E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİlk 3 NBA yıldızı yılda 235 milyon dolar kazanacak---

İlk 3 NBA yıldızı yılda 235 milyon dolar kazanacak

İlk 3 NBA yıldızı yılda 235 milyon dolar kazanacak
04 Nisan 2021 - 11:07 borsagundem.com

Boş arenalar bu sezon NBA maaşlarını % 20 düşürse de en çok kazanan ilk 3 oyuncunun geliri 235 milyon dolar oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salgın nedeniyle geç de olsa sezonu başlatma kararı alan NBA’de bugüne kadar yirmi iki oyun ertelendi. Diğer maçlar ise eksik kadrolarla oynandı. Eleştirmenler bir salgın sırasında basket oynamayı sorguladılar, ancak NBA oyuncularının bunun için üç milyar nedeni var. 400'den fazla oyuncunun bu sezon paylaşacağı maaş bordrosu tam 3 milyar dolar.

NBA maaşları son otuz yılda fırlayıp, on kat artarak geçen sezon oyuncu başına Covid-19 öncesi ortalama 9,5 milyon dolara yükselmişti. Rakam, beyzbol oyuncularının kazandığının iki katından fazla ve futboldaki ortalamanın üç katı. Spotrac'a göre bu sezon en az 28 milyon dolar maaş kazanması planlanan 35 NBA oyuncusu vardı, beyzbol liginde yedi ve Amerikan Futbol Liginde (NFL) bu seviyede ücreti olan 12 oyuncu vardı. Kazançlar, NBA'in ilk kez 1999'da uygulanan, bireysel maaş sınırlaması olan üç spor dalından sadece biri olarak faaliyet göstermesine rağmen gerçekleşti.

LeBron James, saha dışı geliri de dahil olmak üzere art arda yedinci yılda NBA'in en çok kazanan oyuncusu oldu (2016-17, kariyerinin tek sezonunda James en yüksek oyuncu maaşına sahipti). Bu yıl ise maaş dışındaki diğer anlaşmalardan ve medyadan gelirleri eklendiğinde tahminen 95.4 milyon dolar kazanması bekleniyor. Bu bir NBA oyuncusu için rekor ve Amerikan takım sporlarında şimdiye kadarki en yüksek gelir. Bu tarihi yıl, kariyerindeki top kazancını 700 milyon doları saha dışında olmak üzere 1 milyar dolara çıkaracak . Halen aktif bir sporcuyken bu gelire ulaşan diğer sporcular ise Tiger Woods, Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi.

2020-21 sezonu için yıldız oyuncunun maaşı Los Angeles Lakers tarafından 39,2 milyon dolar olarak belirlendi, ancak James ve diğer tüm NBA oyuncuları, 50-50'yi dengelemeye yardımcı olmak için maaşlarının% 20'sini bir emanet hesabına yatıracak. Salgın nedeniyle atılan bu adım nedeniyle toplamda yaklaşık 8 milyon dolar kaybedecek ve bir yılda 100 milyon dolar veya daha fazla kazanan nadir sporcular kulübüne girme şansını kaybedecek.

Arenalar normal bir sezonda NBA gelirinin yaklaşık % 40'ını oluşturuyor, ancak bu rakam bu yıl sıfıra yakın olacak. Bu yüzden oyuncular, oyunlarda çok az seyirci ile emanet parasının bir kuruşunu göremeyecekler. Bugüne kadar 103.000 kişilik toplam seyirci, sezonun bu noktasında normalde olacağının sadece % 2'si.

NBA'de Los Angeles Lakers 10 yıl sonra şampiyon

Koronavirüs yeni reklam anlaşmalarını dondursa da James gezegendeki en pazarlanabilir insanlardan biri. Bu yüzden, Coca-Cola ve James, 2003'te başlayan bir ortaklık için geçen sonbaharda sözleşme uzatma anlaşmasına varamayınca, PepsiCo hemen öne çıktı. Kaynaklar, Forbes'a göre James'in atıştırmalık ve içecek devi için Mountain Dew markasını tanıtmak için çok yıllık bir anlaşma imzalamasını bekleniyor.  

Stephen Curry, sahadaki 40 milyon doları da dahil olmak üzere 74,4 milyon dolarlık kazançla NBA'de ikinci sırada yer alıyor. Geçen sezon beş maç dışında kalan tüm maçları kırık bir el nedeniyle saha dışında geçirdi. Curry ve arkadaşı Klay Thompson'ın yokluğu, Warriors'ı NBA Finallerine beş kez art arda geldikten sonra ligin en kötü performansına itti.

Under Amour, 32 yaşındaki Curry'nin elit seviyesini koruyacağına inanıyor. UA , Aralık ayında, Nike'ın Michael Jordan'a yaptığına benzer bir model olan Curry Markasını piyasaya sürdü. Birden fazla spor dalında ayakkabı, kıyafet ve aksesuarların bir karışımını içerecek . Curry's Under Armour anlaşması yıllık 20 milyon dolar değerinde, ancak marka güçlenirse daha da büyüyecek. Jordan Markası, Nike için yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde ediyor ve MJ için yılda 130 milyon doların üzerinde bir değere sahip.    

Bafraspor'dan şampiyonluk çıkışı

Warriors, Curry ve Thompson ile NBA'in en yüksek ücretli yıldızlarından ikisine sahip (No. 8, 43,3 milyon dolar), ancak Brooklyn Nets, üç kez galibiyet şampiyonu James Harden için bu ay gişe rekorları kıran takasla daha yükseğe çıktı. Kevin Durant (No. 3, 65,2 milyon dolar), Harden (No. 5, 50 milyon dolar) ve Kyrie Irving (No. 7, 43 milyon dolar) pahalı bir üçlü ama Lakers ile birlikte Nets'i NBA şampiyonluğunun favorisi yapıyor. 

Ligin en yüksek kazanca sahip ilk 10 oyuncusunun, 2020-21 sezonu için maaş ve reklam anlaşmaları ile birlikte 558 milyon dolar kazanacağı tahmin ediliyor.

İşte sporun en büyük yıldızlarının finansal dökümü:

# 10 | Damian Lillard 

Takım: Portland Trail Blazers

Toplam Kazanç: 39 milyon dolar

Maaş: 25 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 14 milyon dolar

# 9 | Chris Paul 

Takım: Phoenix Suns

Toplam Kazanç: 40,1 milyon dolar

Maaş: 33,1 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 7 milyon dolar

# 8 | Kyrie Irving 

Takım: Brooklyn Nets

Toplam Kazanç: 43 milyon dolar

Maaş: 26 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 17 milyon dolar

# 7 | Klay Thompson  

Takım: Golden State Warriors

Toplam Kazanç: 43,3 milyon dolar

Maaş: 28,3 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 15 milyon dolar

# 6 | Giannis Antetokounmpo 

Takım: Milwaukee Bucks

Toplam Kazanç: 49 milyon dolar

Maaş: 22 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 27 milyon dolar 

# 5 | James Harden 

Takım: Brooklyn Nets

Toplam Kazanç: 50 milyon dolar

Maaş: 33 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 17 milyon dolar

# 4 | Russell Westbrook 

Takım: Washington Wizards

Toplam Kazanç: 58,1 milyon dolar

Maaş: 33 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 25 milyon dolar

# 3 | Kevin Durant 

Takım: Brooklyn Nets

Toplam Kazanç: 65,2 milyon dolar

Maaş: 31,2 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 34 milyon dolar

# 2 | Stephen Curry 

Takım: Golden State Warriors

Toplam Kazanç: 74,4 milyon dolar

Maaş: 34,4 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 40 milyon dolar

# 1 | Lebron James 

Takım: Los Angeles Lakers

Toplam Kazanç: 95,4 milyon dolar

Maaş: 31,4 milyon dolar

Reklam Anlaşmaları: 64 milyon dolar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)