E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu!---

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu!
10 Şubat 2024 - 11:07 borsagundem.com

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini başarıyla tamamlayarak dünyaya döndü. Gezeravcı, Florida'ya indikten sonra uçakla Houston'a geçti ve ailesiyle buluştu.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu başarıyla tamamlandı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotu taşıyan Dragon uzay kapsülü Dünya'ya döndü. Alper Gezeravcı, Florida'ya indikten sonra uçakla Houston'a geçti ve ailesiyle buluştu.

Gezeravcı'nın ailesiyle buluşma anlarına ilişkin görüntüleri paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kavuşma anı... Astronotumuz Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek." ifadelerini kullandı.

Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Florida açıklarında dün okyanusa inmişti.

20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı

Dragon kapsülü, ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (TSİ 19 Ocak 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı.

Yolculuğu yaklaşık 36 saat süren Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı.

Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü!

 

Gezeravcı: Ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Şubat 2024 12:30

    Uzaya ilk giden canlı nedir ? Bir makalede okudum. uzay mekiği, uzya araştırmaları için yaşam var mı yokmu oksijen vb ölçümler ypaılıyor... ve uzaya meyva sineği ailesi gönderiliyor. aynı böcek familyası geri geliyor. hem hafif, ham ojsijen yemek yemesi vb. düşük maliyet, hemde insandan önce denenebilir bir dünya canlısı. şimdi bu meyca sinekleri gitti ve sağ salim geldiler. kandi familyaları için uzayda araştırma yaptılar, dunyaya donup diğer meyca sineklerine yaşadıkları macerayı anlattılar :D ama meyva sinekleri ABD uzay mekiğine bir daha binemediler ve uzay araştırmalarında haşa geri kaldılar, gidemiyorlar :D .. çünkü meya  sineklerini yolcu oldular, teknolojılerı yok. inanmayanlar olabilir yıl 1947 diye anımsadım. sonra köpek, maymun vb diğer canlılarda astronot olup üzaya gitti. ilk astronot meva sinekleri oluyor ... FEZAGİR lütfen, Türkçe kelime astronot ne yahu? Türk Dil kurumu konuyu çözsün.