E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: İBB hayata geçmemiş projelere 226 milyon vermiş---

İmamoğlu: İBB hayata geçmemiş projelere 226 milyon vermiş

İmamoğlu: İBB hayata geçmemiş projelere 226 milyon vermiş
22 Mayıs 2019 - 12:05 borsagundem.com

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu "İBB'de tek bir müdürlük, hayata geçmemiş fikir projelerine 226 milyon TL para vermiş. Artık nasıl önemli projelerse, hayata da geçmemiş" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'da yenilenecek İBB seçimlerine ilişkin yol haritasını paylaştı.

"İktidar vatandaşın 31 Mart'ta verdiği mesajı almamak için direniyor" diyen İmamoğlu'nun açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

"Öyle bir direnç ki, sanki geçici bir görevi, makamı değil de mallarını, mülklerini kaybetmişler gibi, seçim sonucunu kabul etmemek için üretilen bahanelerin, yalanların haddi hesabı yok. Yalnızca bir yerin geçersiz sayılması gibi bir gerekçenin saçmalığına açıklama bulmak için atmadıkları takla kalmadı. Son olarak şaka gibi bir gerekçe daha duydunuz. Bir önceki gerekçeyi açıklayayım. Soyadınıza göre oy vereceğiniz partileri buldu. Sonra tipe bakarak AK Partili olanları anladıklarını ve bu yüzden büyükşehir pusulasını vermediklerini söylediler.

"23 HAZİRAN'DA SANDIKLARA BAYRAM YERİNE GİDER GİBİ GİDECEĞİZ"

Toplumun bu yalanları takip ettiğinin farkındayım ama yapmayın. Mızıkçılığın da bir sınırı var. Normalde bunlara gülüp geçilir, ne yazık ki cevap veriyoruz. Çünkü seçimlere olan inanç asla yitirilmesin istiyoruz. Kimse demokrasiden, sandıktan umudunu kesmesin, başka yollara sapmasın istiyoruz. Sandık namusunu korumak için yine demokrasiden ve sandıktan başka çare olmadığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Hep birlikte ispat edeceğiz. 23 Haziran'da bayram yerine gider gibi, neşe içerisinde hep birlikte sandıklara gideceğiz. İstanbul ve Türkiye'nin yeniden demokrasiyle buluşmasını sağlayacağız. O sandık bir adalet, haysiyet, vicdan sandığı olacak. O sandıktan hesap pusulası çıkacak.

​Benim hiçbir kuşkum yok. Göreceksiniz 23 Haziran'da her siyasi inanıştan, görüşten İstanbullular, bu şehrin geleceği için akıllarının ve kalplerinin gösterdiği yoldan gidecek. Mutlaka vicdanlarının hesabını dinleyecekler.

YSK kararıyla herkes şunu net olarak gördü, İstanbul'da israf düzeninden yararlananlar hak, hukuk, vicdan tanımıyor. Bu düzen sadece bir avuç insan için var, bu çok net. O küçük mutlu azınlığın çıkarına koskoca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kullanıyorlar. Bu bozuk düzen, gün geliyor ananızın ak sütü gibi helal mazbatanızı elinizden alıyor. 

"HAYATA GEÇMEYEN PROJELERE 226 MİLYON TL ÖDENMİŞ, NASIL ÖNEMLİ PROJELERSE HAYATA GEÇMEMİŞ"

Yarattıkları bu ortamda "Her şey çok güzel olacak" diyenleri fişliyorlar. Benim kampanyama bağış yapan Tekirdağ'daki genç bir kızı, Göknur'u bile yaralamaya çalışıyorlar. Bu israf düzeninin faturasını her gün namusuyla çalışan, vergisini zamanında ödeyen 16 milyon İstanbullu ödüyor. Bunu hep birlikte hatırlayalım, hatırlatalım.

Bakın Sayıştay'ın raporuna göre 2014-2018 arasında borç 6 katına çıktı. Bütçe açığı beş yılda tam 20 kat arttı. 216 milyondan 4 milyara çıktı. Dahasını anlatalım, küçük ama büyük örnekler. Bunlar çok büyük örnekler ama niye küçük diyorum? O kadar çok var ki. Web sitesi için 80 milyon TL harcanmış. Ya tüm Türkiye'nin Web sitelerini bu paraya hallederiz. Yılmaz Ağabey şu an çok üzülmüştür herhalde, 'Vah, vah' demiştir. İBB'de tek bir müdürlük, hayata geçmemiş fikir projelerine 226 milyon TL para vermiş. Artık nasıl önemli projelerse, hayata da geçmemiş.

18 günde bizi ne kadar kıskandıklarını biliyorsunuz arkadaşlar. 18 günde bile israf düzenine dur demeye çalıştık. Suyun yönünü aldık, vatandaşın yoluna çektik. Belediyenin kaynaklarını vatandaşlara akıtmaya başladık. Bu sayede İstanbul'da her aile yılda 540 TL tasarruf edecek. Sadece su indiriminden. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretini 85 TL'den 40 TL'ye indirdik. Her iki çocuklu aileden 1080 TL tasarruf edilecek. Kıskanma ne olur, çalış senin de olur diye bir söz var ya. Ya bir de kopya çekiyorlar. 

Dün akşam bir programdan konuşuyor. Otobüsçülere konuşuyor herhalde. Benim şubat ayında yaptığım konuşmanın birebir aynısı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nezir23 Mayıs 2019 01:50

    Götüüüür yomralı!!!

  • Ww22 Mayıs 2019 20:16

    Nasi calacaklar baska turlu

  • CAFER KILIÇ22 Mayıs 2019 19:10

    benim anlamadığım ulan çıkıp piyasaları geriyorsunuz borsa patladı, dolar patladı.madem bir usulsüzlük varsa bunları halkın önünde halkı galyana getirmek için bilinçli yapıyorsunlar.bunlar ne vatandaşı nede ülkeyi düşündükleri var.bunların hepsi vatanhainliği ile eşdeğer hareket ediyorlar.ama kanun olmaz isi olur.ha şayet bir suç varsa bizlere söylemeden git dava at ve davayı kazan seni anlından öperiz .ama bunlar iftira, söylenti, kiriz çıkartmak için ise sana ne söyleyeceğimizi sana kötü söylüyor millet.

  • : )23 Mayıs 2019 10:59

    kardeşim alan almış, yiyen yemiş, denetleyen susmuş, sornasında hukuğa sığmayan bir sonuş, tv lerde savunanlara kahvede amcalar güluyor : )) sonra bunları milletten yıllarca gizlemiş birileri var. bunu söyleyen suçlu oluyor :D yahu biz ey merkes dendiğinde kaybettik ozaman nerdeydın ? merkezin bağımsızlıgı tartışılırken nerdeydın ? merkez erken adım atabilse, siyasiler karışmasa isi usd 6 yı asla görmezdi. hiç bir zaman hemde.... devlet kurumları laçkalaşırsa usd 10 da olursa şaşma..

  • Header22 Mayıs 2019 20:02

    Kriz cikarmakmi kriz yok mu diyorsun yani ilginc

  • rıza22 Mayıs 2019 18:30

    borsa 83 bin oldu. sen şirketlerini yabancıya satarsan işte böyle ezerler. Atatürk ülkeyi kurtardığında ilk olarak osmanlının sattığı fabrikaları ve demiryollarını almak olmuş.

  • CAFER KILIÇ22 Mayıs 2019 23:33

    kriz bir bizdemi var.tüm dünya da.aslında dünya da yedi senede bir kriz olması gerekir iken atlattılar ve şimdi dünya yı yönetenler dümeye başladılar.nerede biter nezaman başlar onu bir ALLAH bir de bu adamlar bilir.ak parti hükümetinin büyük bir kusuru var.bunu seneler önce görüp piyasayı döviz bataklığına batırmamak idi.zaten krizler olmaz ise bu dünyanın ne tadı olur ne de tuzu.her şey güllük gülüştanlık diye bir devir ben dünyada rastlamadım.birileri doğar birileri ölür bu dünyanın bir kanunudur.sabırlı ve akıllı olan, panik yapmayanlar her zamanlar kazanmıştır.bu günlerde geçeçektir.

  • abuzer kadayıf22 Mayıs 2019 19:31

    borsanın düşmesiyle özelleştirmenin ne alakası var? ne içiyorsun?

  • anakaradada çıkmıştı22 Mayıs 2019 18:09

    ankaradada çıkmıştı hal kekmek genel muduru 54 bin tl aylık maaş alıyordu. seçimlerdede chp ye oy vermeyin pkklılar su sayacı okur, ankara kudus dur diye, millete açıklama ediyoru. youtubede var. Ankarada tasarruf devri başladı.Darısı istanbul a artık. 1 ekmek için halk etmek kuyruna giriyor emekliler. 1 tl için. belediyeler denetlenecek. yeme içme devri bitecek Allahın iznile.

  • ...22 Mayıs 2019 18:04

    biz 1 ekmk ucuz alcaz diye taaa nereye gideriz... tünelin ucunda ışık görenler, hayali projelere böyle zamanda trilyonlar harcamız. nerden nereye...

  • Ayse nur22 Mayıs 2019 15:39

    Imamoglu dogrulari konustukca rahatsiz olanlar var allah yar ve yar yardimcisi olsun insallah hersey guzel olacak

  • Nihat22 Mayıs 2019 13:34

    Sakın 13000 fark ile kazandığını iddia ettikten sonra  130 binle kaybettiğin zaman çamura yatma!  

  • ferat22 Mayıs 2019 14:37

    300 bin oy farkla imamoğlu alır

  • Ali Gül22 Mayıs 2019 14:31

    Nihat efendi sen hiç bir şey bilmiyorsun ki göbekten palavralar atıyorsun. AKP karşısında İmamaoğlu kesin kazanacak,senin gibi palavracılar baka kalacak.

  • Nihat22 Mayıs 2019 13:31

    Ne zaman öğrendin de sallıyorsun?  Suç duyurusu diye bir şey var!  Sen bir de Eskişehir ve İzmir de dönen dolapları bilsen dudakların uçuklar!  İstanbul un bırak 15 yılı  5 yıl önceki ile şimdiki halini tanımak mümkün değil!  Ama İzmir 30 yıldır aynı İzmir!  Herhalde bu kadar ayırım yapacak kadar aklınız  vardır. Ha bir de İstanbul un 18 yıl önceki nüfusu 5 milyon küsur şimdi ki ise 17 milyon!  İzmir Eskişehir hiç nüfus artmamış neredeyse!  Bu rağmen bu yalanlar ve iftiralar sahibini ne yapar bilir misin?  Döner dolaşır sahibini bulur rezil eder.  Tıpkı  ağababan gibi!  Sen de aynı yoldan gittiğin belli!  

  • Hedaer22 Mayıs 2019 20:07

    Biz eskisehirde yaşıyoruz ne dolap dönüyormuş soylede bilelim

  • : )22 Mayıs 2019 18:07

    ya dış borç 650 milyar usd... köprü karınmı doyuruyor? biz açız aç.ki köprüden geçmek şuanda paralı, devlet zaten taksıt halinde parasını ödyuro özel köprunun sahibine... kopru sahibide kredi çekipde yapmış... eee enrede gitti satılan fabrikalar, nerede alınan vergiler? onlar biymiş bide devletçe köpruyu cebinden yapan firmaya para oduyoz : ) adam der izmir ankara hahah onlar zaten 7/24 denetımde muhalif belediyeler. ama diğerleri gizli saklı çıkıyor ortaya, istanbul seçimini kaybedince. senin gibi bankamatıklerede sıra gelecek elbet.

  • spesifik22 Mayıs 2019 13:12

    işgembeden sallayan bomboş bi adam.ahmet hakanın programında gerçek yüzünü görme şansına eriştik şükür.

  • MULİVBJK22 Mayıs 2019 19:00

    spesifik sana spastik rumuzu daha çok yakışırdı.

  • emrah22 Mayıs 2019 14:39

    ahahahaha o programda ahmet hakan rezil oldu nerenden izliyorsun

  • gobel6622 Mayıs 2019 12:52

    Propaganda yapacağına savcılığa suç duyurusunda bulunsaydınız bladerim. 

  • mecnun22 Mayıs 2019 18:32

    savcı hakimde bunlarda nereye şikayet edicen

  • deniz22 Mayıs 2019 14:40

    kimi kme şikayet edeceksin. demokrasinin olmadığı yerde suç duyurusu yapsan ne olur.

  • Bir yorum 22 Mayıs 2019 12:45

    Devletin kalınmasının önündeki en büyük engel israf ve yanlış yatırımlar.

  • ersan22 Mayıs 2019 12:28

    tüyü.bitmemis..kul.hakkınını.yiyenlerın..cehennemde.o.paralar.odun ATEŞİ:OLSUN:MUBAREK:GÜN:HÜRMETINE