E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto dolandırıcılarına dikkat!---

Kripto dolandırıcılarına dikkat!

Kripto dolandırıcılarına dikkat!
03 Haziran 2021 - 17:49 borsagundem.com

Dolandırıcılar da yeni teknolojilere uyum sağlıyor ve masum yatırımcıları mağdur etmek için yeni yöntemler geliştiriyor. Kripto dolandırıcıları bu yıl ABD’de Ekim ayından Mart ayına kadar 80 milyon doları ceplerine indirdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para dolandırıcıları dünyanın dört bir yanında masum yatırımcıların paralarına göz dikmiş durumda.

Yahoo Finance’ın haberinde lobi örgütü AARP’ın Dolandırıcılık İzleme Ağı Mağdur Destek Yöneticisi Amy Nofziger konuyla ilgili açıklamasında, “Dolandırıcılar da tıpkı sizin ve benim gibi manşetleri takip ediyor. Dikkat etmeniz gereken şey paranızın garanti edilmesidir. Kripto para alanı volatilitesi oldukça yüksek bir yatırım sahasıdır. Hiç kimse alacağınız parayı garanti edemez” ifadelerine yer verdi.

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) verilerine göre, Ekim ayından Mart ayı sonuna kadar yaklaşık 6.800 kişi kripto para yatırımları nedeniyle toplamda 80 milyon dolardan fazla parasını dolandırıcılara kaptırdı. Söz konusu dolandırıcılık tipinde yıldan yıla on kat artış görüldü. Mağdurların ortalama kaybı 1.900 dolar civarında.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar birkaç tehlike sinyaline dikkat ederse kendilerini kurtarabilirler:

Nofziger söz konusu tehlikelerle ilgili yaptığı açıklamasında, öncelikli olarak ABD’de yaygın olarak bulunan ve market gibi perakende satış yerlerinde görülebilen kripto ATM makinelerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Lobi örgütü temsilcisi, “Yerel marketinizde bir sonraki gidişinizde müşteri hizmetleri bankosuna baktığınızda bir kripto ATM makinesi göreceksiniz. Bunu dolandırıcılar da bilecek ve size en yakın olanı bulmanıza yardımcı olmak isteyecekler” ifadelerine yer verdi.

Kripto mağdurlarıyla sık sık bir araya gelen Nofziger ziyaret edilen internet sitelerinin her zaman incelenmesi gerektiğini belirtiyor. Adres kısmındaki internet sitesinin isminin sıklıkla kontrol edilmesini tavsiye eden Nofziger kripto para alışverişi için arama motoru sonuçlarının güvenilir olacağının varsayılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Nofziger, “Dolandırıcıların kafanızı karıştırmak için sahte internet siteleri oluşturacağını biliyoruz. Yasal bir internet sitesinde olduğunuzu düşüneceksiniz, ancak belki bir kelime veya bir harf uygun olmayacak. Sonuna gelindiğinde ise kişisel bilgilerinizin tamamını suçluların eline düşürmüş olacaksınız” dedi.

Lobi örgütü temsilcisi tanımadığınız bir internet sitesiyle işlem yapma durumunda kaldığınızda internet sitesinin adresini resmi makamların veri havuzları veya şirketlerin resmi kayıtları üzerinden doğrulanmasını tavsiye ediyor. Şirketler üzerine yapılan şikayetlerin aratılması da uygulanabilecek yöntemlerden birisi.

Nofziger son olarak sosyal medya üzerinden tanışılan ve kripto para yatırımcısı, Bitcoin taciri ya da yatırımcısı olduğunu belirten birisine asla güvenilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Lobi örgütü temsilcisi, “Bazen internet üzerinden biriyle tanışırsınız ve ‘Mesleğiniz nedir? Hobileriniz nedir?’ diye sorarsınız. Karşı taraf da lafı gelince ‘Ben çok başarılı bir Bitcoin yatırımcısıyım’ der. Bu %100 dolandırıcılıktır. Bu insanlara asla güvenmeyin” dedi.

Lobi örgütü temsilcisi meşruluk iddiasında bulunan bazı şüpheli davranışlardan da bahsetti. Kripto para dolandırıcıları çoğunlukla kriptolarla ilişkili ünlü bir ismi de taklit edebiliyor. Kendini ünlü olarak tanıtan dolandırıcılar kripto cüzdanını isteyerek içerisindeki parayı birkaç katına çıkararak geri göndereceklerini belirtiyor. Tesla CEO’su Elon Musk’ı taklit eden dolandırıcılar bir yıldan az bir sürede 2 milyon doları ceplerine indirdi.

Bitcoin'in mucidinin heykeli dikilecek

 

Reddit ordusu yeniden saldırıya geçti

 

Bitcoin’in gerçekten çevre düşmanı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oğuz Taş05 Şubat 2024 13:17

    merhaba yabancı bir borsa tarafından dolandırılıyorum ve suç duyurusu yaptım.fakat cüzdanım var görünüyor.buraya transfer ettiğim para aslında kendi hesaplarına mı gitmiş?bu nasıl olabilir?aydınlatırsanız sevinirim.

  • Econo04 Haziran 2021 02:33

    Bu cripto coinlerin kendisi dolandırıcılık. Sanal karşılığı olmayan varlıklar. Yeknik olarak ve nitelik olarak Hiç bir zaman para -değişim aracı olmayacak bu coinleri Üretip, “geleceğin parası, gelecekte bu coinler para olarak kullanılacak” sloganları ile alıcı toplayıp ihrac edip kasaları dolduruyorlar!

  • Hehe03 Haziran 2021 21:18

    Oooo ekim den bu zaman 80 milyonmus bizim kriptocuyu gorseler aglarlar yaa 80 de para mi diye

  • Kaçkar KAPLANI03 Haziran 2021 19:45

    Çağımızın hırsızlığına tüm dünya gözlerini kapamış gidiyor. Kripto para ne ya! ortada ne var? Yazılım dediğin ne? Dünya ülkeleri bu hırsızlığa nasıl duyarsız kalıyor? Bir kaç uyanık nasıl milyarder ediliyor? Ülkelerin bundan kazancı ne? vatandaşlarını neden bu hırsızlıktan koruyamıyorlar?