E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİlk teravih kılındı---

İlk teravih kılındı

İlk teravih kılındı
28 Haziran 2014 - 02:59 borsagundem.com

Ramazan ayının ilk teravisinde camiler doldu taştı. Gecelerin kısa olması nedeniyle çoğunluk teravih namazı sonrası uyumadan sahuru bekledi

Ramazan ayının başlamasıyla camileri dolduran vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı

İSTANBUL

İstanbul'da Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Yeni Cami'nin de aralarında bulunduğu camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Sultanahmet Camisi'nde teravih namazı öncesinde yapılan vaazda, oruca ve oruçluya saygı konusuna yer verildi.

Erkeklerin ve kadınların doldurduğu camideki namazı turistlerin ilgiyle izlediği görüldü. Bazı vatandaşların çocuklarıyla geldiği camide, çok sayıda Arap turistin de namaz kıldığı gözlendi.

Namaz öncesinde cami dışında seyyar satıcıların sattığı başörtüleri ve seccadelere yoğun ilgi gösterildi.

Sultanahmet Camisi'ne "Hoş Geldin On Bir Ayın Sultanı", Eminönü Yeni Cami'ye ise "Oruç Tut, Sıhhat Bul" yazılı mahyaların asıldığı görüldü.

ANKARA

Başkentte, İslam aleminin kutsal ayı ramazanın ilk teravih namazı kılındı.

Yatsı ezanıyla çok sayıda kişi Hacı Bayram ve Kocatepe camilerinde saf tutarak, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Yoğunluk nedeniyle cami avlusu ve bahçesinde de namaz kılındı.

Camileri dolduran vatandaşlara teravih namazı öncesinde din görevlileri tarafından ramazan ayının önemi hakkında vaazlar verildi.

Hacı Bayram Camisi'ne gelen vatandaşlar, Hacı Bayramı Veli Türbesi'ni de ziyaret etti. Burada vatandaşlara, şeker ve çikolata dağıtıldı.

EDİRNE

Mimar Sinan'ın ustalık eserleri Selimiye Camisi'nde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Edirneliler, ilk teravih namazını kılmak için daha çok Selimiye Camisi'ni tercih etti.

Bazı vatandaşlar namazı çocuklarıyla kıldı. Kadınlar da namaza, caminin kendilerine ayrılan bölümünde katıldı. Namaz, müezzin Yusuf Serenli tarafından kıldırıldı.

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren kimi gurbetçiler de dönüş yolundaki sınır kapılarından çıkış yapmadan önce teravih namazlarını başta başta Selimiye Camisi olmak üzere Eski ve Üç Şerefeli Cami'de kıldı.

ADANA

Adana'da, kullanım alanı bakımından Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyüğü olma özelliğini taşıyan Sabancı Merkez Camisi'nde Ramazan'ın ilk teravih namazı kılındı.

Yatsı ezanıyla vatandaşlar Sabancı Merkez Camisi'nde saf tutarak, Ramazan'ın ilk teravih namazını kıldı. Kadın ve çocukların da teravih namazı için camiye geldiği görüldü.

Öte yandan, kentteki çeşitli camilere de vatandaşlar ilgi gösterdi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde ise ramazan ayının ilk teravih namazı, Hızır Bey tarafından Kabe mimarisine benzer şekilde inşa edilen 631 yıllık Hızırbey Camisi'nde kılındı.

Çok sayıda vatandaş ilk teravih namazı için başta Hızırbey Camisi olmak üzere kentteki camilere akın etti. Hızırbey Camisi'ndeki ilk teravih namazına kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde katıldı.

Ayrıca camide, İl Müftüsü İsmail Bayrak tarafından ramazan ayını konu alan vaaz verildi. Cami önlerinde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dağ Kapı Burcu'nun üst katında bulunan ve Diyarbakır Kalesi'nde yapılan tek mescit olarak bilinen Mervani Mescidi, 84 yıl aradan sonra ramazan ayının ilk teravih namazıyla birlikte ibadete açıldı

KONYA

Konya'da vatandaşlar ilk teravih namazını Mevlana Müzesi ve tarihi Sultan Selim Camii yanındaki Mevlana Meydanı'nda kıldı.

Yatsı namazı vaktinde meydanı doldurmaya başlayan vatandaşlar, ilk teravih namazını Osmanlı sarayında başlayan enderun usulüyle kılmanın heyecanını yaşadı.

Kadınlar ve çocukların yanı sıra çok sayıda genç, Kubbe-i Hadra'nın (Yeşil Kubbe) gölgesinde bu kutsal ayın manevi iklimini teneffüs etme imkanı buldu.

BOLU

Vatandaşlar, yatsı ezanının okunmasıyla camilere akın etti.

Çocuklarıyla Bolu'nun en büyük ibadethanelerinden Yıldırım Beyazıd Camisi'ne giden vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazını kılmanın hazzını yaşadı.

KOCAELİ

Kocaelililer, ayının ilk teravih için tarihi camileri tercih etti. Fevziye Camisi ve Pertev Mehmet Paşa Camisi'ni dolduran vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ederek namaz vaktini bekledi.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, vaazında ramazanın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlatarak, orucun önemine ilişkin bilgi verdi. Vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle namazlarını avluda kıldı, çok sayıda kadın ve çocuk da camileri doldurdu.

Ezanın okunmasıyla her yaştan çok sayıda kişi saf tutarak, teravih namazını kıldı.

DÜZCE

Merkez Büyük ve Cedidiye camilerinde toplanan Müslümanlar, namaz öncesinde vaaz dinledi. İl Müftüsü Selami Emen, ramazanda ibadetlerin layıkıyla yerine getirilmesi için inananları uyardı.

"Oruç, aç kalmak değildir" diyen Emen, yardımlaşma ve paylaşmanın arttırılması çağrısında bulundu. Ezanın okunmasıyla vatandaşlar, saf tutarak namaz kıldı.

BARTIN

Vatandaşlar, Şadırvan, Arap, Yukarı Çarşı Halil Bey ve İbrahim Paşa camilerine ilgi gösterdi. Teravih öncesi Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Saf tutan cemaat, ilk teravih namazını eda etti.

KASTAMONU

Gündüz alışveriş yaparak ramazan hazırlıklarını tamamlayan Müslümanlar, yatsı vaktinde ilk teravih için camileri doldurdu.

Kuzeykent Ulu Camisi'ne gelen vatandaşlara namaz öncesinde ramazan ve Müslümanların yaşamındaki önemi hakkında vaaz verildi. Yatsı ezanının okunmasıyla, vatandaşlar teravih namazını kıldı ve dua etti.

Namazın ardından, cami bahçesinde Kastamonu Belediyesi tarafından vatandaşlara 150 litre ramazan şerbeti ikram edildi.

Ramazan boyunca Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli, Yılanlı ve Yavuz Tombul camileri ile Kara Mustafa Paşa Mescidi'nde teravih namazları hatimle kılınacak.

DİĞER İLLER;

Manisa'da yatsı ezanıyla vatandaşlar Merkez Şehzadeler ilçesinde Spil Dağı eteğindeki tarihi Mevlevihane'nin bahçesini doldurdu.

Maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinde ise vatandaşlar Ulu Camisi'nde ilk teravih namazı için saf tuttu. Caminin iç bölümlerine sığamayan vatandaşların bir bölümü namazlarını avluda kıldı. Cami imamı namaz öncesi vaazda yaşanan faciada yaşamını yitiren madenciler için Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi.

İzmir, Denizli, Aydın ve Uşak'ta ramazan ayının başlamasıyla vatandaşlar camileri doldurarak ilk teravih namazını kıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri teravih namazı öncesindeki vaazda, Ramazan ayının ve orucun önemi vurgulandı. Camilerin iç bölümlerine sığamayan vatandaşlar avluda saf tuttu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi de il merkezindeki camilerin önünde lokma dağıttı.

İLK SAHUR

Gecelerin kısa olması nedeniyle teravih namazından çıkanların büyük bölümü uyumadan sahuru beklemeyi tercih etti. Bu arada sahur sonrası sabah namazı için İstanbul Eyüb Sultan Camii'nde de büyük kalabalık dikkat çekti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)