E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Sayın Cumhurbaşkanı memnun olmalı, 3.5 milyar TL tasarruf ettik---

İmamoğlu: Sayın Cumhurbaşkanı memnun olmalı, 3.5 milyar TL tasarruf ettik

İmamoğlu: Sayın Cumhurbaşkanı memnun olmalı, 3.5 milyar TL tasarruf ettik
17 Eylül 2019 - 08:43 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki akşam Kandilli’de Sevinç İnönü’nün ev sahipliğinde 120 kişinin katıldığı bir yemekte açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sevinç İnönü tarafından Kandilli'de düzenlenen ve 120 kişinin katıldığı yemek organizasyonunda Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e konuştu. 

Yorgo Papandreu, Celal Doğan, Ahmet Türk, Hikmet Çetin ve Altan Öymen gibi siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda sanatçı, gazeteci ve diplomatın katıldığı yemekte İmamoğlu, Bodrum'da çekilen fotoğrafına ve İstanbul dışına yaptığı seyahatlere dair eleştirilere değindi.

'MESAİ MEVHUMUM YOKTUR'

İmamoğlu, söz konusu eleştirileri şu ifadelerle yanıtladı:

"Benim çok güvendiğim bir ekibim var. Çalışma prensiplerimi insanlar biliyor. Mesai mevhumum yoktur. Çocuklarımı görmek hakkım. Çocuklarını görmeyenlerde hata arasınlar. İnsanlar beni sanki 31 Mart'tan beri çalışıyormuşum gibi görüyor. İstanbul'un Gayrimenkul envanteri, mali envanter, araç ve personel envanteri yok. İstanbul'un tüm envanterini halka göstereceğiz."

'İSRAFI GÖSTERDİK'

İmamoğlu, Yenikapı'da sergilenen araçlara yönelik eleştiriler karşısında ise şunları söyledi:

"İsraf gözler önüne serilmiş, insanların içini yakmıştır. İnsanlar israfı böyle anlamıştır. 50 milyon liralık yıllık tasarrufu beğenmeyenlere söylüyorum. Bu tasarrufla bir yıl içinde İstanbul'un çocuklarına vereceğimiz sütün bedelini çıkarmış olduk. Başka bir örnek, sadece tek bir kıyafet ihalesinde aynı iş elbisesi, aynı kalite, daha fazla sayıda ve geçen yılın yarısı fiyat ortaya çıktı. Başka ihalelerle de ayrıca 50 milyon liradan fazla tasarruf ettik.  Hem tasarruf edip israfı bitireceğiz, hem yapanları soruşturacağız. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Kaçak güreşmiyoruz. Yaptığımızı anlatıyoruz. Bu ekonomik krizde, bizim israfı engelleyerek, tasarruf ederek İstanbul bütçesine eklediğimiz her kuruştan, ilk Sayın Cumhurbaşkanı memnun olmalı. 10.5 milyar TL'lik bütçe açığı 75 günlük tedbirle 7 milyara indi. 3,5 milyar TL tasarruf ettik. Bunları açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı 'Bırakın bunları' demek yerine bize destek olmalı, eşlik etmeli, 'Hep beraber hesap soralım' demeli. Merkezi hükümetin sırtından yük alıyoruz. Bu Türkiye'de başka bir dönemi başlatıyor."

'ASIL KENDİSİNİN KOLTUĞU SALLANIYOR'

Yemekte ayrıca, Eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu da konuşmasında "Size zeytin dalı getirecektim, taşıması zor olduğu için zeytinyağı getirdim" ifadelerini kullandı. Papandreu'nun bu ifadelerinin ardından söz alan İmamoğlu ise, "Biliyorsunuz değil mi, seçim kampanyası sırasında bana Yunan dediler! Ne sakıncası varmış Yunan olmanın, onu da hiç anlamadık zaten.” dedi. Başkan İmamoğlu “Türkiye gördü ki, bu güzel ülke bir avuç insanın iradesi ile yönetilemez. İstanbul'da bunu başardık. Benim sandalyemin sallanması önemli değil, asıl kendisinin koltuğu sallanıyor!" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (54)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Endazeci17 Eylül 2019 23:32

    İki siyasi görüşü savunanlar... Önerim şudur ki... Doğru Bir tanedir. Yanlışa Yanlış Doğruya Doğru Demek Çok mu zor... Sayın İmamoğlu yeni seçilmiş Bir Başkan. Bir zaman tanıyıp ne yapıp yapmadığını görmek lazım. Başarılı olursa Alkışlayalım... Başarısız Olursa da Eleştirelim... İki fikri savunanlar niye hakaretvari söylemlerle birbirlerini rencide eder anlamak mümkün değil. Lütfen biraz empati...

  • C18 Eylül 2019 00:31

    ne tanıyacaksın tv de çıkıp vaad ettiklerinin tersini yapıyor .yalınçının teki.sözünde durmayana nedir?sizler nasıl bu kafa ile evinize ekmek götüyorsunuz.hiçmi söylediklerini hatırlamıyorsunuz.tutuğu partinin ilkelerini bilmiyor

  • COŞKUN 17 Eylül 2019 15:48

    Şovu bırak icraat yap...artık bıktırdın...800,000 oy ! _ 800,000 oy olur halk artık boş lafa oy vermiyor...çalış çok çalış koltuğun hakkını ver.

  • Vatandaş 17 Eylül 2019 15:14

    Büyükşehir Meclisinde 1.5 milyar TL borçlanma yetkisi aldı 1 ay önce. Geçen hafta da 700 milyon TL tekrar borçlanma yetkisi istedi meclisten.3.5 milyar TL tasarruf ettiysem niye borclaniyorsun.Başkanın açıklamalarinin %99 u yanlış. Zam yok dedi ulaşıma, ekmeğe, beltura,Hamidiye suyuna zam yaptı, hani hersey indirimli olacaktı. Herşey seçim bitene kadar .

  • Okie Dokie17 Eylül 2019 13:51

    Ekrem başkan bankamatik memurlarının suyunu kesti ya ondan ağızları köpüre köpüre saldırıyorlar. Helal be Ekrem başkan.

  • israf bitti.17 Eylül 2019 13:42

    Hiç bir şey olmamış olsa bile, kesinlikle bir şeyler oldu. İsraf bitti, tasarruf oldu :))  İmamoğlu oyları artıyor...Tasarruf oldu, israf bitti. olan bu :)))

  • Spor düşmanı17 Eylül 2019 13:30

    Büyük şehir belediye basketbol takımını ligden çekerek tasarruf edeceksen yünelin sonunu göremezsin. Yazık sana bütün çocukların alternatif a takımda oynama hayalini söndürdün.

  • bir dost17 Eylül 2019 13:37

    belediyelerin görevi spor takımı kurmak değil, halka belediyecilik hizmeti yapmaktır ...

  • israf17 Eylül 2019 13:22

    Tasarrufun temeli, israfı kesmek oldu. Bunu gören vatandaş İmamoğluna  oy vereceğini söylüyor. Diğer partilerin tabanları  çatlamaya başladı. Gerçekleri görecek vatandaş diye tutuşuyorlar : ))

  • muhahaha17 Eylül 2019 13:20

    hz ömer efendiyi örnek almak suç mu? peygamber efendiyi örnek alıp israfı kesmek suç mu? İsraf yapıyoruz arkadaş.. çarçur etmiyoruz milletin parasını. inatla, halkın parasını halka verecez....  Kudurun, kudurun, çıldırın, çıldırın....

  • İmamoğlu17 Eylül 2019 13:13

    Sen İstanbul için değil Türkiye nin kurtuluşunun  anahtarısın Her gün daha fazla kişi fark ediyor. Cumhurbaşkanı olmadan siyaseti bırakmak yasak artık sana. Yaşında müsayit, vatandaşın ilgisi de fazla. AKepelilerin oyunu alarak yaptın 800,000 farkı. Helal olsun hepsi. her gün halkın sevgisi artıyor. 

  • 2 ay17 Eylül 2019 13:11

     2ayda belediyede bu mucizeler gerçek oluyor. Demek 5 yılda neler olacak neler. İnananlar,  seninle başkan. Artık destekliyoruz Allah kulunu.

  • edy17 Eylül 2019 15:58

    adam finansal ayarlama yapıldı diyor. saftirik yandaşlarıda bunun zam olmadığını zannediyor. yandaş kafalara yeni birşey sokamazsın. ancak kendi adamlarının dediklerine inanır.

  • arifhan17 Eylül 2019 13:40

    Daha ortaya bir icraat koymayan adamın taraftarlarıda bu kadar akıl fukarası olur az için şu zıkkımı hayal dünyanızda yaşamayın saman kafalılar

  • hahaha17 Eylül 2019 13:10

    İmamoğlu başarısı tesadüf değildir... + 800 bin en az 8 milyon olmuştur. Hizmeti tadan millet, cumhurbaşkanlığına çıkartacaktır imamoğlunu. Adı gibi maşallah.

  • yalçın 17 Eylül 2019 13:07

    Her şeye zam yap sonra tasarruf ettim de.  :)) Tavsiyem milletin aklı ile dalga geçmeyi bırak, şov yapmayı da bırak da çalış.. İstanbul un 1 saat vakti yok dedikten sonra tatile giden sen bırak bu ayakları da İstanbul a hizmet yap iş yap.. Millete söylediğin sözleri tut. Ucuzlat zamları geri alda görelim seni.. Ben dahil herkes seni takdir eder o zaman.

  • bir dost17 Eylül 2019 13:40

    sen önce hükümete söyle de elektriğe doğalgaza benzine mazota yaptığı zamları çeksin sonra gel ekrem başkana laf söyle istersen ...

  • Eyt li pişman 17 Eylül 2019 13:02

    Maalesef bir maalesef bir eyt li Olarak söylüyorum o sırf emekli olamıyordum diye kızgınlıktan imam oğluna verdim ama 1000 kere pişmanım adamın tek İcraatı Ve bu ki en büyük icraatı yalan söylemek 100 yaşına kadar emekli olmasaydım da bu adama oy vermeseydim keşke

  • muahah17 Eylül 2019 13:41

    eyt lisen, hdp binasına git. herkes  sorunları için oraya gidiyor.Sen nerede gitmişdin trol : ))

  • bir dost17 Eylül 2019 13:41

    ne diyerek yalan söyledi acaba söyler misin ... sen bu kafayla emekli olma zaten ... çalış gençsindir de ...

  • edy17 Eylül 2019 12:41

    bir şey yapmamaktan doğan şeyler tasarruf değildir biiiir. yatırım yapmak tasarruftur ikiiii. istanbulun yeni N.Sözeni. (N.Sözen otobüsleri boyamak için rengi ne olsun diye oylama yapmıştı. bunuda demokrasi sanıyordu.aklıma geldi birden) 

  • Aklı17 Eylül 2019 12:36

    20 yıldır ak Parti yaptığı hizmetlerin üzerine gelip her şeyin yalan dolan bu Söylediklerine saftirik CHP’li arkadaşların inanır madem iki ayda 3,5 milyar tasarruf yaptın neden tepeden tırnağa her şey zam yaptın

  • Selo içerde bedo nerde17 Eylül 2019 12:23

    Hiç bir işin ispatlı değil. Sadece fanatikçe inanmalısın.

  • Gerçek vatandaş17 Eylül 2019 12:16

    Zam yaparak tasarruf ettiniz haaaa

  • Selim deligömlek17 Eylül 2019 12:14

    Hadi şimdi o parayla sadece senin dönemine ait yeni yatırımlar yap. Millete çevir o parayı tasarruf dediğin yerini bulsun. Gözüm o paranın üzerinde bakalım ne yapıcan o parayla

  • Vatandaş17 Eylül 2019 11:52

    3.5 milyar TL'yi cukkalayamayanlar şu an trolleri vasıtasıyla kuduruyorlar. Çıldırın çıldırın Ekrem başkan için çıldırın :)

  • vatansever17 Eylül 2019 11:46

    evet ne zarari var yunan olmanin ,cunku sen Turk deyilsin ,cunku senin atan bu topraklarda deyildi kurtulus yillarinda,cunku senin atan bu topraklarda deyildi yunanlilar egeyi yakip yikarken,BEN TURK,UM VE BU TOPRAKLAR SONSUZA KADARDA TURK KALACAK ,lutfen yayinlayin ,saygilar

  • Ayhan ozkan17 Eylül 2019 12:58

    Turk e bak!turkce yazmayi bilmeyen turk.Arap bedevisi seni

  • mezarci 17 Eylül 2019 11:39

    bunlar %100 TC dusmanlarinin,icerdeki borozancilari.....herzaman soyluyorum ,atasinin kurtulus savasinda bu topraklarda olmayanlarin hepsini toplayin atin,

  • Vatandaş 17 Eylül 2019 11:34

    BRAVO BAŞKAN HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

  • Gerçek vatandaş17 Eylül 2019 12:16

    Yaparak mı tasarruf etti komiksiniz

  • KEZİBAN KARTAL17 Eylül 2019 11:27

    başkanımıza inan arkadaşlar her şey çok güzel olacak dedi bakın daha ilk içratı hemen bankamatik işcileri çıkarttı işten.buradan da tasarruf yaptı.bakın 3,500 milylon TL tasarruf yaptı daha neler yapacak neler.partide deki bu genel başkan seçimlerinde önce muharrem ince yi bitirecek.bunsan sonraki seçimlerde de kılıçtaroğlu nun ipini çekecek.partinin başına gececek 2023 de de cumhurbaşkanı olacak.bu ülke kalkınmış ülkeler içine katacaktır.

  • :)17 Eylül 2019 11:43

    CV ne akep destekçisi olarak yazdır. iyi oluyor. Tc nonuda açık açık yaz görsünler. Açıkca yaz ki, sadece sadece akepeli desinler. 15 temmuzdan sonra çoğu böyle yapıyor, etrafımda da var : ) neden  böyle değişime girdiler, neden yapıyorlar anlayamadım : )) Belki sen açıklar anlatırsın . Teşekkürler.

  • x2 kar...17 Eylül 2019 11:10

    3, 5 milkar kasada para var... yani.. eskiden -3,5 milyar borç... bunu ödemek için 3,5 TL kredi çekilir bakiye sıfır olurdu... bu tasarruf aslında 3,5 hizmet oldu, kasada 3,5 para oldu ve kredi faiz vb çekmedi.. böylece aslında 3,5+3,5+kredi faiz (faiz haram zaten) = 7,00+ ödemeyen faiz vb. Kar X2 ... Türkiye bu projeleri örnek alıyor. Türkiye israfa hayır dedi..Türk milleti vergisini verecek, hizmeti söke söke alacak. İstanbul örnek olacak...

  • :)17 Eylül 2019 11:39

    Perde önünde önü gören anlamaz hesaplamayı. 3,5 borç olsa bunu ödemek için 3,5 kredi çekecektin. Anca borç sıfır olacaktı. :) borç ödemek için borç alacaktın ....tasarruf ettin, 3,5 borcun yok, kredi çekmiyorsun, üstelin kasanda nakit para var. 3,5 TL Matematik zayıf olunca   mevzuyu algılayamıyor millet. makarnacı, bulgurcu anca 2 haneli matematik işlemlerini biliyor : ) .... 2023  oluyor biraz daha hesap devam edince. cumhurbaşkanlığı çıkıyor sonuç :)

  • Xseb17 Eylül 2019 11:29

    Bu hesap sonunda 40 yapacak galiba.. Biraz hesap hatası var ama gidişat parlak

  • woaaaww17 Eylül 2019 11:07

    Bende diyorum 250 gr Ekmek nasıl olurda 0,75 TL olup Türkiyenin en ucuz ekmeiği olur diye. ADam işi biliyor. Helal başkan.Millete el açmayacaz şükür böyle giderse...Askıda ekmeği övenler, belediyenizin ekmek ve ekmekleri daha ucuz satması için İmamoğlunu örnek gösterin...Askıda ekmek olacağınz, Ekmek 0,75 kuruş olsun. herkes ekmeğini alsın. Helal 

  • Hayrettin17 Eylül 2019 10:48

    Ekrem tatil oldu

  • ahmet17 Eylül 2019 10:35

    Söylediği sözün burası çok önemli Ne sakıncası varmış Yunan olmanın, onu da hiç anlamadık zaten

  • El cevap17 Eylül 2019 11:36

    SAKINCASI YOKSA SEN YUNAN OL

  • abdi17 Eylül 2019 10:18

    ekonun lafı aynen kopyalıyorum Ne sakıncası varmış Yunan olmanın, onu da hiç anlamadık zaten.”

  • Güneş balçıkla sıvanmaz17 Eylül 2019 09:49

    Yenikapıda 700 araçtan tasarruf ettik diye hava atan adam, 997 araç neden kiralamış? Tasarruf ettik dediği araçlar 1400TL ye kiralanırken yeni kiraladığı araçlar 3341TL ye hangi tasarruf aklıyla kiralamış. Bu nasıl tasarruf..? Eğer bu 3.5 milyar TL tasarruf işide araç kiralama işi gibiyse İstanbul'a geçmiş olsun... İstanbul'un borcu en az 8-9 milyar TL artmış demektir. Bütçe göörüşmelerinde herşey ortaya çıkar bekleyip görmek lazım

  • Sennin gibi dost düşman başına 17 Eylül 2019 14:01

    Belge koydular ortaya, Ekrem bey araç kiralamadım diye açıklama yapmadı.. Asıl siz körü körüne savunma yapmayın.. Belgesi olmasa ne diye yazayım. Araştırın görürsünüz.

  • bir dost17 Eylül 2019 13:46

    araç falan kiralandığı yok kara propaganda yapıyorsunuz ... yukarda allah var utanır insan böyle ipe sapa gelmez yorum yazarak

  • Sahin demir17 Eylül 2019 09:38

    Kulp belediye baskani görevden alinip kayyum atandi..sayin baskan 7 orman iscisinin sehit edilmesinde bas rol oynayanlarin da destek icin ayagina kadar gidecekmisin..biz ayni yerde duruyoz demistin nede olsa

  • Q18 Eylül 2019 00:37

    sayın bir dost sizde ayrı vaaksınız .değiştir bu kafayı.aç kalan bir işci hangi partiten olduğu fark etmez.sol parti için  işcide ayrım yapmaz sizler daha partinizin ilklerini öğrenin tvde çıkıpta palavra salayan yorumcular dinlemeyin banka matik memur nedir.?resmen alın teri ile çalışanın ekmeiği elinden aldındı ve sizler emekciyi savunmuyorsunuz.uzucu

  • (17 Eylül 2019 09:30

    bir sol parti işci çıkartı zam yaptı ve vaad etti sözleri yerine getirmedi.dünyada böyle bir sol parti yok.ilk önce git ilkelerini öğren sonra konuş.sizler 10 bin tl maaş aldığınızda o fakirlerden ne istedinizde işten çıkartınız.belediye hizmet yeridir kar etmez tasaaruf yapmaz dünyada hiç belediye kar açıklamaz.tasaaruf yapmaz garibanın ekmeğile oynadınız bu sizin sırtınızda hep gezecek söylediklerizin hepsi yalan

  • bir dost17 Eylül 2019 13:49

    iş ve işçi bulma kurumundan mı alınmıştı acaba o işçiler yoksa bir parti vasıtasıyla mı ? önce ona bir karar ver ? görev süresi biterken işçi almak da neyin nesi ? etik mi bu durum ? siyasi amaçlarla işçi alınırsa olacağı buydu ? siz onlara başka bir yerde bankamatik memurluğu görevi bulursunuz ...

  • son söz...17 Eylül 2019 09:22

    Başkanım harikasın, doğrunun ne önemi var, ver gitsin herkese, halk zaten sana inanmaya hazır...

  • Sdk17 Eylül 2019 09:09

    Göreceğiz artık...

  • komik17 Eylül 2019 09:05

    Açığı kapatamamışsın daha ispark ve halk ekmek üzerinde bir finansal ayarlama daha yapman lazım bence ha birde yemekte ne vardı yürek mi yediler acaba yoksa eski yunan başbaşkanı konuş lan ekrem ben arkandayım mı diyor , sen kimsin Sayın Cumhurbaşkanına laf atma kim kaybedecek bir saniyemiz yok diyordun ortada fol yok yumurta yok bu millet senin yakandan tutar bunun hesabına sorar ayrıca Cumhurbaşkanlığı adayı olacakmış gibi tavırlara girme senin aday olman imkansız...

  • boş yorum17 Eylül 2019 09:23

    o kadar pisletmişsiniz ki adam ilk önce temizlemekle uğraşıyor. Zaman kırık sandalyeli saraya da gelecek temizlik rahat ol..

  • At bakalım17 Eylül 2019 09:05

    Ayaza sallamaya devam. Nasıl olsa dediklerine inanıp "vayyy" diyen bir kör muhalefet trol ordusu mevcut. 3.5 milyar tasarruf etmiş açıklayacakmış. Hala yenikapı fiyaskosunu savunuyor.

  • Erhan 17 Eylül 2019 08:56

    Hizmet yokki tabi ki masraf olnaz, boş adam çıktın ekrem, oy isterken pazarlarda halkın içinde takıldın, sonrasında bodrumda tatil, inönünün malikanesinde elitlerle yemek, gerçek yüzünü millet gördü ama iş işten geçmiş oldu