; altın basımında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda kalıp, piyasa değeri 1 milyon 750 bin lira olan sahte altın ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Sahte altın ve kalıplara el koyan polisin gözaltına aldığı 14 şüphelinin emniyette sorgusuna başlandı. 

Yasa dışı bahis operasyonu: 80 gözaltı

 

Gara'da 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)